Школа

Добірка розробок та методичних рекомендацій для розвитку творчих здібностей учнів

Готові прийоми, завдання та теоретичний матеріал для розвитку креативного мислення школярів.

Часто розвиток творчих здібностей дитини відходить на другий план через низку причин. Але це не на користь людині ні в дитячому віці, ні в дорослому. Вчителі з будь-якого предмету, вихователі суголосно доводять значимість виховання творче розвиненої особистості, починаючи з перших років життя.

Нашим освітянам під силу все. Фізики навчають креативному мисленню, а мовці з легкістю поєднують літературу з математикою. Пропонуємо до вашої уваги низку методичних рекомендацій та практичних вправ, що стосуються питання розвитку творчих здібностей школярів у різних класах. Усі розробки, викладені у цій статті, взяті з Бібліотеки сайту «На урок» та належать вчителям з усієї України.


Тема: Застосування інтерактивних методів на уроках фізики як засіб розвитку творчих здібностей
Автор: Мормуль Олег Іванович
Про матеріал: У кожної дитини є свої здібності і таланти. Діти від природи допитливі і все, що потрібно для того, щоб вони могли виявляти свої дарування – це розумне керівництво з боку вчителів. Пропонуються нетипові завдання для розвитку творчих здібностей, адаптовані до використання на уроках фізики.


Тема: Матеріали до уроків «Творчі завдання на уроках біології. Голонасінні»
Автор: Вернигор Оксана Олександрівна
Про матеріал: Розміщенні матеріали містять творчі завдання, які можна використовувати на уроках біології у 7 класі на тему: «Голонасінні». Завдання різноманітні та мають мають декілька рівнів складності.


Тема: Методичний посібник з історії «Методи активізації пізнавальної та креативної діяльності учнів на уроках історії».
Автор: Резниченко Олег Володимирович
Про матеріал: Робота містить інноваційні методичні прийоми, які вчитель історії може застосувати для кращої активізації пізнавальної та креативної діяльності учнів на уроці.


Тема: Формування та корекція мотивації учіння молодших школярів. Ігри і вправи, які сприяють покращенню мотивації навчання
Автор: Костиря Юлія
Про матеріал: Приклади спеціальних вправ, які сприяють не тільки формуванню мотивації навчання, а й створюють позитивний настрій у групі дітей. Мета занять – формування позитивної навчальної мотивації, підвищення самооцінки молодших школярів, розвиток саморегуляції, формування навичок керування психічними функціями, корекція порушених психофізичних функцій за допомогою рухової активності.


Тема: Розвиток творчих здібностей молодших школярів на уроках читання. Дидактичні вправи на уроках читання
Автор: Велика Валентина Адамівна
Про матеріал: Теорія та практика, що стосуються вирішення проблеми розвитку творчих здібностей молодших школярів на уроках читання. Наводяться зразки завдань, які можна виконувати разом з дітьми.


Тема: Позакласний захід-гра: «Креатив-бій» для учнів 4-5 класів
Автор: Дідух Ольга Костянтинівна
Про матеріал: Конспект уроку, презентація та сертифікати переможцям за гру «Креатив-бій», яка допоможе школярам навчитися мислити нестандартно та шукати оригінальні виходи з різних ситуацій. Підходить для використання в інклюзивному класі.


Тема: Презентація «Розвиток креативних здібностей вихованців на уроках суспільно-гуманітарного циклу з метою забезпечення індивідуальної освітньої траєкторії особистості»
Автор: Скуріхина Тамара Петрівна
Про матеріал: У презентації подається звіт методичного об'єднання вчителів суспільно-гуманітарного циклу, це результат колективної роботи над проблемою креативного розвитку особистості, також окреслено шляхи її розв'язання.


Це лише декілька прикладів розробок з низки представлених у Бібліотеці. Використовуйте, експериментуйте, діліться своїми напрацюваннями. Те, що ви робите – потрібне!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter