Технологія приготування страв з риби. Значення рибних страв

Про матеріал
Презентація з предмету "Технологія приготування їжі з основами товарознавства", професії "Кухар" Значення рибних страв у харчуванні, їх класифікація.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Страви з риби

Номер слайду 2

Значення рибних страв у харчуванні, їх класифікація . Процеси, що відбуваються в рибі при тепловій кулінарній обробці

Номер слайду 3

З давніх-давен значне місце в українській кухні займає риба. Улюблені страви українців – карасі в сметані, короп з медом, рибні крученики, завиванці, січеники, товченики, фарширована риба.

Номер слайду 4

Найкраще риба поєднується за смаком з гарніром з картоплі. Можна подавати її також з овочами тушкованими, горошком зеленим консервованим, вареною спаржею, цвітною капустою. Додатково до всіх рибних страв рекомендується подавати огірки, свіжі томати, солоні, мариновані, а також інші солоні або мариновані овочі, салат з капусти.

Номер слайду 5

Соус подають окремо у соуснику або поливають ним рибу. Для страв з нежирної риби слід використовувати соус сметанний, сметанний з томатом, сметанний з цибулею, сметанний з хріном, а з жирної риби – томатний, томатний з овочами, білий основний, паровий, білий з щавлем, білий з капарцями.

Номер слайду 6

Рибні страви багаті мінеральними речовинами, особливо страви, які приготовлені з морської риби. Екстрактивні речовини риби збуджують апетит.

Номер слайду 7

Первинна обробка риби

Номер слайду 8

очистка риби від луски

Номер слайду 9

пластуванняпромивання

Номер слайду 10

Рибні напівфабрикатидля варіннядля припусканнядля смаження

Номер слайду 11

Теплова обробка риби

Номер слайду 12

Різні види риби відрізняються забудовую, смаком і вмістом поживних речовин. Тому при приготовані страв з риби слід правильно визначити спосіб теплової кулінарної обробки для збереження в них цінних поживних речовин. Залежно зі способу теплової обробки різні страви поділяють на: вареніприпущенісмаженізапеченітушковані. Варити і припускати треба рибу з біль щільним м’ясом, оскільки її подають з соусом, які надають стравам соковитості.

Номер слайду 13

Багато з страв української кухні готують з щуки. Її варять, тушкують, смажать і запікають, про те найкраще фарширувати; окуневі види риб і тріску краще варити і смажити, філе тріски, сома, лина-варити і смажити, а також готувати січені вироби, морську рибу – тушкувати. Навагу, міногу, вугрі, лящі, сазани й коропи не відварюють, цю рибу смажать.

Номер слайду 14

Теплова обробка риби сприяє розм’якшенню її тканин, підвищенню засвоюваності білків, зниженню хвороботворних бактерій і токсинів, утворенню нових смакових і ароматичних речовин. Втрати маси при тепловій обробці риби встановлює лише (18-20%). Пояснюється це тим, що білки м’язової тканини риби виділяють не значну кількість води, яка частково компенсується набряканням колагену

Номер слайду 15

Гарячі рибні страви готують у соусному відділенні гарячого цеху. Для варіння і припускання риби використовують спеціальні рибні казани довгастої форми з решітками, каструлі, для смаження – електросковороди, електрофритюрниці, звичайні сковороди, фритюрниці, листи, для запікання-порціонні сковороди, листи. На робочому місці має бути відповідний інвентар: лопатки, шумівки, кухарки голки, друшляки.

Номер слайду 16

Рибні страви подають на підігрітих столових міцних тарілках. Температура подавання рибних страв повинна бути не нижча за 65 ͦ С.

Номер слайду 17

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Дума Нина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Прищепа Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Технології, Інші матеріали
Додано
22 квітня 2020
Переглядів
7771
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку