Видатні Українці- Борис Патон

Про матеріал

Про Бориса Патона, коротко , 2 сторінки.

Титульна сторінка + 2 сторінки матеріалу.

Біографія, досягнення та здобутки.

Патон Борис Євгенович — український науковець у галузі зварювальних процесів, металургії і технології металів, доктор технічних наук (1952); Президент НАН України (з 1962) Народився 27 листопада 1918 року в Києві в родині академіка Євгена Патона, директора Інституту електрозварювання і Наталії Патон, домогосподарки. У 1941-му Борис Євгенович закінчив Київський політехнічний інститут.

Перегляд файлу

 

 

 

 

Проект на тему «Творча людина»

Борис Патон

 

 

 

Учня 3-Б класу

Пастуха Віталія

 

 

Патон Борис Євгенович — український науковець у галузі зварювальних процесів, металургії і технології металів, доктор технічних наук (1952); Президент НАН України (з 1962) Народився 27 листопада 1918 року в Києві в родині академіка Євгена Патона, директора Інституту електрозварювання і

Наталії Патон, домогосподарки. У 1941-му Борис Євгенович закінчив Київський політехнічний інститут. 

Понад 70 років працює в Інституті електрозварювання імені Є. О. Патона: в 1942 році став молодшим, а потім старшим науковим

співробітником, завідувачем відділу, заступником директора. З 1953го по теперішній час очолює Інститут електрозварювання ім. Є.О.Патона. У 1945 році Б.Патон захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук, а в 1952-му — доктора технічних наук. У 1951 році був обраний членом-кореспондентом, в 1958-му — дійсним членом (академіком) Академії наук України. З 1962 року є дійсним членом Академії наук СРСР.

 Основні напрямки наукових досліджень. Патон — видатний учений в галузі електрозварювання, металургії і технології металів. Наукові дослідження присвячені процесам автоматичного і напівавтоматичного зварювання під флюсом, розробці теоретичних основ створення автоматів для зварювання та зварювальних джерел живлення; проблемам керування зварювальними процесами, створення нових перспективних конструкцій і функціональних матеріалів майбутнього. Під керівництвом Б.Патона створений принципово новий спосіб зварювання — електрошлаковий. Вчений очолив дослідження по застосуванню зварювальних джерел теплоти в цілях підвищення якості виплавленого металу, заснована нова галузь металургії — спецелектрометалургія. Саме Б.Патон вперше почав і активізував дослідження в області застосування зварювання і споріднених технологій в космосі, створення космічних конструкцій. Президент НАН України є визнаним лідером в цій сфері науковотехнічної діяльності. Крім того, він головний ініціатор унікальної технології зварювання живих тканин, використовуваної в хірургії. Автор і співавтор понад 720 винаходів (500 іноземних патентів), більше 1200 різноманітних публікацій, в тому числі 20 наукових монографій.

Борис Патон, перший Українець, який отримав почесне званя – «Герой України».  

 

pdf
Додано
20 травня 2018
Переглядів
1892
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку