Самостійна робота з теми "Давній Рим та його сусіди"

Про матеріал
Самостійна робота у вигляді презентації з теми "Давній Рим та його сусіди"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Самостійна робота з теми:«Давній Рим та його сусіди»

Номер слайду 2

Що зображено на фотографіях? 1. 2. 3. 4.

Номер слайду 3

Назвіть історичних діячів. 1. 2. 3. 4.

Номер слайду 4

Розмістіть події в хронологічній послідовності. А. Утворення Римської республіки Б. Розділення Римської імперії на Західну і Східну В. Завершення Пунічних воєн Падіння Західної Римської імперії

Номер слайду 5

Встановіть відповідність. А. «Республіка»Б. «Тріумвірат»В. «Гладіатори»Г. «Філософія»1. «Слово грецького походження, перекладається як «любов до істини», досліджує найзагальніші закони розвитку природи, суспільства»2. «Держава, якою керують люди, котрих обрав народ на певний період»3. «Раби, які виступали в боях для розваги римських громадян»4. «Союз трьох політичних діячів задля захоплення найвищої влади»

Номер слайду 6

Знайдіть помилки в тексті (п’ять помилок). Римська держава була розташована на Апенінському півострові. Ще в давнину фінікійці почали називати його Італією. Природним північним кордоном Італії є високі Апенінські гори. На південь від Альп відгалужуються Альпи що тягнуться. що тягнуться вздовж всього півострова. Найбільша річка Італії - По. Покладів корисних копалин небагато:золото та мідь, у середній частині Італії – залізо, мідь, олово, срібло. Приблизно в Х ст.до н.е. північніше від річки Рубікон оселилися етруски. Вони вирощували пшеницю, ячмінь, овес, виноград. В ІV ст. до н.е. з півночі в Італію прийшли іллірійці – кельтські племена, які оселилися в північній частині півострова.

pptx
Додано
15 січня
Переглядів
291
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку