Презентація до уроку "Елеонор Портер. Знайомство з письменницею. Всесвітньо відомий роман «Полліанна».

Про матеріал
Матеріали презентації допоможуть якісно, в цікавій ігровій формі, побудувати уроки з вивчення твору Елеонор Портер «Полліанна». Пропонуються різноманітні форми та види робіт, які зроблять урок креативним, незвичайним і в той же час пізнавальним.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Елеонор Портер (1868-1920) Історія створення роману «Полліанна»

Номер слайду 2

Елеонор Портер. Народилася 19 грудня 1868 рокув Америці Походила з досить заможної та шанованої родини

Номер слайду 3

З дитинства маленька Еллі дуже любила співати Кілька років Елеонор вчилася музиці в Бостоні. Вона грала на фортепіано, співала в церковному хорі, виступала з концертами. Їй пророкували славу великої артистки.

Номер слайду 4

Згодом Елеонор Портер вийшла заміж. Її чоловік був підприємцем і незабаром через справи фірми їм довелося переїхати до іншого міста, тож Елеонор залишила свій музичний колектив.

Номер слайду 5

У родини Портерів був гарний будинок, найбільшою окрасою якого був сад, що ріс просто на пласкому даху будівлі. Елеонор дуже подобалося відпочивати там, сидячи в кріслі посеред дерев, дивитися в небо. Одного разу вона захопила з собою олівець, зошит і почала писати оповідку... 

Номер слайду 6

Потім кілька своїх оповідань вона надіслала до відомого в Америці християнського журналу. І їх надрукували! Так Елеонор Портер стала письменницею, коли їй було вже 33 роки. Працювала вона під псевдонімом Елеонор Стюарт.

Номер слайду 7

Ще кілька років Е. Портер писала короткі історії й оповідання, котрі охоче друкували різноманітні часописи. Її перший роман вийшов друком лише 1907 року. Він називався «Перетнути потік»(«Зустрічні течії») .

Номер слайду 8

Найвідоміший роман письменниці «Полліанна» вийшов у світ 1913 року і відразу став шалено популярним

Номер слайду 9

1. МИСС ПОЛЛИ2. СТАРЫЙ ТОМ И НЭНСИ3. ПРИЕЗД ПОЛЛИАННЫ4. МАЛЕНЬКАЯ КОМНАТА НА ЧЕРДАКЕ5. ИГРА6. «У КАЖДОГО СВОЙ ДОЛГ, ПОЛЛИАННА!»7. МИСС ПОЛЛИ НАКАЗЫВАЕТ ПЛЕМЯННИЦУ8. ПОЛЛИАННА НАНОСИТ ВИЗИТ9. КОТОРАЯ ПОВЕСТВУЕТ О НЕЗНАКОМЦЕ10. СЮРПРИЗ ДЛЯ МИССИС СНОУ11. ЗНАКОМСТВО С ДЖИММИ12. «СУТЬ ДЕЛА» ДЖИММИ БИНА13. ПРОИСШЕСТВИЕ В ПЕНДЛТОНСКОМ ЛЕСУ14. ГЛАВНОЕ, ОТ КОГО СТУДЕНЬ15. ДОКТОР ЧИЛТОН16. КРАСНАЯ РОЗА И КРУЖЕВНАЯ ШАЛЬ17. ПРЯМО КАК В КНИГЕ…18. ПРИЗМЫ19. НЕОЖИДАННЫЙ ПОВОРОТ20. ЕЩЕ БОЛЕЕ НЕОЖИДАННЫЙ ПОВОРОТ21. ОТВЕТ ПОЛЛИАННЫ22. ПРОПОВЕДИ И ЯЩИКИ ДЛЯ ДРОВ23. НЕСЧАСТНЫЙ СЛУЧАЙ24. ДЖОН ПЕНДЛТОН25. ИГРА В ОЖИДАНИЕ26. ПРИОТКРЫТАЯ ДВЕРЬ27. ДВА ВИЗИТА28. ИГРА И ИГРОКИ29. ДЖИММИ БИН ПРИНИМАЕТСЯ ЗА ДЕЛО30. ДЖИММИ БИН ВСЕ БЕРЕТ НА СЕБЯ31. САМОЕ РАДОСТНОЕ, ЧТО СДЕЛАЛА ПОЛЛИАННА32. ПИСЬМО ПОЛЛИАННЫ

Номер слайду 10

Цей твір про те, як тато навчив дочку Полліанну гратися в радість, а потім вона почала вчити в неї грати всіх своїх друзів."Що це таке?" – запитаєте ви. І Полліанна відповість: " Гра в радість – це коли в будь-якій ситуації треба знайти щось таке, з чого можна порадіти". 

Номер слайду 11

Ця книжка мала шалений успіх у читачів. Мільйони дітлахів і дорослих мріяли мати її у своїй бібліотеці. Обійшовши Америку книжка рушила до Європи, де також знайшла чимало друзів. Незабаром повість було екранізовано, поставлено на сцені, почали з'являтися переклади іншими мовами. По всій Америці створювалися "Клуби Полліанни", члени яких змагалися між собою в умінні грати в радість.

Номер слайду 12

Роман «Полліанна» захопив читачів настільки, що на адресу Елеонор Портер посипався шквал листів з проханнями розповісти, що сталося з головною героїнею роману далі. Тому вже в 1915 році письменниця видала друком наступний роман — «Юність Полліанни».

Номер слайду 13

У другій частині розповідається про те, як Полліанна закохалась. Скільки ії довелося пережити!Але, навіть у ці моменти вона не забуває про свою улюблену гру.

Номер слайду 14

Глава 1 ДЕЛЛА ВЫРАЖАЕТ СВОЕ МНЕНИЕГлава 2 СТАРЫЕ ЗНАКОМЫЕГлава 3 «ДОЗА» ПОЛЛИАННЫГлава 4 ИГРА И МИССИС КЭРЬЮГлава 5 ПОЛЛИАННА ОТПРАВЛЯЕТСЯ НА ПРОГУЛКУГлава 6 ДЖЕРРИ ПРИХОДИТ НА ПОМОЩЬГлава 7 НОВОЕ ЗНАКОМСТВОГлава 8 ДЖЕЙМИГлава 9 ПЛАНЫ И ИНТРИГИГлава 10 В «ПЕРЕУЛКЕ МЕРФИ»Глава 11 НЕПРИЯТНАЯ НЕОЖИДАННОСТЬ ДЛЯ МИССИС КЭРЬЮГлава 12 ИЗ-ЗА ПРИЛАВКАГлава 13 ЗАВОЕВЫВАЯ ПРИВЯЗАННОСТЬГлава 14 ДЖИММИ И «ЧУДИЩЕ С ЗЕЛЕНЫМИ ГЛАЗАМИ» [12]Глава 15 ТЕТЯ ПОЛЛИ ВСТРЕВОЖЕНАГлава 16 КОГДА ПОЛЛИАННУ ЖДАЛИГлава 17 КОГДА ПОЛЛИАННА ПРИЕХАЛАГлава 18 СНОВА ДОМАГлава 19 ДВА ПИСЬМАГлава 20 ОТДЫХАЮЩИЕГлава 21 ЛЕТНИЕ ДНИГлава 22 СПУТНИКИГлава 23 «ПРИВЯЗАННЫЙ К ДВУМ ПАЛКАМ»Глава 24 ДЖИММИ ПРОБУЖДАЕТСЯГлава 25 ИГРА И ПОЛЛИАННАГлава 26 ДЖОН ПЕНДЛЕТОНГлава 27 ДЕНЬ, КОГДА ПОЛЛИАННА НЕ ИГРАЛАГлава 28 ДЖИММИ И ДЖЕЙМИГлава 29 ДЖИММИ И ДЖОНГлава 30 ДЖОН ПЕНДЛЕТОН ПОВОРАЧИВАЕТ КЛЮЧГлава 31 ЧЕРЕЗ МНОГО ЛЕТГлава 32 НОВЫЙ АЛАДДИН

Номер слайду 15

Фільми за творами Елеонор Портер2003 р. «Полліанна» — телефільм; режисер Сара Хардінг, у головній ролі Джорджина Террі. (Великобританія)1990 р. «Поллі. Повернення додому» — музичний фільм; всі діючі лиця- персонажі «Поліанни». (США)1989 р. «Поллі» — музичний фільм за романом «Поліанна». (США)1986 р. «Полліанна» — мультиплікаційний телесеріал.(Японія)1982 р. «Пригоди Полліанни» — телефільм; у головній ролі Петсі Кензіт. (США)1973 р. «Полліанна» — телефільм; у головній ролі Елізабет Арчард. (Великобританія)1971 р. «Життя прекрасне, коли любиш» — фільм за романом «Полліанна». (Туреччина)1960 р. «Полліанна» — кольоровий; студія Волта Діснея, режисер Девід Свіфт, у головній ролі Хейлі Мілз. (США)1958 р. «Полліанна» — чорно-білий. (Бразилія)1952 р. «Хто-небудь бачив мою дівчинку?» — кольоровий; за однойменним оповіданням. (США)1920 р. «Полліанна» — німий, чорно-білий; режисер Пол Пауел, у головній ролі Мері Пікфорд. (США)1919 р. «Світанок» — німий, чорно-білий; за однойменним романом.(США) 

Номер слайду 16

Всього за кілька років письменницької кар'єри Елеонор Портер створила: 4 томи коротких оповідань;14 романів для дітей та дорослих.

Номер слайду 17

У 1920 році Елеонор Портер померла Наступного дня по її смерті газета «Нью-Йорк Таймс» опублікувала некролог під заголовком "Померла авторка «Полліанни» 

Номер слайду 18

В одному з інтерв'ю пані Портер закинули, чи не занадто легковажно вона ставиться до життя, чи не є гра в радість втечею від проблем? На що вона відповіла: "Я ніколи не вважала, що слід заперечувати існування труднощів, страждань і зла. Просто, як на мене, значно ліпше сприймати невідоме бадьоро і радісно".

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Гра «Сонечко»

Номер слайду 23

«Твір в один рядок»Мені захотілося швидше прочитати про Полліанну тому, що…

Номер слайду 24

Домашнє завдання:- Написати відповідь на питання: «Чому сумувала Полліанна ввечері першого дня, коли поселилася в домі тітоньки Поллі?»;- Читати розділи 5, 8.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ірина Михайлівна
    Багато помилок на слайдах)
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
3 березня 2019
Переглядів
8718
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку