Добірка матеріалів, присвячених початку нового навчального року

Через бойові дії на території нашої держави 2022/2023 навчальний рік буде найскладнішим періодом за всю історію нашої незалежності. Тож, аби якісно до нього підготуватися, освітянам доводиться напружено працювати у режимі багатозадачності – швидко та якісно опрацьовувати нормативну базу, планувати свою роботу з урахуванням нових реалій, шукати якісні матеріали для навчальної та виховної роботи. Аби допомогти вам у цій складній, але дуже відповідальній справі, ми підготували для вас добірку корисних матеріалів із нашої Бібліотеки, присвячених старту навчального року.

Тема: Сценарій тематичного уроку «Історія тих, хто не скорився»

Авторка: Наказіна Надія Іванівна

Про матеріал: Ця розробка допоможе провести перший урок 2022/2023 навчального уроку для учнів 6-7 класів. Захід містить елементи квесту, знайомить з фрагментами життя видатних постатей, які відіграли визначну роль в історії становлення української державності. 


Тема: Анкета для батьків «Збір даних про дитину та сім'ю»

Авторка: Антонюк Ірина Вікторівна

Про матеріал: Матеріал допоможе класному керівнику отримати  первинну інформацію про учнів та їхні родини на початку навчального року. На базі отриманої інформації можна створити соціальний паспорт класу та закладу загальної середньої освіти загалом. 


Тема: Фішки крутого вчителя НУШ, або як учителю привернути увагу учнів

Авторка: Кисіль Ірина Андріївна

Про матеріал: Ви вчитель і хочете, щоб ваші уроки любили учні? А як же зробити так, щоб кожен урок був змістовним і наповненим цікавими прийомами і водночас не схожим на циркову виставу? У пропонованому матеріалі авторка ділиться власним досвідом,  як стати взірцем для учнів, привертати їхню увагу на уроці і як зробити так, щоб вони чекали кожного уроку з нетерпінням. 


Тема: Робочий календар вчителя

Авторка: Данильціва Вероніка Миколаївна

Про матеріал: Матеріал допоможе спланувати виховну роботу з учнями на 2022/2023 навчальний рік з урахуванням державних свят і найважливіших подій. Документ має зручний формат та готовий до друку. 


Тема: Адаптація дітей з ООП

Авторка: Лахман Тетяна Володимирівна

Про матеріал: Презентація стане у пригоді вчителям початкової школи, які працюватимуть з дитиною з особливими освітніми потребами. У матеріалі розглянуто напрями адаптації  дитини з ООП до навчання, пристосування середовища, психолого-педагогічні стратегії, навчальні матеріали та завдання, система та критерії оцінювання результатів навчання. 


Тема: Правила поведінки під час повітряної тривоги із песиком Патроном

Авторка:  Капелюшок Аліна Володимирівна

Про матеріал: Матеріал стане у пригоді вчителям початкових класів.  Дітям буде дуже цікаво дізнатися про правила поведінки під час повітряної тривоги, якщо їх пропонує  улюбленець всієї країни песик Патрон.


Тема:  Методична та візитна картка педагогічного працівника

Авторка: Бойко Катерина Анатоліївна

Про матеріал: Матеріал допоможе вчителю проаналізувати свою педагогічну діяльність в міжатестаційний період, наочно продемонструвати весь шлях професійного зростання та ефективно спланувати подальшу траєкторію розвитку.


Тема: Вправи для вчителів, які збережуть бадьорий настрій

Авторка: Степанова Наталя Валеріївна 

Про матеріал: Матеріал розрахований для вчителів, які бажають підняти свій ентузіазм та бадьорість у своїй праці. Авторкою представлено оригінальні засоби мотивування, які спрямовані на покращення психологічного стану педагогічних працівників. 


Тема: Щоденник-планер для вчителя

Авторка: Чабанюк Олена Валентинівна

Про матеріал: Матеріал допоможе вчителю спланувати свою діяльність на навчальний рік за різними напрямами. Він містить календар із робочими та вихідними днями й канікулами, форми для розкладу занять, всіх видів планування та ще багато іншого. Матеріал яскраво оформлений та готовий для друку.


Тема: Презентація до виховної години «Правила поведінки під час Повітряної Тривоги»

Авторка: Мировська Марина Геннадіївна

Про матеріал: Матеріал стане у пригоді для підготовки бесіди з учнями початкової школи та 5-6 класів щодо дій під час повітряної тривоги. Анімована презентація містить правила та ілюстрації для ефективного засвоєння матеріалу, тож буде доречною для використання у будь-якому форматі. 


Тема: Виховний план класного керівника 5 клас (НУШ)

Авторка: Черновська Оксана Феофанівна

Про матеріал: Виховний план складений згідно з Законами України «Про освіту», «Про охорону дитинства», «Про попередження насильства в сім'ї» та Концепції Нової української школи. Він розроблений по місяцях і тематичних тижнів, містить заходи та форми роботи. План є зручним у користуванні та може бути змінений відповідно до виховного плану роботи закладу освіти. 


Тема: Безпека життєдіяльності під час офлайн навчання в умовах воєнного стану

Авторка: Буз Світлана Олександрівна

Про матеріал: Презентація може бути використана класними керівниками під час годин спілкування. Вона містить поради щодо дій під час повітряної тривоги, вміст невідкладного евакуаційного рюкзака для дитини під час перебування у закладі освіти, правила евакуації тощо.


Тема: План роботи команди супроводу

Авторка: Марчук Світлана

Про матеріал: Пропонований матеріал містить план роботи команди психолого-педагогічного супроводу школярів з особливими освітніми потребами. У плані зазначено зміст роботи, терміни виконання заходів і відповідальні особи. 


Тема: Підтримка здобувачів освіти, їх психічного благополуччя

Авторка: Дончева Вікторія Олександрівна

Про матеріал: Матеріал містить методичні рекомендації щодо виконання тренінгових вправ на розслаблення, розвантаження, пошук та отримання психологічних ресурсів. Є розподіл вправ за віковим складом груп школярів та поради щодо застосування окремих прийомів.


Тема: Ранкові зустрічі

Авторка: Заярнюк Світлана

Про матеріал: Кожен учитель прагне використовувати форми і методи навчання, які б зацікавлювали школярів вивченням навчального матеріалу та заохочували вчитися. Серед таких методів є ранкові зустрічі. У матеріалі розкрито особливості їх проведення та основні компоненти, наведено приклади вправ та ігор. 


Тема: Супровідний лист учня/учениці з числа внутрішньо переміщених осіб

Авторка: Сорока Світлана Юріївна

Про матеріал: Матеріал допоможе класним керівникам підготувати супровідний лист для учнів, які тимчасово навчались у закладі загальної середньої освіти під час воєнного стану в Україні.


Тема: Виховна робота в умовах воєнного стану

Авторка: Юрченко Світлана Йосипівна

Про матеріал: Умови воєнного стану вимагають інших підходів до організації виховної роботи у закладі освіти. У методичних рекомендаціях класному керівнику надаються орієнтири організації та проведення виховної роботи зі школярами.


Тема: Методичні рекомендації щодо оформлення мультимедійної презентації

Авторка: Катан Наталія Валеріївна

Про матеріал: У посібнику представлені матеріали, практичні та теоретичні рекомендації щодо оформлення мультимедійної презентації. Метою створення посібника є надання методичної допомоги вчителям закладів загальної середньої освіти та керівникам гуртків закладів позашкільної освіти.


Тема: Таблички на двері кабінету (шаблони)

Авторка: Островська Лариса Олександрівна

Про матеріал: Таблички на шкільних кабінетах - маленька і непомітна річ. Але саме їх малюки щоранку розглядають перед тим, як зайти до класної кімнати. У матеріалі представлено таблички на двері кабінетів початкових класів у різних варіантах - з веселими малюнками та малюнками в патріотичному стилі. У шаблонах можна змінювати цифри та букви за вашою потребою.


Тема: Сигнальні картки для роботи на уроці

Авторка: Котенко Яна Сергіївна

Про матеріал: Сигнальні картки - дієвий засіб для організації оперативної взаємодії з учнями на різних уроках, під час гри або для отримання відповідей на різноманітні запитання. Їх можна використовувати для фронтальних, індивідуальних, парних і групових форм роботи. Матеріал готовий до друку. 

А щоб дізнатися ще більше цікавої та корисної інформації про підготовку школи від кращих педагогів-практиків, долучайтеся до Всеукраїнської інтернет-конференції «Навчальний рік 2022-2023: підходи до організації роботи», яка відбудеться 19-20 серпня 2022 року! 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter