Матеріали, що допоможуть інформативно і цікаво провести заходи, присвячені Дню Гідності та Свободи.

21 листопада – День Гідності та Свободи. Як пройде цей день у вашій школі? Можливо, ви організуєте нестандартні флешмоби, проведете тематичні години спілкування, під час яких розкажете дітям більше про історію цієї важливої для всієї країни дати, або проведете інші цікаві та пізнавальні заходи.

Але якщо ви шукаєте додаткові креативні ідеї та рішення, то радимо звернутися до досвіду колег і зазирнути до Бібліотеки «На Урок». Ми зібрали для вас найцікавіші матеріали, які допоможуть організувати чудовий захід або провести пізнавальну годину спілкування.

Тема: Сценарій проведення шкільної лінійки до Дня Гідності та Свободи
Авторка: Душніцька Ірина Ігорівна
Про матеріал: Сценарій проведення шкільної лінійки до Дня Гідності та Свободи. Можна використати для організації виховної роботи із учнями 5-11 класів.


Тема: Презентація «День Гідності та Свободи»
Авторка: Коткова Наталія Вікторівна
Про матеріал: Велика інформативна презентація, яка стане у пригоді вчителю під час проведення виховних заходів, присвячених Дню Гідності та Свободи. 


Тема: «Герої серед нас»
Авторка: Жванія Марина
Про матеріал: Презентація, присвячена героям Майдану. Також у матеріалі ви знайдете інформацію про вихідців із Донбасу, які теж брали участь у тих буремних подіях. Презентацію можна використовувати під час підготовки годин спілкування до Дня Гідності та Свободи, а також до Дня пам'яті героїв Небесної сотні.


Тема: Буклет до Дня Гідності та Свободи
Авторка: Андреєва Наталя
Про матеріал: Інформаційний буклет, де стисло та інформативно розповідається про 21 листопада, про події Революції Гідності, про те, що таке гідність та свобода тощо. Буклет можна використати для проведення інформаційних п'ятихвилинок.


Тема: «Назустріч волі»
Авторка: Шацька Руслана Миколаївна
Про матеріал: Сценарій до Дня Гідності та Свободи, який стане у пригоді художнім керівникам, класним керівникам, педагогам-організаторам, музичним керівникам та заступникам із виховної роботи. Завдяки заходу діти дізнаються більше про події Революції Гідності. 


Тема: «Україна – територія гідності та свободи»
Авторка: Домославська Наталія Василівна
Про матеріал: Виховний захід, присвячений Дню Гідності та Свободи, та покликаний сформувати в учнів ціннісне ставлення до України, прав і свобод людини, європейського вибору українців. Завдяки заходу діти дізнаються більше про події Революції Гідності та зрозуміють, що саме, як і чому відбулося.


Тема: Тематична лінійка до Дня Гідності та Свободи
Автор: Назарчук Олег Володимирович
Про матеріал: Минув не один рік із того моменту, як загинули вони – герої, яких народила революція Майдану. Чим була революція для кожного з нас? Для когось прогулянкою, для когось війною. Але насамперед Майдан став випробуванням на цінність особистості людини, виміром людськості та гідності.


Тема: «Країна нескорених»
Авторка: Литвинчук Леся
Про матеріал: Виховний захід до Дня Гідності та Свободи, покликаний вшанувати патріотизм і мужність громадян-учасників Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013-2014 років.


Тема: Патріотичний урок до Дня Гідності та Свободи
Авторка: Бусуйок Любов Миколаївна
Про матеріал: Патріотичний урок з історії України для учнів 9-11 класів, присвячений Дню Гідності та Свободи. Під час заняття діти дізнаються не лише про події Помаранчевої революції та Революції Гідності, а також про те, яке значення вони мали для нашої країни. А ще обовязково розберуть значення понять «гідність» та «свобода».


Тема: Урочиста лінійка до Дня Гідності та Свободи
Авторка: Герасимова Ірина Віталіївна
Про матеріал: Розробка сценарію шкільної урочистої лінійки з нагоди святкування Дня Гідності та Свободи, яка допоможе класним керівникам організувати пізнавальний захід. 

Упевнені, що ви теж маєте цікаві напрацювання! Додавайте їх до Бібліотеки «На Урок». Допоможіть колегам зробити навчальний процес якіснішим та яскравішим!

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter