Тести "ЗНАЧЕННЯ СТРАВ З ОВОЧІВ У ХАРЧУВАННІ ЛЮДИНИ"

Про матеріал
1) Залежно від виду теплової обробки розрізняють страви з….. а) відварних, припущених, смажених, тушкованих і запечених овочів. б) відварних, припущених; в) смажених, тушкованих і запечених овочів; г) припущених, смажених, тушкованих овочів.
Перегляд файлу

ПИТАННЯ ДО ТЕСТІВ З ТЕМИ:

ЗНАЧЕННЯ СТРАВ З ОВОЧІВ У ХАРЧУВАННІ ЛЮДИНИ

 

1) Залежно від виду теплової обробки розрізняють страви з…..

а) відварних, припущених, смажених, тушкованих і запечених овочів.

б) відварних, припущених;

в) смажених, тушкованих і запечених овочів;

г) припущених, смажених, тушкованих овочів.

2) Чому сприяє теплова обробка?

а) Теплова обробка сприяє утворенню нових смакових і ароматичних речовин.

б) Теплова обробка сприяє розм'якшенню овочів, утворенню  ароматичних речовин.

в) Теплова обробка сприяє розм'якшенню овочів, утворенню нових смакових і ароматичних речовин.

г) Теплова обробка сприяє розм'якшенню овочів.

3) При якій температурі крохмальні зерна вбирають воду з овочів?

а) Крохмальні зерна при температурі 50-60 °С вбирають воду, яка міститься в овочах, і утворюють драглисту масу – клейстер;

б) Крохмальні зерна при температурі 55-70 °С вбирають воду, яка міститься в овочах, і утворюють драглисту масу – клейстер;

в) Крохмальні зерна при температурі 65-70 °С вбирають воду, яка міститься в овочах, і утворюють драглисту масу – клейстер;

г) Крохмальні зерна при температурі 65-75 °С вбирають воду, яка міститься в овочах, і утворюють драглисту масу – клейстер.

4) При якому кипінні рекомендується варити зелені овочі?

а) зелені овочі рекомендується варити при слабкому кипінні у відкритому посуді

б) зелені овочі рекомендується варити при  кипінні у відкритому посуді;

в) зелені овочі рекомендується варити у відкритому посуді;

г) зелені овочі рекомендується варити при бурхливому кипінні у відкритому посуді;

 

 

 

 

 

5) Які овочі стійкі до дії тепла, кислот, лугів і не змінюють колір під час теплової обробки?

а) морква, томати, болгарський перець;

б) морква, капуста, болгарський перець;

в) картопля, томати, болгарський перець;

г) петрушка, баклажани, болгарський перець.

6) Який продукт додають під час теплової обробки буряка?

а) цукор;

б) сіль;

в) оцет;

г) воду.

7) В якому середовищі краще зберігається колір буряків?

а) кислому;

б) солодкому;

в) солоному;

г) гіркому.

8) При якому кипінні потрібно варити картоплю;

а) бурхливому;

б) помірному;

в) сильному;

г) слабкому.

9) Яких правил слід дотримуватись, щоб краще зберігався вітамін С?

а) обчищати і нарізувати овочі безпосередньо перед тепловою кулінарною         обробкою;

б) не використовувати металевий посуд, який окислюється;

 

в)  під час варіння овочі треба класти в киплячу воду в такій послідовності, щоб одночасно довести їх до готовності;

 

г)  варити овочі з закритою кришкою, щоб не було доступу кисню повітря.

 

10) В якому цеху готують овочі?

а) овочевому;

б) гарячому в соусному відділені;

в) гарячому;

г) гарячому в овочевому відділені.

 

 

 

 

    № групи__________________

Прізвище, ім’я учня, учениці_____________________________________

Відповіді на  тести з теми:

ЗНАЧЕННЯ СТРАВ З ОВОЧІВ У ХАРЧУВАННІ ЛЮДИНИ

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

а

а

а

а

а

а

а

а

а

а

б

б

б

б

б

б

б

б

б

б

в

в

в

в

в

в

в

в

в

в

г

г

г

г

г

г

г

г

г

г

 

 

 

 

 

 

 

 

     № групи__________________

Прізвище, ім’я учня, учениці_____________________________________

Відповіді на  тести з теми:

 ЗНАЧЕННЯ СТРАВ З ОВОЧІВ У ХАРЧУВАННІ ЛЮДИНИ

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

а

а

а

а

а

а

а

а

а

а

б

б

б

б

б

б

б

б

б

б

в

в

в

в

в

в

в

в

в

в

г

г

г

г

г

г

г

г

г

г

 

 

 

 

 

 

КЛЮЧ ДО ТЕСТІВ З ТЕМИ:

ЗНАЧЕННЯ СТРАВ З ОВОЧІВ У ХАРЧУВАННІ ЛЮДИНИ

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

а

а

а

а

а

а

а

а

а

а

б

б

б

б

б

б

б

б

б

б

в

в

в

в

в

в

в

в

в

в

г

г

г

г

г

г

г

г

г

г

 

 

 

 

docx
Додано
31 березня 2020
Переглядів
1199
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку