Тренувальні вправи( неповні речення, уточнюючі члени речення) 8 клас

Про матеріал
Дана презентація містить добірку навчального матеріалу для вивчення теми " Головні та другорядні члени речення" в курсі українська мова 8 клас. Має на меті забезпечити освітній процес інформаційним та дидактичним матеріалом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Записати текст. Підкреслити відокремлені уточнюючі члени речення.

Номер слайду 2

Сонце наші пращури спочатку називали Дажбогом. Це найдавніше ім΄я Сонця. Пізніше, із появою астрономічних знань, воно змінює своє ім΄я. Навесні називається Ярилом, улітку – Симаргалом. Восени, у час осіннього рівнодення, Сонце зветься Святославом.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Сонце наші пращури спочатку називали Дажбогом. Це найдавніше ім΄я Сонця. Пізніше, із появою астрономічних знань, воно міняє своє ім΄я. Навесні називається Ярилом, улітку – Симаргалом. Восени, у час осіннього рівнодення, Сонце зветься Святославом.

Номер слайду 5

Фразеологізми Доки світу сонця - весь час, вічно. До світ сонця – дуже рано. Місце під сонцем – призначення в житті. Світа-сонця не бачити – бути в неволі. Разом із сонцем – дуже рано. Під сонцем – у світі, на землі. Зайшло сонце навіки – хто-небудь помер.

Номер слайду 6

Записати уривок із вірша Василя Симоненка. Підкреслити однорідні члени речення.

Номер слайду 7

Не шукаю до тебе Ні стежки, ні броду – Ти у грудях моїх, У чолі і в руках. Упаду я зорею, Мій вічний народе, На трагічний і довгий Чумацький твій шлях.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Не шукаю до тебе Ні стежки, ні броду – Ти у грудях моїх, У чолі і в руках. Упаду я зорею, Мій вічний народе, На трагічний і довгий Чумацький твій шлях.

Номер слайду 10

Табель успішності Василя Симоненка та свідоцтво про закінчення школи

ppt
До підручника
Українська мова 8 клас (Ющук І.П.)
Додано
19 лютого 2023
Переглядів
435
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку