Сценарій проведення спортивного заходу "Старт" для учнів 6-7 класів

Про матеріал
Сценарій цього спортивного заходу складається з естафет переважна більшість з яких, спрямована на демонстрацію оволодіння вправ з м'ячами для учнів 6-7 класів.
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сценарій

спортивного заходу «СТАРТ»

 

 

Мета: стимулювати учнів до систематичного фізичного саморозвитку та самостійних занять фізичними вправами, сприяти утвердженню приорітетів ведення здорового способу життя, розвитку рухових якостей, почуття колективізму, дружби і взаємодопомоги.

 

 

Завдання: - провести представлення команд (конкурс пісні);

                  - змагання в спортивних естафетах;

                 - виявити найсильніших по сумі набраних балів.

 

 

 

 

Учасники: змагання проводяться між учнями 6-7 класів. Кожна команда складається з 6 учнів (3 хлопчики і 3 дівчинки). Обовязкова умова – різниця команд по кольору форми і назві.

 

 

 

Суддівська колегія: складається з представника адміністрації ЗОШ №11, представників класного керівництва, та вчителя фізичної культури.

 

Гості: на змаганнях присутні батьки учнів, групи підтримки учнів, що змагаються та вчителі школи.

 

 

 

 

 

Порядок проведення

спортивного заходу «СТАРТ»

 

 

  1. Побудова команд.
  2. Рапорт капітана команди головному судді про готовність  взяти участь в змаганнях.
  3. Оголошення змагань відкритими, звучить гімн України
  4. Команди вітають одне одного, суддівську бригаду, вболівальників.

 

І конкурс

Команда демонструє свій девіз і виконує пісню на воєнно-спортивну тематику.

 

ІІ спортивні естафети

  1. Передача м’яча в шеренгах перед собою. За  командою: «Старт», перший учасник бере м’яч, котрий лежить в обручі і передає наступному учаснику перед собою і т.д. Останній учасник складає м’ячі в обруч. Коли останній м’яч покладено в обруч, учень передає м’ячі знову. Естафета закінчується, коли останній м’яч опиниться у стартовому обручі.
  2. Передача м’яча через голову.  За  командою: «Старт», перший учасник бере м’яч, котрий лежить в обручі і передає наступному учаснику через голову і т.д. Останній учасник складає м’ячі в обруч. Коли останній м’яч покладено в обруч, учень передає м’ячі знову. Естафета закінчується, коли останній м’яч опиниться у стартовому обручі.
  3. Передача м’яча в шеренгах з обертання. За  командою: «Старт», перший учасник бере м’яч, котрий лежить в обручі  виконує обертання м’ячем навколо тулуба, після чого передає м’яч наступному. Останній учасник складає м’ячі в обруч. Коли останній м’яч покладено в обруч, учень передає м’ячі знову. Естафета закінчується, коли останній м’яч опиниться у стартовому обручі.
  4. Передача м’яча в шеренгах «вісімкою». За  командою: «Старт», перший учасник бере м’яч, котрий лежить в обручі і виконує рух «вісімкою», між ніг і передає м’яч наступному учаснику, склавши всі м’ячі в другий обруч, учні передають  м’ячі в зворотному напрямку. Естафета закінчується, коли останній м’яч опиниться в стартовому обручі.
  5. Баскетбольна естафета. За  командою: «Старт» перший учасник команди виконує ведення м’яча до встановленої лінії і повертає назад. Передавши м’яч наступному учаснику, стає в кінець колони. Естафета закінчується, коли останній учасник добіжить до фінішної лінії.
  6. Футбольна естафета. За  командою: «Старт» перший учасник команди виконує ведення м’яча внутрішньою стороною стопи і повертається назад. Передавши м’яч наступному учаснику, стає в кінець колони. Естафета закінчується, коли останній учасник добіжить до фінішної лінії.
  7. Естафета на координацію рухів. За командою «Старт» перший учасник виконує перенос тенісного м’ячика в столовій ложці до встановленої лінії і повертається з ним назад. Передавши естафету другому,  стає в кінець колони. Естафета закінчується, коли останній учасник добіжить до фінішної лінії.
  8. Кидки м’яча в баскетбольне кільце. Кожному учаснику дається 2 спроби. Виграє команда котра набирає більшу кількість очок.
  9. Метання м’яча в ціль. З відстані 5 метрів кожен учасник виконує по 2 спроби в мішень. Виграє команда котра набирає більшу кількість очок.
  10.  Перетягування канату. В змаганнях приймає участь вся команда. Виграє та команда, котра першою перетягне канат до встановленої раніш позначки.
  11.  Загальнокомандна естафета. Перший учасник за командою: «Старт», бере 2 м’яча, біжить до визначеної фішки і повертається до лінії старту. Наступний учасник виконує стрибки на лівій, правій нозі до тієї ж фішки і бігом повертається назад. Наступний учасник виконує лазіння по гімнастичній лаві з допомогою рук, оббігає фішку і бігом повертається назад. Останні 2 учасника виконують стрибки приставним кроком в обручі до фішки і назад. Естафета закінчується, коли останні учасники перетинають фінішну лінію. В змаганнях перемагає команда, котра закінчує естафету з кращим часом.

 

 

ІІІ підведення підсумків змагань.

За сумою  набраних балів в естафетах визначається переможець змагань. ( За заняте 1-е місце в естафеті команда отримує 3 очки, 2-е місце – 2 очки, 3-е місце – 1 очко)

 

IV нагородження переможців.

Переможців нагороджує грамотами і солодкими призами директор ЗОШ №11 і учителі фізичної культури

 

 

 

doc
Додано
7 листопада 2020
Переглядів
535
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку