за підручником О.Г.Ярошенко_2018
Аміни - це органічні похідні:
Назва речовини СН3 -СН2-СН2- NH2:
Виберіть формули амінів, що мають запах оселедцю.
Виберіть сполуки, які утворюються після згорання амінів.
Анілін добувають з :
Для амінів характерні властивості:
Продукт якої реакції має назву дипептид?
Реакціі, характерні для білків:
Проаналізуйте твердження й оберіть правильний варіант відповіді.
Твердження 1. Феніламін — тверда, добре розчинна у воді речовина.
Твердження 2. У молекулах білків структурні ланки сполучаються пептидними групами.
Проаналізуйте твердження й оберіть правильний варіант відповіді.
Твердження 1. Унаслідок денатурації в молекулах білків руйнуються всі структури, окрім первинної.
Твердження 2. Ароматичні аміни відрізняються від насичених наявністю бензенового кільця.
Визначте формулу первинного аміну, відносна густина пари якого за киснем становить 1,25
Хімічний зв'язок, що утворює вторинну структуру білка:
Третинна структура білків має вигляд:
Яку відносну молекулярну масу має білок з масовою часткою Сульфуру 0,32%, якщо відомо, що в його молекулі міститься 1 атом Сульфуру?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома