Корисні матеріали, що допоможуть провести урок пам'яті жертв Голодомору.

27 листопада – День пам’яті жертв Голодомору. Говорити з дітьми про такі страшні події складно, але необхідно. Це один із тих випадків, коли замовчування інформації небезпечне. Ми маємо знати що відбувалося, розуміти причини подій 1932-1933 років та їхні наслідки. Це допоможе унеможливити повторення Голодомору в майбутньому. Ми підготували для вас добірку розробок, які допоможуть розказати учням про події 1932-1933 років в Україні.

Тема: Казка «Голодний дух», присвячена Дню пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 рр.
Автор: Іванюта Тетяна Вікторівна
Про матеріал: Казка «Голодний дух», присвячена вшануванню жертв Голодомору 1932-1933 рр., розроблена спеціально для здобувачів освіти 1-4 класів. Не містить жахливих сцен того часу, готує до вивчення матеріалу про Голодомор у середній ланці. Виховує патріотизм, ціннісне ставлення до себе, людей, природи, Держави, її традицій та оберегів.


Тема: Урок-конференція «Голодомор 1932-1933 рр. – геноцид українського народу в друкованих спогадах свідків, творах літератури і мистецтва»
Автор: Лешко Олена Анатоліївна
Про матеріал: Мета уроку-конференції – ознайомитися зі спогадами свідків Голодомору, дослідити виствітлення подій геноциду українського народу в літературі, живописі, кінематографі та музиці. Діти краще усвідомлюватимуть зміст злочинної антиукраїнської політики радянської влади, навчаться працювати з джерелами та аналізувати їх.


Тема: Виховний захід «Голодомор – біль серця всієї України»
Автор: Шпильова Вікторія Володимирівна
Про матеріал: Пропонований захід допоможе ознайомити учнів з трагічним минулим нашого народу, навчити дітей бережно ставитися до історії своєї країни, розкривати як білі, так і чорні її сторінки. До матеріалу додається презентація


Тема: Сценарій проведення мітингу-реквієму пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій
Автор: Шацька Руслана Миколаївна
Про матеріал: У пропонованому сценарії використовуються історичні факти про Голодомор на Україні, що був спровокований сталінським режимом у 1932-1933 роках. Матеріал стане у пригоді вчителям історії, класним керівникам та педагогам-організаторам.


Тема: Відкрита виховна година «Невиплакані сльози України»
Автор: Ірина Кузьменко
Про матеріал: Пропонований захід допоможе сформувати в учнів повагу до подій тих страшних часів, розкрити події Голодомору 1932-1933 років. Учителям розробка допоможе вдосконалити методику проведення виховних заходів у контексті національно-патріотичного виховання і розвитку особистості.


Тема: Виховний захід «Свіча пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 рр.»
Автор: Ачкасова Олена Сергіївна
Про матеріал: Мета заходу – розширити знання учнів про трагічні роки Голодомору 1932-1933 років в Україні та його наслідки для українського народу; виховувати в дітей повагу до історичного минулого свого народу, до своїх земляків, які вистраждали і пережили страшні роки геноциду, непримиренне ставлення до насильства над людиною. 


Тема: Методичні настанови «Про Голодомор прийдешнім поколінням»
Автор: Шаповал Юлія Дмитрівна
Про матеріал: Пропонований матеріал містить короткі відомості про передумови та наслідки Голодомору в Україні, опис навчально-методичного забезпечення для ознайомлення дітей молодшого шкільного віку з темою. Методичні настанови будуть особливо корисними майбутнім учителям початкової школи.


Тема: Урок історії «Голодомор 1932-1933 років в Україні»
Автор: Закапко Юлія Вікторівна
Про матеріал: Пропонована розробка допоможе поглибити знання учнів про трагічні події 1932-1933 років, розкрити причини та наслідки одного з найбільших злочинів сталінського режиму проти українського народу.


Тема: Практичне заняття «Голодомор в особистих історіях. Правда про Голодомор-геноцид: усні свідчення тих, хто вижили»
Автор: Коцаренко Ірина Костянтинівна
Про матеріал: На прикладі пропонованої розробки можна провести власне краєзнавче дослідження «Голодомор у народній пам'яті», опрацювати наявну інформацію про події, пов'язані з Голодомором 1932-1933 років. Урок побудовано у формі практичного заняття. 


Тема: «Голодний дух: день пам’яті жертв Голодомору»
Автор: Гончаренко Наталія Володимирівна
Про матеріал: Виховна година для учнів початкових класів. Головна мета – ознайомити учнів початкових класів із жахливими роками Голодомору в Україні.


Додатково пропонуємо ознайомитися з нашим матеріалом «День пам'яті жертв Голодомору. Практичні поради вчителям для проведення уроку пам’яті».

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter