Рух EdCamp набирає обертів. Розказуємо про історію, мотивацію та мету заходу.

Хтось знає 2 липня як Міжнародний День спортивного журналіста, День працівника митної служби України, чи навіть як день народження самого Германа Гессе. Але для вчительської спільноти 2 липня є ще більш важливою датою – це день старту четвертої щорічної національної (не)конференції EdCamp. Приготуймося до того, що «Все буде по-білому!».

Довідка

У 2010 році вчителі та вчительки зі США задумалися над необхідністю розробити дієвий спосіб підвищення кваліфікації та професійного розвитку педагогів, який стане альтернативою державному. Так народилася ініціатива EdCamp, яка наразі охопила вже 32 країни. І однією з перших до нового руху приєдналася саме Україна.

Ключовою метою, яку декларує громадська організація «ЕдКемп Україна» є підвищення кваліфікації та статусу вчителів і вчительок, а також всебічне реформування системи освіти України. Сьогодні Спільнота відповідального вчительства EdCamp Ukraine стала найбільшим незалежним освітянським рухом країни, до якого приєдналися понад 15 000 педагогів.

У цьому році загальнонаціональна (не)конференція EdCamp відбудеться вже вчетверте. Традиційною локацією виступає Харків. 2-4 липня місто перетвориться на епіцентр неординарних ідей, передових думок та новаторських освітніх підходів.

І цього разу до EdCamp приєднується освітній проект «На Урок». Ми знаємо, наскільки важливо отримувати «гарячу» інформацію з перших рук, тому стали інформаційними партнерами заходу та будемо одразу передавати вам найцікавіші новини!

Масштаби ЕдКемпу вражають: у цьогорічній конференції візьмуть участь близько 1000 освітян з 16 країн світу. Компанію їм складуть почесні гості, серед яких співзасновниця світового руху EdCamp – Хадлі Фергюсон, уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, радник шести міністрів освіти Ізраїлю Яков Гехт, телеведуча каналу 1+1 та кураторка премії Global Teacher Prize Ukraine Наталія Мосейчук, та міністерка освіти і науки України Лілія Гриневич.

Цікаво, що очільниця МОНу приїде на EdCamp не просто заради цікавості, а задля вивчення передового досвіду вчителів та подальшого його використання для проведення реформ. Як зазначила Лілія Гриневич:

«Завдяки зібранню такого рівня ми приєднуємося до всесвітнього руху EdCamp, що свідчить, зокрема, про готовність української педагогічної спільноти до інтеграції у світовий освітній простір та до реформування освіти на місцевому та загальнодержавному рівні».

Також серед гостей (не)конференції, чия появя точно викличе ажіотаж, варто згадати команду Lumo Education з Фінляндії (Еса Сінівуорі, Каісу Хелмінен, Дмитро Науменко), ініціаторку проекту та упорядницю книжки #ЯНеБоюсьСказати Анастасію Мельниченко, педагога-інноватора та інженера гри Флоріс Кут, автора світових бестселерів для дітей Етана Борітцер та інших. З детальною програмою EdCamp можна ознайомитися за посиланням

На всіх учасників EdCamp чекає багато цікавих лекцій, тренінгів та майстер-класів і навіть нетривіальний квест. Що до основної програми, то вона традиційно насичена неймовірними подіями. Що вас цікавить насамперед? Реформування української школи, особливості впровадження інклюзивної освіти, фінансова грамотність для дітей, формування громадянської компетентності чи протидія дискримінації? Все це, і навіть більше буде обговорюватися під час сесій та виступів поважних лекторів. А ще учасники та учасниці події зможуть взяти участь у добрій справі, передавши книжки дітям, які навчаються на лінії зіткнення, побувати на екскурсіях та навіть встановити національний рекорд!

Не дивно, що до такої цікавої та надважливої події долучаються провідні фахівці сфери освіти. Партнерами EdCamp цього року стали Microsoft Ukraine, EdPro, «Розумники», Navigator Corporation, Lego Foundation, видавництво «Ранок», Освіторія та інші. А проект «На Урок» забезпечуватиме інформаційну складову та висвітлюватиме найцікавіші події.

Ми надзвичайно раді партнерству з EdCamp, вдячні за можливість долучитися до такої надважливої події та чекаємо на плідну співпрацю. Наша ключова мета – сприяння розвитку та змінам на краще освітнього процесу. Ми робимо все можливе для того, щоб створити онлайн-спільноту сучасних вчителів, які рухають освіту вперед. Команда проекту «На Урок» чекає на зустріч з кращими освітянами країни!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter