Урок. Робота з дитячою книгою. презентація

Про матеріал
Презентація допоможе вчителю в плануванні уроків з літературного читання . Для уроків позакласного читання та робота з дитячою книгою. Матеріал взятий з "Швидкочитаночки" Л.А. Антонової, для вдосконалення навичок швидкого читання, зацікавлення дітей до читання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дорога розмова. Робота з дитячою книгою.

Номер слайду 2

Назвіть ваші улюблені захопле-ння у вільний час. А чи любите ви малювати?

Номер слайду 3

Оленка обожнювала малю-вати фарбами. Тому до всього, щоїй допомагало створювати красу, ставилася з особдивою ніжністю.

Номер слайду 4

Закінчивши роботу, дівчинка завж-ди розкладала все по місцях,вили-вала воду, ретельно мила кухликаі кожного пензля. Так було і цьогоразу.

Номер слайду 5

Оленка увійшла до ванної кімнати і відкрила кран. Аж раптом почула, що хтось їй телефонує

Номер слайду 6

Вона поспіхом поставила підпотік води пензлики і побігла по телефон.-Чому так довго не відповідала?!-обурилася подруга Катя.-Я стіль-ки цікавого хочу тобі розповісти…-Ти чула про Єгора?А про Віку з. Настею?

Номер слайду 7

Катю було не переслухати…Спершу вона розказала прооднокласника Єгора. Той побивсяоб заклад із хлопцями з паралель-ного класу, що його команда виг-рає наступний футбольний матч.

Номер слайду 8

Потім про Віку, яка посвариласяз Настею, бо та не хотіла поступа-тися місцем за партою біля вікна. Відтак про свою нову сукню і проакторку з улюбленого серіалу…

Номер слайду 9

Оленка терпляче слухала балака-нину подруги. Аж раптом із перед- покою долинув невдоволений гол-лос дідуся, який щойно повернувся з роботи:-А хто кран у ванній не закрутив?!Дівчинка закінчила розмову і чим-дуж побігла закривати воду.

Номер слайду 10

Пробач, це я!-винувато промови-ла Оленка.-Мені подруга зателе-фонувала, ми трішки поговорили. Поглянула на годинник і аж бровами повела від здивування-минуло 20 хвилин.

Номер слайду 11

-Оленко,-із докором у голосі по-чав дідусь,-за 10 секунд із кранавитікає приблизно 1 літр води. Уяви,скільки води змарновано, поки витеревенили. А за неї ж платити треба! У нас на лічильнику вже чима-ло набігло! Споживати потрібноз розумом.!

Номер слайду 12

Мільйони людей на планеті страж-дають від нестачі чистої води. Її за-паси у світі невпинно зменшують-ся. Та й небезпечно залишати від-критий кран без нагляду. Ти могла нашкодити не тільки нашій оселі,а й сусідам…

Номер слайду 13

Дідусь буркотів і буркотів. Оленці стало дуже соромно. Пообіцяласобі відтепер бути обачнішою…

Номер слайду 14

Дай відповідь на запитання:1. Охарактеризуй Оленку. Відповідьзнайди в тексті.2. Чи корисною була розмова зподругою? Поясни чому.3. Чому оповідання має таку наз-ву?

Номер слайду 15

4. Підрахуй, скільки води даремновитратила дівчинка.5. Чи погоджуєся ти з думкою Оленчиного дідуся?6. Добери антоніми: Обожнювала- недбало. Ретельно- повільно. Поспіхом- ненавиділа.

Номер слайду 16

Релаксація:-Який отримав настрій від уроку?- Чи довелося замислитися?

Номер слайду 17

Домашнє завдання: За лічильником подивись, скіль-ки витрачає води родина задобу? І скільки треба коштівзаплатити?

pptx
Додано
9 жовтня 2023
Переглядів
289
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку