Сценарій позакласного заходу до Дня закоханих

Про матеріал

Позакласний захід для учнів середньої школи з конкурсами та іграми.

Мета заходу: розширити знання учнів про традиції святкування Дня св. Валентина, історією винекнення свята;

підвищити інтерес учнів до вивчення англійської мови.


Перегляд файлу

 

День святого Валентина. Сценарій для дітей українською мовою

 

 

Ведучий:

І знову лютий. Але про який холод йдеться, коли обличчя усміхнене, комірці прикрашають сердечка-символи, а в поштовій скриньці ви знаходите довгоочікуване й таке коротке зізнання в коханні.

 

Ведуча:

 

Тож вечір наш присвячений коханню. Саме йому, коханню!

 

Ведучий:

 

Неспокійному і спокійному!

 

Ведуча:

 

Підступному і відданому!

 

Ведучий:

 

Нерозділеному і взаємному!

 

Ведуча:

 

Гіркому і солодкому!

 

Ведучі (разом):

 

 Вічному коханню!

 

Ведучий:

 

Добрий вечір, дорогі друзі, ровесники, шановні вчителі!

 

Ведуча:

 

Сьогодні, у День Святого Валентина, запрошуємо на свято всіх закоханих.

 

Ведуча:

 

День Святого Валентина має й іншу назву — День закоханих. Звідки пішла ця назва, нам розповість легенда.

 

(Лунає лірична музика)

 

Ведучий:

 

Історія оповідає, що у третьому столітті нашої ери у Римі жив молодий священик Валентин. Окрім релігійної практики, він займався тим, що вчив і лікував людей. Швидко линула про нього слава. Одного разу тюремний наглядач привів до нього доньку, сліпу від народження, сподіваючися, що силою своєї віри і знань священик зможе зцілити її. Валентин із першого погляду закохався в дівчину, розпочав лікування, але нічого не допомагало.

 

Ведуча:

 

У цей час римський імператор видав указ, який забороняв чоловікам одружуватися, адже їх обов’язок — бути хоробрими воїнами. Молодий єпископ Валентин, порушуючи імператорський указ, таємно вінчав закоханих, за що його було кинуто до в’язниці. Коли тюремник дізнався, що Валентин потрапив за ґрати і його мають незабаром стратити, то бідолашний батько хотів покінчити життя самогубством, адже дочка мала довіку залишитися незрячою.

 

Ведучий:

 

Священик мужньо сприйняв звістку про неминучу смерть і за день до страти попросив чорнило, перо й папір, написав останнього зворушливого і ніжного листа Юлії (саме так звали дівчину) і вклав разом із ним у конверт квітку жовтого крокусу, передавши листа саме 14 лютого. У цей день, 14 лютого 270 року, Валентина спалили.

 

Ведуча:

 

Сумний батько повертався додому, а на порозі його чекала донька. Тюремник мовчки віддав листа дівчині. Вона розгорнула його і в середині знайшла квітку Записка закінчувалася словами: «Від твого Валентина». Дівчина поклала квітку на долоню і... раптом побачила її прекрасні прощальні кольори. Вона стала зрячою! Сталося це із присмаком великої втрати.

Голос из-за занавеса:

When the Roman Emperor Claudius II needed soldiers for his army, he made a special law against marrying because he was sure that getting married made men want to stay at home instead of fighting wars. But at that time there lived a priest called Valentine. He couldn’t agree with the emperor’s decision. When he saw that young couples were truly in love, he married them secretly.

Scene 1

На сцене появляются юноша и девушка, одетые в одежды времен Римской империи.

Он:  Oh, please! Marry us! We love each other truly! We can’t live without each other.

Она: I’ll die, if you don’t marry us. Please, please. Help us!

(они оба падают на колени)

Священник: I see how much you love each other. I will help you. My daughter! My son! I declare you husband and wife! Live long and be happy!

(врывается стража, они хватают священника)

Стражник 1: Priest, you have been discovered and condemned to death!

Стражник 2: How dare you break the law? To prison! To prison!

Он и она: Farewell, Father!

Scene 2

Священник в тюрьме. Звучит грустная мелодия, исполняется медленный танец. Входит тюремщик с дочерью.

Священник: What a beautiful girl!

Тюремщик: This is my daughter. She is so unhappy. She is blind. She will never enjoy the light of the sun! She will never see the blue sky! She will never see the trees! (рыдает)

Священник: I will help you. Come up to me, poor child! Don’t be afraid!

(через некоторое время дочь тюремщика показывает, что к ней вернулось зрение, она счастлива)

Девушка:  You’ve worked a miracle! Thank you! You are so kind. Even here, in prison, you show your love for everyone.  I’m so grateful to you! May I come to visit you every day?

Священник:  Unfortunately, tomorrow, on February 14, I am to die. But I’m not scared and I want to tell everybody on earth, “I love you. I’m your Valentine”.

Голос из-за кулис:  Just before his death, on February 14, Valentine sent the girl a farewell message which he signed ”From your Valentine”.

пісня" My Bonny"

Ведучий:

 

Любов підносить серце над землею

І робить дивовижні чудеса.

Стає людина зовсім інша з нею,

Тоді в її душі живе краса.

Тоді в душі троянда розцвітає,

Співає у душі тоді весна!

Любов людська велику силу має,

Зцілити може й оживить вона.

танець хлопців

Ведуча:

 

Минули століття... Валентина за його добрі справи зарахували до лику святих. 496-го року Римський Папа Геласіус оголосив цю дату Днем Святого Валентина.

 

Ведучий:

 

14 лютого закохані всього світу святкують День Святого Валентина. Цього дня розкривають одне одному свої почуття, дарують подарунки, готують сюрпризи. У передсвяткові дні ви можете не вагаючись, сміливо освідчуватися в коханні. Нерішучі можуть скористатися валентинкою чи іграшкою у вигляді сердечка.

 

За повір’ям, у ніч на 14 лютого Святий Валентин сходить на землю і дослухається до розбитих сердець.

пісня"My Clementine"

Веyдуча:

 

А чи вміємо ми кохати? Чи спроможні витримати цей важкий і солодкий тягар? Зараз перевіримо, провівши святкову конкурсну програму. На нашому вечорі ми оберемо найромантичнішу пару — Валентина і Валентину. За це звання можуть змагатися всі охочі — змагатися своєю активністю, неповторністю, закоханістю, уважним ставленням до своєї половинки. (Охочі підіймаються на сцену.)

 

Звичай обирати пару в день закоханих виник 120 років тому, коли дівчата складали папірці зі своїми іменами до капелюха, а хлопці по черзі їх звідти витягали. Такий жереб вирішував, кому з ким дружити. Отже, я запрошую учасників таким способом сформувати пари.

 

Конкурс «Обери половинку»

Дівчата записують на аркушах свої імена та залишають ці записки у капелюсі. Хлопці витягують по одному аркушу. Утворюються пари.

 

Ведучий:

 

Сподіваюся, ніхто з вас не скаже: «Я не хочу кохання». Кохання хочуть усі, і це так природно, як зелена трава весною.

 

Кохання... Про нього мріють, його очікують. І ось воно прийшло до вас. Таке ніжне, загадкове...

 

Конкурс «Знайомство»

Ведуча:

 

Умови конкурсу: станьте навпроти. Уважно подивіться одне на одного. А тепер поверніться спинами й дайте відповіді на запитання.

 

Запитання конкурсу:

 

· Якого кольору очі у твоєї половинки?

 

· У чому зодягнена (-ий), колір одягу твоєї половинки?

 

· Чи є годинник на руці у твоєї половинки?

 

· Якого кольору волосся? Яка зачіска?

 

· Чи є каблучка, сережки у твоєї половинки?

Танець"Gummy Bear"

Конкурс «Дивовижне почуття – кохання»

Ведучий:

 

Найкраще про кохання говорять поети. Тож кожній парі надаємо можливість спробувати свої сили в поетичних змаганнях. Продовжте вислів «У День Святого Валентина бачу дивну я картину…»

 

(Через 5 хв учасники зачитують вірші, оцінюється оригінальність освідчення)

 

Конкурс «Романтичний танок»

Ведуча:

 

Ваше завдання затанцювати так, як ще ніколи не танцювали. Танці упродовж лише 5 хвилин — і ми обираємо найкращу пару!

танець "To the star

Ведучий конкурс- Я вас люблю!

Пари, які беруть участь у конкурсі, по черзі зізнаються одне одному в коханні, однак говорити при цьому не дозволяється. Сокровенні слова необхідно показати мімікою, жестами, рухами. Пара, яка зробить це найцікавіше та найсмішніше — перемагає.

Ведуча -Втримати любов

Танцювальний конкурс. Кожна пара затискає між лобами повітряну кульку і починає танцювати під музику. Хто протримається найдовше — той і переміг. Чудово, якщо повільний танець кілька разів змінює весела ритмічна мелодія.

 

Ведучий-конкурсНайсмачніше свято

Перед кожною парою ставлять тарілочку з морозивом.Дівчина тримає в роті ложку (за ручку), набирає в неї морозиво і годує таким оригінальним способом кавалера.Хто перший з'їсть увесь десерт, той і перемагає.

-

Ведуча: конкурс

На уважність

Конкурс призначений для уважних кавалерів.Вони сідають в ряд.Виходить дівчина, кожен з учасників уважно вивчає її зовнішній вигляд.Потім вона йде і повертається, змінивши що-небудь у своєму вбранні, зачісці і т.д.Змін може бути декілька.Хто з учасників виявиться найбільш спостережливим, той і переможе.

 

 

Вечір закінчується, але свято у ваших серцях триває. Ми хочемо, щоб сьогодні прозвучало не одне зізнання в коханні, може навіть привселюдно. Нехай ваша душа завжди буде зігрітою чиєюсь любов’ю, теплом і ласкою.

 

Ведучий:

 

Зігрійте і ви когось любов’ю, турботою, адже кохання не просто почуття — це сенс нашого життя. Нехай любов і краса супроводжують його.

 

Ведуча:Попелюшка

 

У знаменитій казці Шарля Перро принц знайшов свою кохану завдяки кришталевій туфельці. Тож у цьому конкурсі хлопці приміряють образ принців, а дівчатка на кілька хвилин перетворяться на Попелюшок.

 

Хлопці стають до дівчат спинами та зав’язують очі шарфами. В цей час дівчата знімають по одній туфельці та кладуть їх до купок іншого взуття, які лежать поряд зі стільчиками принцес. Ведучий перемішує кожну купу, щоб хлопцям важче було знайти потрібну туфельку. Учасників підводять до своїх Попелюшок. Їхнє завдання: із зав’язаними очима якомога швидше відшукати і одягнути на ніжку коханої її власну туфельку. Зазвичай, цей конкурс викликає багато сміху, адже серед взуття неодмінно знайдуться ласти, кросівки 45 розміру, і навіть ковзани.

Вечір закінчується, але свято у ваших серцях триває. Ми хочемо, щоб сьогодні прозвучало не одне зізнання в коханні, може навіть привселюдно. Нехай ваша душа завжди буде зігрітою чиєюсь любов’ю, теплом і ласкою.

 

Ведучий:

 

Зігрійте і ви когось любов’ю, турботою, адже кохання не просто почуття — це сенс нашого життя. Нехай любов і краса супроводжують його

День Святого Валентина — це день, коли заборонено сумувати

 

Тож запрошуємо всіх на танцювальний майданчик!

 

(Святкова дискотека)

Завантаження...
docx
Додано
4 лютого 2018
Переглядів
1507
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку