Програми, плани-сітки, цікаві вправи, презентації та звіти для роботи у пришкільному таборі.

Робота у пришкільних таборах вимагає планування, організації та креативного підходу. Пропонуємо низку корисних розробок, що стосуються пришкільних таборів. У них ви знайдете приклади планів, презентацій, сценаріїв заходів і багато інших матеріалів, що допоможуть в оформленні документації та організації роботи пришкільного табору.

Сценарії заходів

Тема: Відкриття мовного табору
Автор: Кравець Тетяна Сергіївна
Про матеріал: Сценарій урочистої лінійки відкриття мовного табору «Mister Twister» та дитячого оздоровчого табору «Капітошка». Стане у пригоді при відкритті табірної зміни в англомовних пришкільних таборах. Оскільки концепція НУШ передбачає формування в учнів таких компетентностей, як спілкування державною та іноземними мовами, розробка поєднує текст українською та англійською.


Тема: Сценарій урочистої лінійки закриття пришкільного табору «Прощавай, Веселко!»
Автор: Сарданова Лариса
Про матеріал: Сценарій закриття зміни пришкільного літнього табору. Матеріал містить прописаний план урочистості, лінійки, виступи вчителів і директора, пісні, вірші та настанови школярам.


Тема: Сценарій урочистого відкриття пришкільного табору «Сонечко»
Автор: Корнєєва Олена Олександрівна
Про матеріал: Сценарій свята відкриття табірної зміни, що містить: виступ ведучого, гру-знайомство, пісні та загадки, церемонію вручення ключа, виступ директора та девіз пришкільного табору.


Тема: Збірка позакласних заходів у пришкільному літньому таборі 
Автор: Кірка Сергій Вікторович
Про матеріал: У добірці, що розрахована на допомогу старшому вихователю, є перелік тематичних днів. Тут ви знайдете сценарії виховних заходів та екскурсій (лінійки, квести, профорієнтація, патріотичне виховання, а також дослідження підприємств, пам’ятників і природних об’єктів рідного міста).

Програма та плани роботи табору

Тема: План роботи: пришкільний мовний табір «Health and Sport»
Автор: Говорун Людмила Анатоліївна
Про матеріал: Розробка містить планування роботи пришкільного англомовного табору на тему «Health and Sport». Тут ви знайдете таблицю, що містить щоденне планування роботи за темами: здорова їжа, здоровий спосіб життя та спорт у нашому житті.


Тема: Положення про літній оздоровчий табір
Автор: Швець Анастасія Василівна
Про матеріал: Коротке положення про літній оздоровчий табір, що охоплює: штатний розклад, план заходів, харчування та безпеку дітей. Матеріал базується на Конституції України, Законах та актах Президента України та Кабінету Міністрів України, наказах районного відділу освіти, рішенні місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, а також на власному положенні (статуті), розробленому на основі типового положення про дитячий оздоровчий заклад, затвердженого наказом Державного комітету в справах сім’ї та молоді від 5 лютого 2004 р. №31.


Тема: Проєкт інтегрованого курсу «Екотабір» 
Автор: Богданцева Лариса Василівна
Про матеріал: Проєкт передбачає створення екотабору в межах літнього англомовного табору та містить: пояснювальну записку, тривалість курсу, етапи роботи, очікувані результати, орієнтовне календарно-тематичне планування. Метою екотабору є формування свідомого способу життя, екологічної відповідальності, підвищення знань про природу, зміцнення навичок взаємодії, а також, підтримка переконання, що людина може впливати на розв'язання екологічних проблем і діяти в цьому напрямку.


Тема: Планування організації мовного табору 
Автор: Сковородкіна Наталя Миколаївна
Про матеріал: Програма табору у вигляді таблиці розрахована на два тижні активної діяльності учнів. Кожний день присвячений роботі за окремою тематикою. Процес вивчення мови в таборі відбувається під час ігор на свіжому повітрі, роботи над проєктом, у наукових експериментах і дослідженнях. Англомовний табір дозволить дитині зануритися в природне мовне середовище на п'ять годин щодня.


Тема: Проєкт «Школа української гідності». Виховна програма літнього оздоровлення та відпочинку школярів
Автор: Свищ Мирослава Володимирівна
Про матеріал: Проєкт ставить на меті: відродження традицій волелюбного козацького духу, забезпечення патріотичного, інтелектуального, фізичного та соціального розвитку дітей, а також виховання у юнаків та дівчат глибоких національно-патріотичних переконань.


Тема: План-сітка виховних заходів у таборі з денним перебуванням «Дивосвіт» 
Автор: Сурмай Анна Дмитрівна
Про матеріал: План виховних заходів у таборі з денним перебуванням. Табір має патріотичне спрямування, з яким і пов’язані вправи та ігри. Кожен день є тематичним, тож містить відповідні ігри та заняття. 

Звіти та презентації роботи таборів

Тема: Підсумки роботи пришкільного табору відпочинку з денним перебуванням дітей «Водограй»
Автор: Тарасова Наталія Павлівна
Про матеріал: Звіт містить інформацію про: категорії та групи дітей, що перебувають у таборі; тематику освітньо-виховних заходів; щоденну діяльність; спортивно-оздоровчий напрям та перелік найпопулярніших ігор та вправ.


Тема: Презентація «Літній пришкільний табір»
Автор: Ліцей Слободороманівський
Про матеріал: Звіт з роботи літнього оздоровчого табору при Слободороманівському ліцеї «Калинонька». Презентація містить: напрямки діяльності табору, виховні та розважальні заходи, щоденний розклад, тематичні дні.


Тема: Презентація пришкільного табору «Чарівний віночок»
Автор: Кобзар Олена Юріївна
Про матеріал: Презентація містить повну інформацію про режим дня та фотозвіт, присвячений тематичним освітнім заходам. 

Завдання та цікаві проєкти для літнього табору

Тема: Сценарій «Містер табір»
Автор: Шморгун Віталій Володимирович
Про матеріал: Сценарій розважально-пізнавальної програми «Містер табір «ОЛІМП» та перелік завдань. Мета заходу: ознайомити вихованців з різними видами спорту, виховання любові до Батьківщини, навчання стриманості та логічного мислення.


Тема: Готові завдання на літо з англійської мови (літній мовний табір)
Автор: Ломака Вікторія
Про матеріал: Добірка завдань для занять з англійської мови у літніх таборах. Тут ви знайдете приклади завдань для дошкільнят, школярів, а також дорослих з різним рівнем володіння англійською. Добірка містить окремі завдання для: журналістів і дослідників, дітей візуалів та аудіалів Завдання сприяють розвитку креативу, поповненню словникового запасу тощо.


Тема: Матеріали для організації мовного табору
Автор: Сковородкіна Наталя Миколаївна
Про матеріал: Програма табору розрахована на два тижні активної діяльності учнів. Кожний день присвячений вивченню певної тематики. Вивчення мови, згідно з розробкою, відбувається під час ігор на свіжому повітрі, роботи над проєктом, науковим експериментом чи дослідженням.


Тема: Тематичний день мовного табору «Friends and Friendship»
Автор: Нагорнюк Інна
Про матеріал: Розробка містить ряд англомовних вправ, присвячених темі дружби. Дітям пропонується пройти тест, закінчити речення, прослухати поему, дати відповідь на запитання тощо.

Якщо у вас є цікаві матеріали, які допоможуть організувати роботу пришкільного чи будь-якого іншого дитячого табору, поділіться ними з вашими колегами на сторінках Бібліотеки «На Урок».

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter