Лікувально-профілактичне харчування - спеціально підібрані раціони харчування, з метою:
Лікувально-профілактичне харчування:
Основним принципом підбору складу раціонів для лікувально-профілактичного харчування є:
Залежно від факторів професійної шкідливості існують:
Дієтичне харчування (дієтотерапія):
Кількість основних дієт харчування, які називають столами, обмежується:
Крім 15 основних дієт, які іноді називають столами лікувального харчування, існують індивідуальні добові режими, згідно індивідуальним потребам хворого, які називають:
Лікувальні дієти для дітей при кожній нозологічній формі захворювання:
Серед розвантажувальних днів розрізняють наступні:
Окрім основних дієт, при деяких захворюваннях розроблені і застосовуються спеціальні дієти:
Дієтичне, або лікувальне, харчування - це:
Продукти швидкого засвоєння -
Продукти з слабкою сокогінною дією -
Для зондового харчування їжу готують:
При порушенні акту жування і ковтання використовують:
Раціональне харчування є основою дієтичного (лікувального) харчування, воно сприяє:
Теорію збалансованого живлення створив:
Основним принципом дієтичного харчування є:
Дієта - це:
Лікувальне харчування базується на:
Продукти повільного засвоєння - це:
На якому малюнку зображено Вегетаріанську дієту?
Співвідношення білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінеральних речовин, що містяться у 100 г продукту, це ...
11. Дайте визначення терміну „лікувальне харчування”:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома