Новини

Любомира Мандзій: усі пункти тестування ЗНО забезпечать засобами захисту

Про це Любомира Мандзій повідомила в ефірі програми «Мокрик по Живому» на hromadske. Нагадаємо, що основна сесія зовнішнього нехалежного оцінювання відбуватиметься у переіод із 25 червня до 17 липня.

Як зазначила очільниця МОН, держава готова забезпечити безпеку випускників:

«Є підготовлені рекомендації державного санітарного лікаря щодо створення безпечних умов у закладах освіти. Наступного тижня відбудеться доставка засобів індивідуального захисту, антисептиків і дезінфекторів до обласних департаментів освіти».

                           т.в.о. міністра освіти і науки України Любомира Мандзій

Вона зауважила, що всі пункти тестування будуть забезпечені засобами індивідуального захисту на 100%. На всіх 1700 пунктах будуть антисекптики, дезінфектори для поверхонь, маски та пірометри (для вимірювання температури). Уже у вівторок, 9 червня, відбудется перша поставка цих засобів від UNICEF та посольства Швейцарії.

Мані Мандзій також запевнила, що у кожному пункті тестування мають бути ці засоби і не треба приходити зі своїми:

«На кожен пункт тестування, на кожного учасника буде понад 3 мільйони масок, у нас порахована вся потреба, у нас пораховані кожні аудиторії, в яких будуть писати тести. Не тільки випускники і учасники ЗНО, а також учасники, які пишуть єдине фахове вступне випробування і єдиний випускний іспит. У нас всі тестування пораховані».

Також вона повідомила, що під час наради прем’єра Дениса Шмигаля з очільниками ОДА йшлося про необхідність створити мобільні бригади, які б перевіряли безпечність пунктів тестування. До цих бригад мають включити представників Держпродспоживслужби.

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter