Урок з історії України "Прихід до влади більшовиків у Росії: позиція УЦР. III Універсал. Внутрішня та зовнішня політика УЦР після проголошення Української Народної Республіки."

Про матеріал
Дана презентація допоможе здобувачам освіти становити хронологічний перебіг подій в Україні в серпні — листопаді 1917 р.; розкрити зміст і дати оцінку ІІІ-го Універсалу УЦР; розвивати їх вміння визначати причинно-наслідкові зв’язки між історичними явищами та подіями. Вона може використовуватись як при очному, так і дистанційному навчанні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРОГОЛОШЕННЯ Української Народної Республіки (УНР)

Номер слайду 2

загострення політичної боротьби, невдачі на фронті (червневий наступ) у поєднанні з національними рухами на окраїнах Російської імперії вели державну владу до повного паралічу. У політичних конфронтаціях і суперечках між УЦР і ТУ добігало кінця літо 1917 р. Наростання економічного розвалу держави,

Номер слайду 3

Прорахунки УЦР вкінці літа – на початку осені 1917 р.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Наприкінці серпня спробу захопити владу в Росії й проголосити диктатуру зробив головнокомандувач Південно-Західного фронту генерал Лавр Корнілов. Заколот не вдався завдяки рішучій протидії всіх організацій і партій революційної демократії.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

На початку осені 1917 р. у Росії суспільна криза ще більше загострилася. Цим скористалися більшовики (Російська комуністична партія більшовиків РКП (б) – В.Ленін), які 12 жовтня утворили штаб з підготовки збройного повстання — Військово-революційний комітет (ВРК).

Номер слайду 11

У ніч з 25 на 26 жовтня (з 6 на 7 листопада) майже безкровно (загинуло всього 6 осіб) було захоплено Зимовий палац в Петрограді — резиденцію Тимчасового уряду. Ці події отримали назву – Жовтневий (листопадовий) переворот.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Перший радянський уряд Росії — Раду народних комісарів (РНК), який очолив В. Ленін, а до його складу увійшли В. Антонов-Овсієнко, П. Дибенко, М. Криленко, А. Луначарський, В. Мілютін, О. Риков, Й. Сталін (Джугашвілі), Л. Троцький (Бронштейн) та ін.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Жовтневі події в Києві

Номер слайду 17

Після Жовтневого перевороту більшовики взяли курс на утвердженя радянської влади по всій території колишньої Російської імперії. Але в цей критичний для України час Центральна Рада мала достатньо сил, впливу та авторитету, щоб узяти під свій контроль більшу частину України. Продовжуючи власну державотворчу лінію, вона 7 (20) листопада 1917 р. ухвалила ІІІ Універсал.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Проголошення ІІІ Універсалу. Київ Софійська площа, 9 (22) листопада 1917 рік. Герб і печатка УНР

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

ppt
Додано
20 жовтня 2022
Переглядів
511
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку