Школа

Матеріали для проведення шкільних заходів до визначних дат березня

Цікаві авторські розробки, представлені в Бібліотеці сайту «На Урок»

Початок весни несе з собою атмосферу свята та надихає на нові звершення. Саме час проводити цікаві та веселі позакласні заходи, хоча підіймати важливі для подальшого життя теми також не забороняється. Звісно, на те, щоб підготувати захід високого рівня, треба витратити багато часу, але ми знаємо, як спростити вашу задачу! Тому ми традиційно підібрали для вас корисні матеріали з Бібліотеки освітнього проекту «На Урок». Ці розробки точно знадобляться вам у березні!

Календар важливих дат березня

  • 8 березня – Міжнародний жіночий день.
  • 9 березня – День народження Тараса Шевченка.
  • 10 березня – День Державного гімну України.
  • 24 березня – Всесвітній день боротьби з туберкульозом.

Також протягом усього місяця у багатьох школах проводяться виховні заходи з профорієнтації.

8 березня

Тема: 8 березня – це свято всіх жінок
Автор: Попач Оксана Василівна
Про матеріал: Сценарій концерту, присвяченого жіночому дню. Це справжнє родинне свято, під час якого діти вітають своїх мам та матусь, та роблять їм подарунки.


Тема: Конкурсна програма до 8 березня
Автор: Юрченко Оксана
Про матеріал: Цікаве змагання для дівчаток, під час якого вони мають проявити себе як кухарі, акторки, дизайнерки та просто інтелектуали.


Тема: Жіночий маршрут
Автор: Підобід Наталія Іванівна
Про матеріал: Неординарний та веселий сценарій святкової програми до 8 березня. Передбачає активну участь у проведенні свята глядачів, містить конкурси та програми.

День народження Шевченка (Шевченківські дні)

Тема: Життєвий і творчий шлях Т. Шевченка
Автор: Чорногал Вікторія Олександрівна
Про матеріал: Кросворд за творчістю та основними подіями життя Тараса Шевченка. Розгадавши кросворд, діти повторять вивчене і дізнаються дещо нове про поета.


Тема: Шевченко International
Автор: Косиця Надія Миколаївна
Про матеріал: Інтегрований позакласний захід з англійської мови та української літератури, присвячений 200-й річниці з дня народження поета. Проводиться у формі міжнародної творчої зустрічі. Чудово підійде вчителям англійської та української мов для організації цікавої роботи з учнями.


Тема: Шевченко – художник
Автор: Владимирова Ірина Йосипівна
Про матеріал: Презентація, покликана познайомити дітей з Шевченком не тільки як з видатним поетом, а й як з чудовим художником. Представлені найцікавіші та найвідоміші картини поета.

День Державного гімну України

Тема: День Державного гімну України 
Автор: Пасікута Вікторія Олексiївна
Про матеріал: Виховна година, головною метою якої є поглиблення знань учнів про державні символи країни. Під час роботи використовуються сучасні технічні засоби, зокрема, для прослуховування гімну треба буде зчитати QR-код.


Тема: Символи України
Автор:  Шамбир Наталья
Про матеріал: Бінарний урок з музичного та образотворчого мистецтва, покликаний допомгти учням зрозуміти важливість та значення музичнийх творів, що стали духовними символами України, зокрема, Державного гімну. 

Всесвітній день боротьби з туберкульозом

Тема: Туберкульоз – небезпечне інфекційне захворювання
Автор: Печений Анатолій Вікторович
Про матеріал: Розробка уроку з основ здоров'я для 7-го класу. Перш за матеріал буде корисним викладачам вказаного предмету, а також класним керівникам.

Тиждень профорієнтації

Тема: Задача з багатьма невідомими – вибір професії
Автор: Обрадович Елена Василівна
Про матеріал: Профорієнтаційне заняття, мета якого сформувати в учнів розуміння багатовимірності професійного світу та важливості правильного вибору.


Тема: Цікавий світ професій
Автор: Лалакулич Марина Михайлівна
Про матеріал: Профорієнтаційні заняття, розроблені для проведення в 7-8 класах. Головна мета – підготувати учнів до вибору майбутньої професії. Заняття насичені цікавими іграми, тож діти зможуть без проблем опанувати матеріал та розібратися в особливостях різних професій.


Тема: Країна робітничих професій
Автор: Гармаш Марина Миколаївна
Про матеріал: Поле чудес з профорієнтаційним напрямом для 8-го класу. Захід побудовано у формі гри, під час якої учні дізнаються більше інформації про робітничи професії та їх важливість.


Також ви можете самостійно підібрати цікаві варіанти розробок, зазирнувши у Бібліотеку. У вас є власні варіанти виховних заходів чи конспектів уроків? Тоді публікуйте їх! Так ви допоможете колегам знайти цікаві матеріали та отримаєте можливість взяти участь у Конкурсі вчителів! 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter