Школа

Добірка матеріалів для проведення заходів до Міжнародного дня рідної мови у межах класу чи школи

Якісні матеріали для проведення позакласного заходу та загалом нетипових уроків

Як ми вже показали, Міжнародний день рідної мови можна провести весело та невимушено, що і продемонстровано у рекомендаціях до проведення відповідного виховного заходу. Тепер прийшов час звернутись до напрацювань колег, які опублікували свої матеріали у Бібліотеці сайту.

Тема: «Краща мова єднання – це українська».
Автор: Єлісіченко Наталія Василівна
Про матеріал: Позакласний захід до відзначення Дня різної мови у межах навчального закладу. Сценарій адаптовано до використання у роботі з учнями середньої та старшої школи.

Тема: Свято рідної мови, розробка
Автор: Остапець Любов Федорівн
Про матеріал: У цьому файлі представлено розробку свята до Дня рідної мови. Для дітей середнього шкільного віку. При складанні сценарію було використано різноманітні джерела інформації.

Тема: «О слово рідне!» Вікторина, присвячена Міжнародному дню рідної мови
Автор: Лаврова Ніна Іванівна
Про матеріал: Вікторина для учнів старшого та середнього шкільного віку, містить багато практичних завдань, які будуть цікаві школярам.

Тема: Вікторина до Дня рідної мови «Найрозумніший»
Автор: Лісова Юлія Валентинівна
Про матеріал: Мультимедійна вікторина стане в нагоді під час проведення заходів, присвячених вшануванню рідної мови, а також уроків узагальнення та повторення вивченого матеріалу з різних розділів мовознавства.

Тема: Позакласний захід «Нема на світі України, немає другого Дніпра»
Автор: Пічахчі Наталія Валентинівна
Про матеріал: Поданий матеріал допоможе вчителю цікаво та змістовно провести шкільне свято, присвячене Дню рідної мови. У запропонованій розробці звертається увага на самобутність української мови, літератури, культури, історії. Крім того, наведено прізвища найвидатніших українців та перелік найвизначніших місць нашої держави, що допоможе учням краще збагнути унікальність Батьківщини.

Тема: Презентація «День рідної мови»
Автор: Руденко Анна Сергіївна
Про матеріал: Презентація до святкування Міжнародного дня рідної мови. Захід проводиться з метою зміцнення державотворчої функції української мови, сприяння вільному розвитку і використанню інших мов національних меншин.

Тема: Презентація «День рідної мови»
Автор: Белей Оксана Михайлівна
Про матеріал: Презентація до Дня рідної мови складається з різнотипних завдань (на знання орфоепії, орфографії, лексикології). Уміщено матеріал з рубрики «Цікаво знати».

Тема: Презентація до Дня рідної мови
Автор: Ткачук Людмила Дмитрівна
Про матеріал: Подана презентація створена у форматі гри «Хрестики-нулики» стане у пригоді при проведенні свята до Дня рідної мови. Гра дуже просто піддається для проведення. Можна використовувати у 8-11 класах

Тема: Виховний захід «Свято рідної мови»
Автор: Бондаренко Галина Леонідівна
Про матеріал: Розробка виховного заходу для гостей, батьків і дітей. Він проводиться в імпровізованій оселі задля того, щоб спільно обговорити, хто ми є, що ми любимо, що повинні берегти, щоби сказати теплі та ніжні слова про нашу рідну українську мову.

Збережіть цю підбірку, адже вона не втратить актуальності і через рік. Більше шукайте у Бібліотеці! Також матеріали цих розробок корисні для організації та проведення Дня української писемності та мови.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter