Презентація до уроку літературного читання О.Савченко "Чи любиш ти читати журнали?"

Про матеріал
Презентація до уроку літературного читання містить матеріал про дитячу періодику . Знайомить з дитячими журналами "Барвінок", "Джміль" "Равлик", "Колосок" та іншими
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Олександра Савченко «Чи любиш ти читати журнали?» Знайомство з дитячими журналами. Учитель початкових класів Власович Л. В. Новотроїцька ЗОШ І-ІІІ ступенів №2

Номер слайду 2

Дорогі діти! Кожен день, у будь-яку погоду, в усі будинки приходять свіжі газети та журнали . З них ми дізнаємось про новини та події, які відбулися в різних країнах. Де знайшли залізну руду, де побудували завод, які відкриття зробили вчені, яких рекордів досягли спортсмени, як народи всієї Земної кулі борються за мир в усьому світі. Разом з газетами та журналами до нас у будинок приходять незвичайні люди: поети, композитори, вчені, винахідники, мандрівники, політичні діячі та інші. Сьогодні ми познайомимося з деякими дитячими журналами.

Номер слайду 3

«Пізнайко» журнал для дошкільнят українською мовою. Містить оповідання, казки, розвивальні завдання, пізнавальні факти про навколишній світ. Майстер-класи із виготовлення іграшки, саморобки, які може робити дитина самостійно і разом з батьками.

Номер слайду 4

РАВЛИКДитяче періодичне видання “Равлик” — журнал для дітей, видання для розвитку та розваг дітей 3-7 років. Разом з «Равликом» малеча вчиться читати, фантазувати, розвивати пам’ять, моторику рук, логіку та мислення. Яскраві сторінки наповнені завданнями, іграми, конкурсами, розмальовками, саморобками та наліпками. Дітям весело в компанії з героями журналу.

Номер слайду 5

БАРВІНОКОдним із „найстаріших” в Україні дитячих журналів є „Барвінок”. Перший номер журналу для учнів початкових класів вийшов у січні 1928 року в м. Харкові. Тоді він називався „Жовтеня”, але вже перший повоєнний номер вийшов у 1945 році у Києві під назвою „Барвінок.

Номер слайду 6

ДЖМІЛЬ«Джміль» — розвивальний дитячий журнал для спільного дозвілля малят та їхніх батьків, вчителів початкової школи. Саме такий дитячий журнал мудрі дорослі шукають для своїх малят. У кожному випуску журналу «Джміль»: кращі літературні твори сучасників і класичних авторів, уроки художнього слова; нетрадиційні техніки образотворчості; репродукції картин українських та світових художників і бесіди за ними; розвивальні ігри; досліди з природними та штучними об’єктами; комікси морально-етичної тематики; сценарії свят і розваг та багато іншого.

Номер слайду 7

КОЛОСОКЄдиний в Україні науково-популярний природничий журнал для дітей. У ньому ви знайдете зерна знань з різних галузей природознавства. На сторінках журналу - історія винаходів і розповіді про знаменитих , головоломки й логічні задачі. Ви дізнаєтеся про найбільші космічні тіла й найдрібніші живі організми, познайомитеся з вашими ровесниками, які досліджують природу.

Номер слайду 8

СТЕЖКАЩоб Країну Знань пізнати. Без нудьги і лінощів,«Стежку» раджу я читати. Зранку і до півночі. Про моря та океани,Капітанів кораблів«Стежка» все на світі знаєІ поділиться усім.«Стежка» – це журнал-гра, на сторінках якого маленький читач знайде безліч цікавих логічних та мовних завдань, кросвордів, саморобок і розфарбовок, а також пізнаватиме світ, подорожуючи повчальними та веселими історіями, казками.

Номер слайду 9

ШКІЛЬНИЙ ЖУРНАЛЦе унікальний проект для школярів, вчителів та батьків. Містить пізнавальну, освітню, виховну та розважальну інформацію, яка спрямована на розвиток дитячої творчості, цікавинки з історії, літератури, астрономії. Коло читачів та позаштатних авторів постійно збільшується. "ШЖ" - це краще видання для шкіл та бібліотек.

Номер слайду 10

У дитячих журналах можна знайти корисну та цікаву інформацію «про все на світі». На їх сторінках багато цікавих, пізнавальних, захоплюючих розповідей, оповідань, віршів, які допомагають у навчанні, вчать логічно мислити, відкривають таємниці навколишнього світу, дають можливість весело і змістовно провести дозвілля, навчитися робити цікаві речі. Тож давайте читати журнали.

Номер слайду 11

pptx
Додано
8 лютого 2019
Переглядів
2167
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку