Сценарій розважальної програми "Юна Господарочка"

Про матеріал
Сценарій конкурсно-розважальної програми "Юна Господарочка" для 5 - 7 класів, прсвячений Міжнародному жіночому дню. У програмі беруть участь 6 учасниць, яким пропонується позмагатися в 5 конкурсах, це: «Візитка», «Кулінарний калейдоскоп», «Чарівний інгредієнт», «Дегустатори» та «Дівчина–Весна».
Перегляд файлу

 

Конкурсно-розважальна програма «Юна Господарочка»

Ведучий: Добрий день, дорогі друзі! Радо вітаємо вас в цій залі!

Ведуча: А день сьогодні дійсно добрий. Березень. Початок весни. Пора, яка дарує нам одне з найрадісніших свят - Міжнародний жіночий день!

Ведучий: Всі присутні, прийміть щирі вітання з прекрасним жіночім святом Весни! Нехай лагідна посмішка весняного сонця дарує Вам міцне здоров’я, красу та чарівність, родинне тепло та затишок.

Ведуча: Нехай Ваша доброта, ніжність, жіночність завжди сповнюють серця радістю і любов’ю.

Ведучий: Саме сьогодні напередодні жіночого свята ми проводимо конкурсно-розважальну програму «Юна Господарочка».

Ведуча: У програмі беруть участь 6 учасниць, яким пропонується позмагатися в 5 конкурсах, це: «Візитка»,  «Кулінарний калейдоскоп»,  «Чарівний інгредієнт», «Дегустатори» та «Дівчина–Весна». 

Ведучий: Система оцінювання є такою: після кожного конкурсу кожен член журі згідно критеріїв, оцінює конкурсанток за п’ятибальною шкалою.

Ведуча: А ось і настав час відрекомендувати усім присутнім наше справедливе, вельмишановне журі: президент Ради клубу – Ярошинська Ольга.

Ведучий: Культорганізатор Центру дитячо-юнацьких клубів за місцем проживання «Дивосвіт» – Катерина Сергіївна Литвиненко.

Ведуча: Керівник Народного ансамблю барабанщиць Білоцерківського коледжу сервісу та дизайну – Олена Сергіївна Мимренко.

Ведучий: Голова журі – директор Центру дитячо-юнацьких клубів за місцем проживання «Дивосвіт» – Людмила Володимирівна Гордєєва.

Ведуча: Давайте побажаємо нашим конкурсанткам успіху.

Ведучий:  Прийшов час познайомитись з нашими учасницями, то ж ми оголошуємо перший конкурс «Візитка».

Ведуча:  Зустрічайте гучними оплесками наших чудових дівчат. Учасниця під номером один – Ткач Дарина.

Ведучий: Під другим номером – Цимбал Ольга.

Ведуча: №3 – Демчук Крістіна.

Ведучий: Учасниця №4 – Поліщук Анастасія.

Ведуча: №5 – Бабенко Єлизавета.

Ведучий: Та учасниця під №6 – Животівська Вероніка.

Ведуча: Надаємо слово нашим чарівним конкурсанткам, які по черзі себе представлятимуть. То ж, розпочинає учасниця №1.

Ведучий: Дякуємо, Дашо! Прийшла черга учасниці №2, будь-ласка, тобі слово.

Ведуча: Подякуємо Олі, продовжуємо далі, конкурсантка №3.

Ведучий: Дякуємо, тобі Крістіна, передаємо мікрофон наступній учасниці.

Ведуча: Ваші оплески Насті. Наступною представлятиме себе учасниця №5.

Ведучий: Подякуємо Лізі, надаємо слово останній конкурсанткі.

Ведуча: Ваші оплески Веронікі.

 (Вихід дівчат. Кожна представляє себе по черзі.)

Ведучий: Дякуємо нашим конкурсанткам,  а ми продовжуємо далі. І наступний конкурс «Кулінарний калейдоскоп». 

Ведуча: Нашим учасницям пропонується відповісти на 5 питань. Просимо вас по черзі вибрати картку з запитаннями.

(Учасниці по черзі підходять до ведучих та вибирають картку  з запитанням. Запитання зачитують ведучі)

Ведучий: Дякуємо дівчатам за відповідь, Просимо журі оголосити оцінки за перший конкурс.

(Слово журі)

Ведуча: Дякуємо журі. Проводжаємо дівчат оплесками, готуватися до наступного конкурсу. А поки вони готуються, пропонуємо вам насолодитися виступом.

(Виступ)

Ведучий: Запрошуємо дівчат на сцену. Просимо наше журі оголосити оцінки за другий конкурс.

(Слово журі)

Ведуча: Кожна справжня господарочка повинна бути винахідливою та творчо підходити до приготування страви.

Ведучий: Наступний конкурс називається «Чарівний інгредієнт». Учасницям пропонується на аркуші паперу написати назви страв, складовою яких є картопля.  Кожна відповідь оцінюється у 0,5 бала.

Ведуча: А поки дівчата готують це завдання, для вас підготувала подаруночок наймолодша наша вихованка. Зустрічайте                       Дарину.

(Вірш Даша)

Ведучий: Просимо дівчат по черзі зачитати свої відповіді.

Ведуча: Просимо підбити підсумки за останній конкурс та за всі разом.

(Слово журі)

Ведуча: Я впевнена, що справжня господиня повинна мати хороший смак, бути прекрасним дегустатором. Тому, наступний конкурс називається «Дегустатори».

Ведучий: Конкурсанткам пропонується із зав’язаними очима визначити з чого зроблене повидло та, що знаходиться в склянці. Кожна відповідь оцінюється у 0,5 бала. Завдання зрозуміле? То ж, починаємо.

Ведуча: Учасниця під №1 – Ткач Дарина, №2 – Цимбал Ольга, №3 – Демчук Крістіна, учасниця №4 – Поліщук Анастасія, №5 – Бабенко Єлизавета та учасниця під №6 – Животівська Вероніка.

(Ведучі по черзі учасниця дають пробувати на смак повидло, дівчата відгадують. Після цього дають відчути аромат того, що в стакані)

Ведучий: Молодці! Справилися з цим завдання. Проводжаємо дівчат готуватися до наступного конкурсу. А ми заслухаємо оцінки за цей конкурс.

Ведуча: Зустрічайте оплесками.

(Виступ декілька)

Ведуча: Наступним для вас виступить..

Ведуча: Кожна господиня повинна вміти не тільки готувати, а й бути креативною, неординарною та просто чарівницею.

Ведучий: Оголошуємо останній конкурс-дефіле «Дівчина–Весна», де кожна дівчина демонструватиме свою сукню, яку вона виготовляла з підручних матеріалів та розповість про її створення.

Ведуча: То ж зустрічайте наших конкурсанток. №1 – Ткач Дарина, №2– Цимбал Ольга.

Ведучий: №3 – Демчук Крістіна, Учасниця №4 – Поліщук Анастасія.

Ведуча: №5 – Бабенко Єлизавета, №6 – Животівська Вероніка.

(Вихід дівчат в образі)

Ведучий: Дякуємо дівчатка. Неймовірно, як можна за допомогою підручних матеріалів створити такі костюми?!

Ведуча: Ой, тобі не зрозуміти. Просто наші конкурсантки дійсно талановиті та екстравагантні. Завжди шукають щось індивідуальне.

Ведучий: Я з тобою згоден! З нашими дівчатами не зрівняється ніхто.

Ведуча: А поки журі буде визначати переможців, свій подарунок для вас підготували..

Ведуча: Зустрічайте оплесками…

Ведучий: Для вас виступає…

Ведуча: Просимо наших учасниць вийти на сцену. Для оголошення результатів та нагородження конкурсанток до слова запрошується голова журі.

Ведучий: Ось і закінчився наш конкурс. Давайте ще раз оплесками привітаємо наших учасниць.

Ведуча:  Ще раз вітаємо всіх жінок з наступаючим святом весни!

                Бажаю щастя вам,
                     Великої любові,
                        Всі зірки неба - вам!
                        І всі квіти землі!

Ведучий: До побачення, до нових зустрічей!

 

Картка №1

  1.                   Як називається повний набір столового чи чайного посуду?  
  2.                   У воді народилась, але води боїться?
  3.                   Що подають в кінці обіду?
  4.                   Червоний, пекучий овоч?
  5.                   Приготування якої страви, ніколи не вдається з першої спроби?

 

 

Картка №2

  1.                   Серветка, яку постилають на стіл?
  2.                   Російська народна казка про успішного садівника овочів?
  3.                   Плоска підставка, на яку ставлять відразу багато посуду, щоб подавати до столу.
  4.                   Хто всім нам хліб ділить?
  5.                   Перелік страв в кафе?

 

 

 

 

Картка №3

  1.                   Що то за голова, що лиш зуби й голова?
  2.                   Великий кондитерський виріб?
  3.                   Чим треба помішувати страву в ході приготування, щоб вітаміни збереглися краще?
  4.                   У якій воді краще мити петрушку?
  5.                   В якій воді краще варити обчищену картоплю?

 

 

 

 

 

Картка №4

  1.                   Найсмачніша страва, яку можна приготувати з редьки?
  2.                   Назвіть найбільшу ягоду?
  3.                   Корінець пекучий дуже та усім потрібен він. Ти здогадуєшся, друже? Ця рослина зветься…
  4.                   Які продукти можна приготувати з молока?
  5.                   Їдкий, але дуже корисний овоч?

 

 

 

 

Картка №5

  1.                   Що за курочка, що під землею несеться?
  2.                   Напівфабрикат для хлібних та кондитерських виробів?
  3.                   Маленька ковбаска, яку вживають вареною?
  4.                   Напій з варених фруктів?
  5.                   Торт «імператора»?

 

 

Картка №6

  1.                   Спеціально оброблене зерно, готове для приготування каш, супів, плову?
  2.                   Листовий овоч чи холодна страва?
  3.                   В яких формах існують макаронні вироби?
  4.                   Паперові або лляні квадратики для витирання рук і губ після їжі.
  5.                   Традиційна українська страва, до якої прийнято подавати пампушки?

 

Критерії оцінювання

  1.                  «Візитка» - загальна сума – 5б.

Оцінюється:

  •                      оригінальність;
  •                      підготовленість;
  •                      змістовність .
  1.                  «Кулінарний калейдоскоп» - загальна сума – 5б.

Оцінюється кількість відповідей.

  1.                  « Чарівний інгредієнт»

Кожна відповідь оцінюється у 0,5 бала.

  1.                  « Дегустатори» - загальна сума – 5б.

Кожна відповідь оцінюється у 0,5 бала.

  1.                  «Дівчина-Весна» - загальна сума – 5б.

Оцінюється:

  •                      масштаб роботи;
  •                      відповідність темі;
  •                      креативність.

 

 

 

 

doc
Додано
1 червня 2020
Переглядів
551
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку