Школа

Матеріали для проведення занять до дня народження нашого Генія

Добірка сценарів та презентацій для молодшої, середньої та старшої школи.

Шевченківський тиждень триває. Поповнюється й наша бібліотека відповідними тематичними розробками. Ми не втримались й вирішили розказати про декілька цікавих матеріалів, які  будуть корисними під час підготовки тематичних заходів чи вивчення творчості, біографії. Ми вже публікували статтю, де показали використання сторітелінгу у процесі вивчення біографії митця (Тарас Шевченко – український Джедай). Також ви могли читати попередню статтю, для якої підібрано декілька варіантів сценаріїв та вправ для проведення шевченківського тижня, сьогодні ж заглибимося у тему:

Тема: Кросворд складений за вивченими програмовими творами поета
Автор: Чорногал Вікторія Олександрівна
Про матеріал: Кросворд складений за вивченими програмовими творами поета ("Гайдамаки", "Кавказ", "Сон", "Великий льох", "І мертвим, і живим...", "Катерина", "Наймичка") для учнів 9 класу (можна використати і для інших класів). Запитання до кросворда можна також використати при інших видах фронтального опитування, наприклад: "Усний кросворд", "Вікторина", літературний диктант. Для зручності, учням можна запропонувати роботу в групах.

Тема: Презентація «Шевченків Буквар»
Автор: Beley Oksana Михайлівна
Про матеріал: Презентація «Шевченків Буквар» розрахована для учнів 5-9 класів. Може бути використана для проведення позакласних заходів до Шевченківських днів. На слайдах подано сторінки з Букваря.

Тема: Презентація «Мій Шевченко»
Автор: Зарічна Оксана Іванівна
Про матеріал: Презентація «Мій Шевченко», спрямована на ознайомлення учнів із біографією нашого Кобзаря, пояснення актуальності його поезії протягом стількох років. Можна використовувати на уроках української літератури, позакласних заходах або виховних годинах.

Тема: Літературно-музична композиція «Музи Тараса Шевченка»
Автор: Гречановська Ірина Віталіївна
Про матеріал: Стане в нагоді вчителям при проведенні Шевченківських днів у школі. Знайомить з генієм, який умів кохати. Презентація супроводжується піснею «Тополя» групи «Хочу Ще» на слова Т.Шевченка.

Тема: Сценарій та презентація «Живе під сонцем України Шевченкове слово»
Автор: Поцілуйко Оксана Ярославіна
Про матеріал: Розробки створені для більш глибокого сприйняття та пізнання творчості Т.Г. Шевченка. Використовуючи ці матеріали, можна зробити захід пізнавальним та цікавим.

Тема: Сценарій виховного заходу «Шевченківська вікторина»
Автор: Мороз Наталія Юріївна
Про матеріал: Розробка виховної години, яку можна використати у процесі проведення заходів до дня народження Т.Г. Шевченка. Містить уривки віршів, тестові завдання.

Тема: Театралізований захід до дня народження Т. Г. Шевченко.
Автор: Гавілей Марина Володимирівна
Про матеріал: Спроба розкрити образ Кобзаря як талановитого художника, як простої людини зі складним життєвим шляхом. Використання матеріалу допоможе організувати якісний позакласний захід.

Тема: Презентація та сценарій виховного заходу «Тарас Шевченко – геніальний син українського народу», для 3 класу
Автор: Жорняк Олена Василівна
Про матеріал:  Повний комплект матеріалів для проведення уроку в межах Шевченківського тижня у третьому класі. Інформацію адаптовано для залучення усього класу.

Знайдіть можливості розповісти про батька Тараса так, щоб діти його полюбили.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter