Сценарій до свята Halloween у школі

Про матеріал
Сценарій розроблено в рамках тематичного Дня всіх святих. Діти та дорослі вдягаються у тематичні костюми та ходять по класам лякаючи і зароблюючи солодощі та яблука. Робиться це за спеціальним графіком, щоб не зривати уроки. Кожен клас виготовляє гарбуза, а школа прикрашається згідно традицій святкування. Закінчується день відьомським шабашем, де представниці кожного з класів, виконують різноманітні завдання, щоб отримати свідоцтво справжньої чаклунки.
Перегляд файлу

HALLOWEEN

 

В кінці жовтня дні стають  коротшими, а ночі – довшими. Стає холодно і темно. З ніг збивають сильні вітри. Листя опадає з дерев. Кельтське літо закінчується. Рік  закінчуєтся і все замирає. Так приходить зима з її довгими, темними ночами. В останню нічь жовтня за кельтським віруванням, їх бога Сонце викрадає князь темряви Самхейн. Саме в цю ніч, раз на рік відкриваються вората пекла і душі померших, привиди, кікімори і всі відьми світу кружляють в небі на своїх мітлах, нагоняючи на людей страху. Наступає час Хеллоуіна. Щоб задобрити всю нечисть кельти виставляли на вулиці різноманітні пригощання. Діти і дорослі одягали  маски й ходили від однієї хати до іншої, вимагаючи від господарів пригощення  та трішки бешкетуючи. Хеллоуін – переддень дня всіх святих і сама назва цього свята походить від англійского слова «hallow», що означає «святий».

 

На сцені з'являється Головна відьма на мітлі, сідає на трон.


Головна відьма: Ну нарешті я дібралася до Лисої Гори... Скоро сюди на нічне збіговисько вся нечиста сила завітає!

На сцену під  музику вибігають відьми і виконують танок з мітлами.

 

Головна відьма: Як я рада вас усіх бачити!!!
Звичайна відьма: Привіт, Ваше старіше лиходійство!
Головна відьма: Ну яка ж я стара! Я тільки жити починаю, а ти чого це не по формі одягнена? І нога не кістяна? І мітли немає?
Звичайна відьма: Я сучасна відьма! Мені ваші старі звичаї набридли! А чаклувати я і так вмію!

Головна відьма: Давай перевіримо чи правда те про що ти говориш.
Звичайна відьма: Нащо мене перевіряти, краще б влаштували іспит для тих відьом, які на нашій горі днями оселилися!
Головна відьма: Як? Нові відьми? А я нічого не знаю? Сюди їх!


Під музику з'являються відьми-учасниці.


В один голос: Привіт, Ваше старе зло!
Головна відьма: Та не стара я! Мені тільки 2000 років! А ви, молоді та недосвідчені, чому до мене на уклін не прийшли, свою магію не показали? Зараз я влаштую для вас іспит! А для початку представтесь.

Звичайна відьма: Оголошується перший конкурс для молодих відьом. Молоді відьми по черзі представляють себе. Головною відьмою оцінюється їх вихід, макіяж та вбрання.

КОНКУРС №1 Представлення


Головна відьма: Бачу, що ззовні на відьом ви схожі та все ж відрізняєтесь від старшого покоління нечистої сили. Ми могли налякати тільки своїм зовнішнім виглядом. Тому я хочу перевірити вас чи взмозі ви взагалі когось налякати і як у вас з артистизмом.

Звичайна відьма: Оголошується конкурс декламування страшилок.

 

КОНКУРС №2 Читають вірші

 

Головна відьма:  Що ж, прекрасно. Кожна відьма професіонал своє справи і повинна довершено володіти  не тільки своїм голосом, а й взагалі артикуляцією. Чи спроможні ви читати закляття?

Звичайна відьма: Оголошується конкурс читання заклять. Вам потрібно три рази виразно і чітко прочитати закляття. (Олена Анатоліївна роздає скоромовки)

Головна відьма: А поки відьми готуються, давайте трохи поворожимо. До нас на шабаш прилетіло багато всякої нечисті. Я зараз пройдусь серед вас, шановне лихе панство, з корзиною цукерок, серед яких заховані передбачення. Шукаємо папірець та беремо цукерочку.

ВОРОЖІННЯ

КОНКУРС №3 Вміння читати закляття

 Головна відьма: Всім відомо, що відьомський час – це ніч і часто відьмі доводиться працювати в пізню пору. Тому вона повинна вміти орієнтуватися на місцевості та визначати  різноманітні предмети на дотик.

Звичайна відьма: Оголошується конкурс «Відьмині очі». Перед вами ящик, ви не знаєте, що знаходиться всередині, але повинні на дотик зрозуміти, що це і назвати. Після цього витягти для перевірки.

КОНКУРС №4 Відьмині очі – вміння розбиратися в інгредієнтах

Головна Відьма: Молодці! А тепер давайте продовжимо перевіряти наших відьом!
«Авторалі по-нашому». Звичайна відьма роздає учасницям машинки, прив'язані на нитку до олівця, відзначаються лінії старту і фінішу.
Головна Відьма: Дорогі відьми, у наш складний час, замість ступи та мітли іноді доводиться користуватися автомобілем. Зараз ви будете здавати іспит з водіння. Машинка не має перевернутися, якщо це сталося, гравець вважається вибулим з ралі.
Дівчата стають в одну лінію і починають намотувати нитку на олівець, на яку кріпиться машина. Виграє та, яка перша перетне фініш.

КОНКУРС №5 Авторалі по-нашому – вміння керувати транспортом
 

Головна відьма: Але все ж головний наш відьомський атрибут – це мітла. Кожен рік нечиста сила збирається тут на Лисій Горі на шабаш. Чи вмієте ви танцювати разом з мітлою? Зараз і перевіримо. Головне, щоб мітла також була учасницею танцю.

Звичайна відьма: Для участі запрошується по три учасника: 1-А, 1-Б, 2 – рок-н-рол; 3-5 - диско; 6-8 - самба; 9-11 - танго.

КОНКУРС №6 Танцювальний

Головна відьма: Ну. А тепер давайте підведемо підсумки.
На мою думку всі ви гідні отримати свідоцтва справжніх чаклунок бо володієте основними відьмацькими науками. А до свідоцтв додається корзинка солодощів.
Дякую, що ви прийшли на наш шабаш. А нам пора летіти у свій ліс. Зустрінемося в наступному році!

 

День всіх святих: https://youtu.be/nw2wCj7RDss


E:\хеллоувин\700_FO43414136_859a8e0ea850218fdf1c11e3ce3058f1.jpg

docx
Додано
18 травня 2020
Переглядів
718
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку