Пропонуємо перетворити початок навчального року на справжнє свято! Зарядитися мотивацією та натхненням на продуктивну роботу допоможуть наші вебінари. Цього тижня ви дізнаєтеся про:

  • поради щодо організації навчальних проєктів;
  • модельні програми природничої галузі НУШ;
  • цікаві уроки фізики;
  • багатофункціональний графічний редактор;
  • ігри та цікавинки для уроку математики у найменших.

Ролі та функції учасників учнівського проєкту: практичні поради та корисні ресурси

Якими інструментами для мотивації школярів ви володієте? Що більше їх, то цікавіше не тільки навчатися, але й викладати! Додатковий метод заохочення школярів – проєктна діяльність. Адже тем безліч: обирайте, що вашому колективу ближче до душі, або що зараз актуально.

Наприклад, скористайтеся готовими проєктами від «На Урок»:


Щоб організовувати якісну й ефективну проєктну роботу, необхідно добре розуміти всі процеси: значення та особливості проєктів, роль і функції усіх учасників тощо. А хто розуміється на цьому краще, ніж автор курсу про проєктний метод навчання? Віктор Немченко поділиться дієвим інструментарієм з теми та розповість багато цікавого!

Долучитися 6 вересня о 18:00 (понеділок)

Реалізація ідей НУШ у п’ятому класі: аналіз модельних програм природничої освітньої галузі

Учителям НУШ необхідно постійно поповнювати професійну скарбничку - втілювати цікаві практичні прийоми, творчі методи викладання. Втім, не варто забувати і про формальну складову педагогічної діяльності, як-от модельні програми, особливості планування тощо. Особливо це стосується вчителів п’ятих класів, які через рік викладатимуть за новим державним стандартом базової середньої освіти. 

Що варто пам’ятати вчителям НУШ?


На своєму вебінарі Вікторія Богданова розповість про планування навчання у 5-6 класах НУШ, модельні програми природничої галузі та нові освітні прийоми для середньої школи. Ви точно дізнаєтеся нове, тож обов’язково приходьте!

Долучитися 7 вересня о 18:00 (вівторок)

Сучасний урок фізики: мотивація, проєктна діяльність, поради для дистанційного навчання

Погодьтеся, далеко не кожен учень із задоволенням вивчає предмети природничо-математичного циклу. Тож на плечі педагогів лягає ще більше відповідальності: по-справжньому захопити школярів наукою. А як умотивувати вибагливих учнів, особливо на дистанційці?

Скористайтеся нашими порадами:


Щоби захопити учнів наукою, потрібно змінити підхід до викладання. Як це зробити? Питання розкриє Олена Довгаль – призерка І Всеукраїнського STEM-хакатону для вчителів. Також на вебінарі говоритимемо про дієві методи навчання: проєктування, інструменти для дистанційки, соціальні проєкти тощо. 

Долучитися 9 вересня о 18:00 (середа)

Вчителювання в соцмережах: використання сервісу Photopea для створення візуального навчального контенту

Що може замінити відомий Photoshop та навіть конкурувати з ним? Наприклад, онлайн-фоторедактор Photopea, який містить ефекти та фільтри, інструменти покращення та трансформації, спільне редагування та хмарне сховище. Можливо, ви шукали саме його!

Про що варто пам’ятати, використовуючи графічні редактори на уроці?


Попри беззаперечну простоту користування Photopea, треба добре дослідити його функціонал. Щоби використовувати сервіс на повну! Покрокову інструкцію з роботою із графічним редактором надасть Єгенія Карлаш. Ви дізнаєтеся, як створювати ілюстрації, візуальні дописи для соцмереж, обробляти фото та використовувати вбудовані шаблони!

Долучитися 9 вересня о 18:00 (четвер)

Граємося в математику: ідеї та поради для роботи з дітьми дошкільного та молодшого шкільного віку

Навчати малечу математики потрібно через гру! Це допомагає дітям сприймати навчання як цікаву пригоду, частину життя. У результаті учні бачать практичну користь предмета, навчаються уважно стежити за порядком дій та обчислень.

А які застосунки можна використати, щоби зацікавати молодших учнів математикою?


Під час вебінару Галина Годована поділиться захопливими іграми для найменших: перетворення звичайного квадратика, живі геометричні звірятка, солодка математика, політ тощо. Обов’язково приходьте на вебінар!

Долучитися 10 вересня о 18:00 (п'ятниця)

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter