Корисне

«Прощавай, Букварику»: добірка матеріалів із Бібліотеки «На Урок»

Сценарії позакласних заходів та інші корисні матеріали, які допоможуть провести яскраве прощання з Букварем.

Ну от і прийшла весна! Пора веселощів, яскравих емоцій і нових вражень. Та для першачків це час прощання з однією із найголовніших книг – Букварем. Саме з нього школяр починає свою мандрівку фантастичною дорогою читання.

Для того, щоб показати дітям, що їхня подорож світом книги лише починається, вчителі зазвичай проводять свято прощання з Букварем. Щоб допомогти вам підготуватися, ми зробили добірку сценаріїв, розробок уроків та презентацій із Бібліотеки «На Урок», які допоможуть провести цю подію цікаво і з користю.


Тема: Урок-свято «Прощавай, Букварику»
Автор: Балюк Надія Олександрівна
Про матеріал: Сценарій допоможе вчителю провести позакласний захід у формі театралізованого дійства, яке передбачає залучення дітей різних вікових груп. Розробка передбачає проведення різноманітних форм роботи, а використання елементів казкової вистави неодмінно зацікавить першачків прощанням із Букварем.


Тема: Прощавай, Букварику!
Автор: Репіна Зоя
Про матеріал: Сценарій проведення свята дозволить вчителю зміцнити переконання школярів щодо важливості читання. Для того, щоб дітям було легше сприймати матеріал, авторка використовує образи відомих казкових та мультиплікаційних персонажів. Матеріал включає тематичні пісні, вірші, загадки та вправи, які допоможуть перетворити тематичний захід на цікаве та захопливе дійство.


Тема: «Прощавай, Букварику»
Автор: Желізняк Олена Олегівна
Про матеріал: Розробка дозволить педагогу організувати масштабне та змістовне свято, присвячене прощанню першачків із Букварем. Матеріал містить значну кількість тематичних пісень та віршів, а головне – розгорнутий сценарій урочистого заходу. Взявши участь у святі, діти зможуть вдосконалювати навички виразного декламування віршів та продовжать формувати інтерес до читання.


Тема: Виховний захід «Прощавай, Букварику»
Автор: Гордієнко Оксана Вікторівна
Про матеріал: Виховний захід для учнів першого класу допоможе узагальнити здобуті знання про значення читання у нашому житті. Взявши участь у святі, школярі будуть розвивати зв’язне мовлення, акторські здібності та інтерес до навчання. Крім того, вони продовжать виховувати любов і повагу до книги та рідної мови.


Тема: Свято «Прощавай, Букварику!»
Автор: Васильченко Аня
Про матеріал: Сценарій позакласного заходу для учнів першого класу допоможе вчителю зробити прощання дітей із Букварем цікавим та змістовним. Розробка передбачає віршовані виступи першокласників, виконання пісень та декламацію усмішок. Це неодмінно налаштує дітей на подальшу роботу щодо удосконалення навичок читання.


Тема: Сценарій «Свято Букваря» для 1 класу
Автор: Жабчик Наталія Володимирівна
Про матеріал: Взявши участь у святі, школярі зміцнять уявлення про книгу як джерело знань та навчання як невід’ємну складову всебічного розвитку людини. Свято побудоване у формі вистави з великою кількістю персонажів, що дозволяє кожному учню взяти участь у прощанні з Букварем. Розробка містить ґрунтовного дидактичного матеріалу: пісень, віршів і загадки, які неодмінно розвиватимуть увагу, пам’ять і мислення першачків.


Тема: Сценарій свята «Прощавай, Букварику»
Автор: Сідорук Любов Іванівна
Про матеріал: Розробка має значний обсяг і передбачає участь кожно першокласника в організації та проведенні свята. Прощаючись з Букварем, школярі співатимуть пісні, розповідатимуть вірші про важливість читання та значення кожної літери української абетки. Завдяки цьому діти розвиватимуть увагу, пам’ять, критичне мислення та вміння виступати публічно.


Тема: Свято «Прощавай, Букварику»
Автор: Міщенко Тетяна Миколаївна
Про матеріал: Матеріал дозволить учителю організувати казкові перевтілення для учнів. Діти усвідомлять, що вже чимало знають про абетку та вміють користуватися нею. Розробка містить різноманітні завдання, цікаві діалоги, несподівані зустрічі й є чудовою основою для створення незабутнього свята для першокласників.


Тема: Позакласний захід «Прощавай, Букварику»
Автор: Кучер Неля Вікторівна
Про матеріал: Свято дозволить підбити підсумки вивчення абетки, а також сприятиме утвердженню думки про користь читання. Проведення позакласного заходу неодмінно згуртує учнівський колектив, батьків та педагогів. Крім того, учасники свята відчують позитивні емоції, бажання постійно вчитися, бути творчими й ініціативними.


Тема: Презентація до свята Букварика
Автор: Кибукевич Юля Іванівна
Про матеріал: Розробка допоможе вчителю зробити прощання з Букварем максимально наочним. Презентація містить цікаві завдання для повторення вивченого матеріалу та яскраві зображення, які дозволяють візуалізувати здобуті знання. Крім того, матеріал містить невеличку пам’ятку, яка мотивуватиме першачків поважати та цінувати книги.


Тема: Презентація на тему «Прощавай, Букварику!»
Автор: Росоловська Леся Федорівна
Про матеріал: В основі матеріалу – квіткова абетка. Використання презентації дозволить візуалізувати знання дітей та поєднати прощання з Букварем із вивченням назв квітів.


А ви маєте власні розробки тематичних заходів? Додавайте їх до Бібліотеки «На Урок» та діліться знаннями з колегами. Допоможіть іншим учителям зробити навчання максимально яскравим і корисним!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter