Сценарій концертної програми до Дня Соборності України 2024 «Єдність дарує непереможність»

Про матеріал
Сценарій концертної програми «Єдність дарує непереможність» до Дня Соборності України 2024
Перегляд файлу

Сценарій до Дня Соборності України -2024

 «Єдність дарує  непереможність»

 

Ведуча: Добрий день, шановні друзі! Сьогодні 22 січня 2024 року Україна відзначає 105 річницю Соборності України. День Соборності України – це про нашу єдність, про об’єднання своїх східних та західних земель, про  день проголошення Акту воз'єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося у 1919 році.  Доброю традицією у святкуванні Дня Соборності та Свободи України, є живий ланцюг, в якому проявляється єдність Українського народу. Патріотичні сили у передчутті розпаду СРСР згуртувалися  21 січня 1990 р. та  організували «живий ланцюг» між Києвом і Львовом, як символ духовної єдності людей східних та західних земель України, як запорука існування єдиної, соборної України. Від 1 до 3 мільйонів людей, узявшись за руки, створили на дорогах і шосе безперервний ланцюг від Києва до Львова  протяжністю понад 500 кілометрів. 

   І сьогодні, під час кривавої війни, хочу нагадати Вам про те, що свого часу представники громадськості Херсонщини висловили ініціативу долучитися до заходів Всеукраїнської акції «Ланцюг єдності» з нагоди Дня Соборності України.

І на Антонівському мосту у Херсоні учасники акції символічно  з’єднували обидва береги Дніпра з боку Херсона та Олешок,  як символ єдності Правобережної та Лівобережної України. Ми всі віримо, що після перемоги ці частини України(одна нині окупована ворогом), обов’язково об’єднаються не просто символічно.        Кровоточать наші серця з приводу того, що відбувається  з нашою країною  сьогодні, але захист Батьківщини – це не тільки мужність, не тільки відданість, це ще і смерть.  Вічна слава героям! Вічна пам'ять! Давайте вшануємо хвилиною мовчання  тих , хто  сьогодні бореться за територіальну цілісність України.  Ми повинні усвідомлювати, що лише завдяки нашій  єдності дій та соборності душ  наша країна стане вільною від загарбників , країною, якою пишатимуться майбутні покоління.

 

ХВИЛИНА МОВЧАННЯ.

 

Ведуча: Прошу всіх сідати.  Які часи, такі й пісні. Сьогодні наші діти, які вже майже два роки навчаються он лайн, співають про те, щоб в Україні запанував мир. Зустрічайте зразковий художній колектив вокальну студію «Серпантин».

 

№1. «Серпантин» - «Дитячими долонями».

 

Ведуча:  Ми так прагнемо миру та спокою,  ми всіма силами намагаємося допомагати ЗСУ, ні на мить не втрачаємо віри та надії, і знову боремося за нашу єдність, волю, правду! Боремося кожен на власному фронті: хтось -  у лавах ЗСУ, хтось -  піднімаючи економіку, хтось – навчаючи дітей,  а хтось –  донатами… Але ми точно знаємо, що все буде України, не інакше!

 

№2. «Все буде Україна» - «Феєрія» (1,2 гр.).

№3. «Гриць» - «Феєрія»

№4. «Гуцулка» - ант «Веселка».

№5. «Вишиванка»

 

Ведуча:  Друзі, наші діти хочуть, передусім,  жити нормальним життям! Не ховатися в укриттях, не їхати за кордон, бачити своїх друзів і рідних, відпочивати на морі, співати, танцювати, творити, і, звісно, чути ваші оплески! Зустрічайте зразковий художній колектив вокальну студію «Серпантин».

 

 №6. «Сопілка-денс» - «Серпантин».

№7. «Тока-тока» - «Серпантин».

№8.  «Чом ти не прийшов» - «Серпантин»

 

Ведуча:  Шановні наші, давайте плекати все, що працює на загальнонаціональну ідею! Нашу мову, віру, культуру, тоді обов’язково саме наша ідентичність та єдність допоможе зберегти нашу неповторну Україну!

 

№9. «Все буде Україна» - «Феєрія»

№10. Український танок – АНТ «Веселка».

 

Ведуча: Наше свято добігає кінця. Пам’ятайте, що Соборність – це символ . Символ віри в те, що саме в єдності наша сила! Тож, вірте у  мирне, щасливе майбутнє нашої прекрасної країни, що зветься Україна! Слава Україні!

 

 №11. Фінал «Сонце України».

 

1

 

docx
Додано
17 січня
Переглядів
7022
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку