Усний журнал "Математика в нашому житті", презентація

Про матеріал
Усний журнал "Математика в нашому житті" представлений у вигляді презентації, Головна мета - практичне застосування знань в повсякденні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

УСНИЙ ЖУРНАЛ «Математика навколо нас» 8 2 3 5 7 1 9 0 4

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Арифметика і геометрія – це ті крила, на яких астроном підноситься аж до неба. Роберт Бойль

Номер слайду 5

Без застосування математики в астрономiї неможливо було б прорахувати навiть траєкторiю подаючої зiрки або фiзичнi характеристики планет Сонячної системи.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

У природознавстві основні поняття загальних законів мають бути визначені з граничним ступенем точності, а це можливо тільки за допомогою математичної абстракції. Вейнер Гейзенберг.

Номер слайду 8

Без застосування математики в географiї неможливо було б прорахувати, наприклад, висоту гiр, або об’єм води, що спадає з водоспадiв, чи вимiряти площу рiзних країн або материкiв свiту.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Якщо хто хоче глибше осягнути хімічні істини, то він повинен вивчати механіку. А оскільки знання механіки передбачає знання чистої математики, то той, хто прагне до найближчого вивчення хімії, має бути обізнаним і з математикою. Михайло Ломоносов

Номер слайду 11

Без застосування математики в хiмiї неможливо було б прорахувати, наприклад, молярну масу, або вiдносну молекулярну масу.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Кібернетика дає в руки біологам нові методи досліджень. Універсальні електронні цифрові машини дають змогу моделювати процес еволюції і природного добору, автоматизувати процес вивчення хвороб за їх ознаками, моделювати механізм виникнення умовних рефлексів та інших видів діяльності мозку тварин і навіть мозку людини.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Гарна музика – дар божественних звучань, вона будується із строгим додержанням форми. У творах Баха, як в алгоритмі, як у формулі, закладена строга послідовність. У цій строгості, насамперед, джерело її вражаючої сили. Так і в строгій послідовності математичних побудов є своя внутрішня музика – жар холодних формул.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

1 Василь Юрійович (завгосп школи) 8 Вишнева Євгенія (учениця 2 класу) 7 Сергій ГУМЕНЮК (студент) 2 Баба Василина 6 Анатолій ГРИМАЛЮК (учень 3 класу) 3 Гондурак Інеса (учениця 7 класу) 4 Романна (кондитер) 5 Вуйко Петро ?

Номер слайду 19

Задача 4 (від кондитерки Романни). Чашка циліндричної форми наповнена доверху молоком. Шеф-кухар сказав, що для тістечок треба рівно половину чашки молока. Як мені це зробити, якщо під руками немає ніяких вимірювальних приладів?

Номер слайду 20

1 Василь Юрійович (завгосп школи) 8 Вишнева Євгенія (учениця 2 класу) 7 Сергій ГУМЕНЮК (студент) 2 Баба Василина 6 Анатолій ГРИМАЛЮК (учень 3 класу) 3 Гондурак Інеса (учениця 7 класу) 5 Вуйко Петро ?

Номер слайду 21

Задача 3 (від учениці 7 класу Гондурак Інеси). Учень купив 38 зошитів по 42 коп. Продавець видав чек на 15 грн. 86 коп. учень відразу зауважив, що допущено помилку. Продавець здивувався, як можна так швидко це визначити, але після перевірки з’ясувалося, що учень має рацію. На чому ґрунтувалась думка учня?

Номер слайду 22

1 Василь Юрійович (завгосп школи) 8 Вишнева Євгенія (учениця 2 класу) 7 Сергій ГУМЕНЮК (студент) 2 Баба Василина 6 Анатолій ГРИМАЛЮК (учень 3 класу) 5 Вуйко Петро ?

Номер слайду 23

Задача 7 (від студента Львівської політехніки Гуменюка Сергія). Потрібно покрити дах шиферною бляхою. Розміри 1 листа – 2 м х 0,9 м. Форма і розміри даху вказані на малюнку. Скільки листів шиферної бляхи треба придбати?

Номер слайду 24

1 Василь Юрійович (завгосп школи) 8 Вишнева Євгенія (учениця 2 класу) 2 Баба Василина 6 Анатолій ГРИМАЛЮК (учень 3 класу) 5 Вуйко Петро ?

Номер слайду 25

Задача 1 (від Василя Юрійовича, завгоспа школи). Скільки фарби необхідно придбати для того, щоб пофарбувати дах нашої школи, розміри якого вказані на рисунку. Розхід фарби на 1 м2 – 150 г.

Номер слайду 26

8 Вишнева Євгенія (учениця 2 класу) 2 Баба Василина 6 Анатолій ГРИМАЛЮК (учень 3 класу) 5 Вуйко Петро ?

Номер слайду 27

Задача 6 (від учня 3 класу Анатолія Грималюка, майбутнього дизайнера). Квадратний аркуш паперу розрізано по діагоналях. Які геометричні фігури можна скласти з частин, що утворилися?

Номер слайду 28

8 Вишнева Євгенія (учениця 2 класу) 2 Баба Василина 5 Вуйко Петро ?

Номер слайду 29

Задача 5 (від вуйка Петра). Мені потрібно виорати город розміром 46 м х 25 м. Скільки я повинен заплатити оранникам, якщо за 1 сотик вони беруть 15 грн.?

Номер слайду 30

8 Вишнева Євгенія (учениця 2 класу) 2 Баба Василина ?

Номер слайду 31

Задача 8. (від учениці 2 класу Вишневої Євгенії). Допоможіть мені порахувати квіточки на моєму дитячому покривалі. Я нарахувала 24 квадрати, а в кожному квадратику є 11 квіточок. Коли починаю перераховувати всі квіти, щоразу збираюся з рахунку.

Номер слайду 32

2 Баба Василина ?

Номер слайду 33

Задача 2 (від баби Василини). Через 2 роки мій внук закінчить школу і буде поступати в університет. Я вирішила відкласти йому гроші на навчання, і поклала в банк 5 тис. грн. під 18% річних. Скільки відсоткових грошей я отримаю через 2 роки?

Номер слайду 34

Номер слайду 35

1. Відношення діаметра Землі до діаметра Місяця дорівнює 3,66. Нормальна температура людського тіла дорівнює 36,60. Яке ще відоме вам число складається з тих же цифр?

Номер слайду 36

2. Що англійці називали лінивою вісімкою?

Номер слайду 37

3. Які люди ходять сидячи?

Номер слайду 38

3. Які люди ходять сидячи?

Номер слайду 39

4. Люди якої професії в Карфагені мали право носити на грудях знак папуги?

Номер слайду 40

5. Що придумав американець Артур Вінн в 1913 році, відбуваючи термін покарання в тюрмі, в якій підлога була у формі клітинок?

Номер слайду 41

5. Що придумав американець Артур Вінн в 1913 році, відбуваючи термін покарання в тюрмі, в якій підлога була у формі клітинок?

Номер слайду 42

6. Яка пташка, згідно назви, полюбляє співати одна?

Номер слайду 43

7. В аборигенів острова Калімантан під час одного з обрядів хлопчик повинен проповзти між ніг жінки, потім його і жінку на деякий час зв’язували мотузкою. Після того, як мотузку розрізали, обряд вважався закінченим. Що він означав?

Номер слайду 44

8. Які числа на Русі називалися «ломаними»?

Номер слайду 45

9. Однією з мір довжини є стадій, приблизно 190 метрів. Вперше введений у Вавилоні, він перейшов до єгиптян, греків, інших народів. Як визначалася довжина стадію?

Номер слайду 46

10. На території Еквадору в долині Пандо, що за 25 км від столиці, установлено піраміду, увінчану кам’яною кулею із золотим обручем. Монументу 200 років. Що позначено цим пам’ятником? Підказка. Піраміду побудовано так, що одна її половина знаходиться в Північній півкулі, а друга – у Південній.

Номер слайду 47

ppt
Додано
21 березня 2020
Переглядів
1199
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку