Спортивно - розважальна гра "У пошуках скарбів"

Про матеріал

Створювати атмосферу свята в спортивно-розважальній грі. Формувати вміння працювати в команді. Розвивати фізичні якості : спритність, витривалість, швидкість; мислення, увагу. Виховувати інтерес до гри любов до фізкультури та спорту; почуття колективізму.

Перегляд файлу

 

Спортивно-розважальна гра.

 Тема:  «У пошуках скарбів»

Мета:  Створювати атмосферу свята в спортивно-розважальній грі. Формувати вміння працювати в команді. Розвивати фізичні якості : спритність, витривалість, швидкість;  мислення, увагу.   Виховувати інтерес до гри любов до фізкультури та спорту; почуття колективізму.

                                        ХІД   ГРИ

Ведучий: -  Сьогодні в нас цікава гра –

Змагатиметься дітвора

В умінні міркувати,

А деколи і хитрувати.

Уважним бути, не зітхати,

А правильно відповідати.

Зберіть усі знання і сили,

У бій із труднощами вступайте,

І в чесній грі перемагайте!

 

- Добрий день, вам дітлахи!  Ми раді вітати усіх присутніх. Сьогодні ми розпочинаємо гру «В пошуках скарбу».  Учасники гри п- 4 класи. Вам потрібно   виконати завдання та знайти скарб. А щоб дістати  скарб потрібно подолати немало перешкод. Наш шлях пролягає через  такі завдання: «  Пролізь під обручем», «Переправа», «Сороконіжки», «Снайпери», « Естафета з прапорцем», «Пінгвіни з м’ячем» , «Пробіжи між колесами», «Варися каша» , « Запусти  літачок» , «Донеси аркуш » ,«Знайди скарб». На кожному етапі вас чекатиме вихователь - інструктор, який прослідкує за правильність виконання завдання. Після кожного виконаного завдання вихователь – інструктор буде відмічати хто виконав завдання. Ваші вихователі та інструктори розкажуть вам на кожному етапі, що потрібно зробити. Поки одна команда буде виконувати 1 завдання, інші команди будуть виконувати інші завдання.  Потім вони переходять на інше завдання і т.д.

 - Але спочатку давайте познайомимось з нашими командами.

  •  Командири команди  стають попереду кожної команди.
  • Назвіть свої назви команд (кожен клас називає назву своєї команди)

- Отже, завдання зрозуміле? Отож, вирушимо в дорогу?

1. Завдання «Пролізь під обручем»

 Кожній команді потрібно пролізти під обручами якомога швидше і залишитися на іншому боці .  Коли вся команда виконала завдання і вихователь відмітив про виконання, ви переходите до наступного завдання.

  • Завдання зрозуміле? Почали!

2. «Переправа»

 Потрібно одній дитині з команди переправити обручем всю команду на інший бік. Коли вся команда виконала завдання і вихователь відмітив про виконання, ви переходите до наступного завдання.

  • Завдання зрозуміле?

3. «Сороконіжки»

  На цьому етапі потрібно всій команді стати в шеренгу один за одним, поставити руки на пояс і присісти.  Навприсядки треба подолати відстань . Коли вся команда виконала завдання і вихователь відмітив про виконання, ви переходите до наступного завдання.

- Завдання зрозуміле? Почали!

4. «  Снайпери»

Діти, вам потрібно поцілити тенісною кулькою  в відро.  Кожен з членів команди виконує це завдання. Коли вся команда виконала завдання і вихователь відмітив про виконання, ви переходите до наступного завдання.

 Завдання зрозуміле? Почали!

5. «  Естафета з палицею»

 Потрібно командиру команди  добігти до палиці, взяти її  і повернутися до своєї команди, віддати палицю наступному учаснику команди, стати позаду команди. Коли вся команда виконала завдання і вихователь відмітив про виконання, ви переходите до наступного завдання.

  • Завдання зрозуміле? Почали!

6. « Пінгвіни з м’ячем»

М’яч  затискують між колін і стрибають з ним  до  умовного позначення, повертаються назад і передають м’яч іншому гравцю.  Гра продовжується поки всі члени команди не виконають завдання. Коли вся команда виконала завдання і вихователь відмітив про виконання, ви переходите до наступного завдання.

  • Завдання зрозуміле? Почали!

7. «Пробіжи між колесами»

 Діти, вам потрібно пробігти всією командою одночасно між колесами і повернутися на своє місце. Коли вся команда виконала завдання і вихователь відмітив про виконання, ви переходите до наступного завдання.

 - Завдання зрозуміле? Почали!

8. «Варися каша»

 На цьому етапі завдання потрібно взяти  учаснику гри в руки ложку, набрати води у відерці і перенести в інше відерце. Коли вся команда виконала завдання і вихователь відмітив про виконання, ви переходите до наступного завдання.

- Завдання зрозуміле? Почали!

9. «Запусти літачка»

 Потрібно  кожному учаснику команди запустити літачка, якомога далі. Коли вся команда виконала завдання і вихователь відмітив про виконання, ви переходите до наступного завдання.

- Завдання зрозуміле? Почали!

 

10. «Донеси аркуш»

 Кожен із членів команди бере по одному аркушу паперу, кладе його на долоню і проносить необхідну відстань. Коли вся команда виконала завдання і вихователь відмітив про виконання, ви переходите до наступного завдання.

- Завдання зрозуміле? Почали!

11.  «Знайди скарб»

  На цьому етапі гри, вам потрібно діти, зібрати мапу  разом і знайти зазначене місце, де знаходиться скарб.  Допоможуть вам  у цьому ваші вихователі.

- Завдання зрозуміле? Почали!

 

 

                 -  Ну ось, скінчилась наша гра,

 Сподобалось, вам, дітвора?

 Як ще раз схочете пограти,

 Ми раді будемо вітати.

 

Наша гра закінчилась.  Ми раді вітати вас!  Молодці всі учасники всіх класів!

  • Вам сподобалось грати?  В нагороду за вашу участь вам -  скарби.

 

До нових зустрічей!

 

 

 

docx
Додано
29 квітня 2020
Переглядів
924
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку