Виховна година

Добірка матеріалів та сценаріїв до Дня захисника України

14 жовтня в Україні відзначають День Захисника, День козацтва, відповідно, педагогам рекомендовано провести тематичні виховні години. Ми спробуємо допомогти у цьому, зробивши добірку тематичних матеріалів з Бібліотеки «На Урок». Нагадаємо, що вони вже апробовані вашими колегами, тому ви сміливо можете використати їх у своїй практиці.

Сценарії до Дня захисника України

Тема: Квест до дня українського козацтва «Найкращі друзі козаків» (8-9 класи)
Автор: Ткаченко Оксана Сергіївна
Про матеріал: Сценарій квесту до дня українського козацтва, розрахований на проведення тривалістю одну годину командами по 5 чоловік. Квест має проводитися на території школи. Авторка презентує правила проведення квесту та усі необхідні для цього матеріали.


Тема: Літературно-музичний квест до Дня захисника України «Ми - нащадки козаків»
Автор: Мосійчук Тетяна
Про матеріал: Якщо хочете провести свято весело й цікаво, скористайтеся дібраними матеріалами. Тут ви знайдете не тільки сценарій свята, але й музичне оформлення, презентацію, зразок емблеми та зразок «Посвідчення», потрібні для проведення цікавого заходу.


Тема: Патріотичний квест «Я люблю Україну» до Дня захисника України
Патріотичний квест «Я люблю Україну» до Дня захисника України, маршрут квесту
Автор: Задворна Вікторія Пилипівна
Про матеріал: Розробка містить матеріали для підготовки, організації та повний сценарій проведення квесту у військовій частині, є виховним заходом до Дня захисника України. Маршрут квесту розроблено для кожної групи та кожного учасника. Містить назви станцій, місце, час перебування, порядок слідування, поле для оцінювання та для підсумку результату.


Тема: Сценарій святкового концерту до Дня Захисника України «В єдності наша сила»
Автор: Завада Анна Володимирівна
Про матеріал: Сценарій ставить собі за мету виховати пошану до пам'яті героїв національно-визвольних змагань, мужності та героїзму сучасних захисників суверенітету і територіальної цілісності України – воїнів АТО, утвердження ідеалів свободи і демократії, збереження історичної пам'яті про доленосні події в Україні початку ХХІ століття та сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в учнівської молоді.


Тема: Сценарій спортивно-туристичного свята «Ми роду козацького діти», присвяченого Дню українського козацтва
Автор: Лесечко Світлана Олександрівна 
Про матеріал: Сценарій спортивно-туристичного свята «Ми роду козацького діти» для учнів 8-9 класів розроблено з метою залучення школярів до систематичних занять туризмом, розвитку креативного мислення, інтелектуальних здібностей та виховання поваги до важливого для України свята Дня захисника України.


Тема: Сценарій виховного заходу: «14 жовтня – День захисника Вітчизни»
Автор: Мазнюк Тетяна Федорівна
Про матеріал: Сценарій допоможе провести знайомство учнів початкових класів із давніми та сучасними святами: Пресвятої Покрови, Днем козацтва та Днем захисника України, історією їх походження, традиціями та звичаями святкування.


Тема: Виховний захід «День захисників України: сучасне свято з історичними витоками»
Автор: Шаповал Ольга Василівна
Про матеріал: Виховний захід «День захисника України: сучасне свято з історичними витоками» має на меті ознайомити учнів з історією сучасного державного свята – Дня захисника України та його народними витоками.Під час підготовки до проведення заходу велика увага приділяється наочності. Наочність представлена у вигляді народних символів України. Для розвитку логічного мислення використовуються прийоми «Асоціативний кущ», «Розсипані прислів'я».


ТемаСценарій свята до Дня захисника Вітчизни + презентація
Автор: Бунецька Людмила Петрівна
Про матеріал: Розробка підходить для святкування Дня захисника України з огляду на свято Покрови. Матеріал дозволить дітям дізнатися більше про національні традиції та сучасність.


Тема: Презентація «Курс молодого козака» до Дня захисника України
Автор: Маркович Наталія Георгіївна
Про матеріал: Презентацію можна використати під час проведення виховного заходу до свята. Вона допоможе розширити знання учнів про запорізьких козаків, їх традиції, побут, звичаї, виховати шанобливе ставлення до запорожців, історії України та свята День захисника України.

Більше матеріалів до Дня захисника України

Читайте також:

  1. День захисника України: виховна година
  2. Сценарій до Дня захисника вітчизни «На захисті Батьківщини»
  3. Сценарій свята до 14 жовтня
  4. Сценарій до свята «День Українського козацтва»

Маєте власні тематичні напрацювання? Додавайте їх до Бібліотеки «На Урок», аби їх змогли оцінити тисячі вчителів з усієї країни.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter