Добірка матеріалів до чудового свята.

Як провести Міжнародний день рідної мови? Цікаво, пізнавально, весело та невимушено! Наприклад, так, як запропоновано в нашому тематичному матеріалі. Але якщо ви шукаєте додаткові креативні ідеї та рішення, то пропонуємо звернутися до досвіду колег і зазирнути до Бібліотеки «На Урок». Ми зібрали для вас найцікавіші матеріали, які допоможуть організувати чудовий захід або провести пізнавальну годину спілкування. 

Тема: Сценарій заходу до Дня рідної мови
Автор: Михайлюк Оксана
Про матеріал: Метою заходу є формування в учнів розуміння того, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава. Також розробка допоможе розширити знання дітей про красу і багатство української мови, виховувати любов до рідної мови, рідного краю, його традицій.


Тема: Сценарій батлу до Міжнародного дня рідної мови «Мовознавчі ігри»
Автор: Згоранець Тетяна Олексіївна
Про матеріал: Авторка підготувала цікавий і веселий батл «Мовознавчі ігри» для учнів 8 і 9 класів. Завдання легкі, веселі, жартівливі, що точно сподобається дітям. Можна проводити в класі, об'єднавши дітей у команди.


Тема: Вікторина для знавців рідної мови
Автор: Грицаненко Світлана Миколаївна
Про матеріал: Розробка допоможе організувати та провести захід до Міжнародного дня рідної мови, який дозволить зацікавити учнів вивченням української мови. Матеріал покликаний показати дітям красу рідної мови за допомогою народної творчості, а також творів видатних українських письменників та поетів.


Тема: Позакласний захід до Дня рідної мови
Автор: Боднарчук Наташа
Про матеріал: Позакласний захід до Дня рідної мови у форматі грі. Матеріал містить цікаві завдання з мови та літератури. Учні продемонструють знання фразеологізмів, пісень, біографій українських письменників, даватимуть відповіді на загальні запитання з мови.


Тема: Урок-змагання «21 лютого – Міжнародний день рідної мови»
Автор: Маленко Людмила
Про матеріал: Пропонований матеріал допоможе вчителю початкових класів провести у формі змагання урок, присвячений Міжнародному дню рідної мови. На учнів чекають цікаві пізнавальні завдання, загадки, ребуси, ігри.


Тема: Мово рідна, слово рідне
Автор: Сінчіневіч Тетяна Анатоліївна
Про матеріал: Виховний захід до Міжнародного дня рідної мови, метою якого є розширення знань учнів про українську мову. А також він допоможе ознайомити школярів із нелегким шляхом розвитку нашої мови, показати її багатство та красу. Захід можна провести з учнями 5-9 класів


Тема: «Ну що б, здавалося, слова...»
Автор: Алла Міхальчук
Про матеріал: Позакласний захід, мета якого – показати неповторність, багатство рідної мови. У матеріалі представлені історичні факти про розвиток української мови, а також ви знайдете тут цікаві завдання для справжньої мовної вікторини.


Тема: Подорож океаном рідної мови
Автор: Караченцева Наталя Юріївна
Про матеріал: Мовознавча вікторина для учнів 7 класу. Захід допоможе дітям дізнатися багато цікавого про українську мову, а також пригадати вже отримані за роки навчання знання. На дітей чекають цікаві завдання, які їм точно сподобаються. 


Тема: Гра-квест до Міжнародного дня рідної мови
Автор: Лещенко Оксана Володимирівна
Про матеріал: Цікаві завдання до гри-квесту на честь Міжнародного дня рідної мови, які дають можливість учням перевірити глибину своїх знань із української мови, срияють формуванню духовно багатої мовної особистості.


Тема: Цікаві факти про українську мову
Автор: Бєльська Світлана Михайлівна
Про матеріал: Презентація, розроблена до позакласного заходу до Міжнародного дня рідної мови. Тут ви знайдете багато цікавих фактів про нашу рідну мову, якими точно варто поділитися з учнями. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter