Виховна година

«Всесвітній день здоров’я»: добірка матеріалів із Бібліотеки «На Урок»

Сценарії позакласних заходів, виховних годин та інші корисні матеріали, які допоможуть відзначити Всесвітній день здоров’я.

Уперше Всесвітній день здоров'я було відзначено 7 квітня 1950 року. Відтоді заходи, що проводяться щороку в цей день, дозволяють ще раз голосно нагадати всім і кожному, що здоров’я – це безцінний скарб.

Пропонуємо до вашої уваги добірку сценаріїв, розробок уроків та презентацій із Бібліотеки «На Урок», які допоможуть цікаво та з користю провести заходи до Всесвітнього дня здоров’я.

Тема: Квест «Здоровим будь»
Автор: Жук Марина Анатоліївна
Про матеріал: Розробка квесту-позакласного заходу для учнів 3-4 класів допоможе дітям краще зрозуміти значення понять «здоров’я» і «здоровий спосіб життя». Виконуючи цікаві та креативні завдання, школярі зможуть визначити основні фактори, які впливають на здоров’я людини. Крім того, вони з’ясують, які умови є необхідними для формування правильного способу життя.


Тема: Виховна година «Вплив паління на організм людини»
Автор: Сєрова Тетяна Михайлівна
Про матеріал: Матеріал дозволить учителю детально розповісти дітям про шкідливість паління і його згубний вплив на організм людини. Школярі ознайомляться з історією виникнення цієї смертельно небезпечної звички та усвідомлять масштаби негативного впливу паління на всі системи людського організму. Це надзвичайно важливо, адже для успішного розвитку нашої держави молодь має бути здоровою.


Тема: Презентація «Гра-мандрівка до країни Здоров’я»
Автор: Чуб Галина
Про матеріал: Використання цієї презентації допоможе учителю початкових класів навчити школярів берегти і цінувати власне здоров’я. Під час мандрівки до країни Здоров’я діти дізнаються про користь овочів та фруктів, згадають правила їх вживання. Розробка включає яскраві візуальні матеріали та інтерактивні форми роботи.


Тема: Сценарій виступу «Молодь за здоров’я» для учнів 7-11 класів
Автор: Рижкова Людмила Євгеніївна
Про матеріал: Матеріал стане у пригоді практичним психологам, соціальним педагогам, педагогам-організаторам, класним керівникам та вчителям предмету «Основи здоров’я». Він допоможе успішно формувати дбайливе ставлення дітей до свого здоров’я. Сценарій включає пісні, інсценізації та спортивні танці. З їх допомогою учасники агітбригади розкажуть про раціональне харчування, особисту гігієну, фізичне здоров’я, необхідність відмови від паління, алкоголю та наркотиків.


Тема: Ділова гра з учнями молодших класів «Зупинка у Місті Здоров’я»
Автор: Шендрик Людмила Миколаївна
Про матеріал: Розробка допоможе вчителю розвивати увагу та спостережливість школярів, виховувати в них позитивне ставлення до спорту та здорового способу життя. Гра включає велику кількість мовленнєвих активностей (віршів, пісень, загадок і прислів’їв), які дозволять залучити до роботи кожного учня. Також діти зможуть взяти участь у флешмобі, інсценізації та веселій руханці. Подорож до Міста Здоров’я неодмінно наповнить школярів енергією та позитивом.


Тема: «Вплив стресу на здоров’я»
Автор: Шпотюк Оксана Йосипівна
Про матеріал: Матеріал найкраще підійде для проведення виховного заходу чи батьківських зборів. Він дозволить педагогу розказати школярам про шкоду, якої може завдати стрес здоров’ю людини. Діти зможуть дізнатися про дієві методи запобігання виникненню та розвитку стресу, спробують визначити рівень власної стійкості до нього. Крім того, розробка включає чимало корисної інформації про переваги здорового харчування й активного способу життя.


Тема: Година спілкування «Хочеш бути здоровим? Будь!»
Автор: Костева Маргарита
Про матеріал: Проведення тематичної години спілкування дозволить вчителю продовжити формування ціннісного ставлення дітей до власного здоров’я. Цікаві ігри, конкурси, руханки та численні бесіди дозволять учням усвідомити необхідність ведення здорового способу життя.


Тема: Виховна година «Калейдоскоп здоров’я»
Автор: Стан Наталія
Про матеріал: Виховна година у формі конкурсу зосередить увагу дітей на питаннях, які стосуються здорового способу життя. Проведення такого заходу спонукатиме школярів берегти власне здоров’я, формуватиме різко негативне ставлення до паління, зловживання алкоголем та наркоманії. Матеріал дозволяє якісно розширити знання старшокласників про проблеми збереження та зміцнення здоров’я як найбільшого багатства у житті людини.


Тема: Тренінг «Здоров’я – джерело життя»
Автор: Теслюк Ольга Володимирівна
Про матеріал: Матеріали тренінгу допоможуть педагогу успішно формувати в дітей уявлення про здоров’я як найважливішу умову щасливого життя. Завдяки використанню цікавих вправ і яскравого візуального матеріалу, а також детальному обговоренню проблемних питань учні зрозуміють важливість дбайливого ставлення до власного здоров’я.


А ви маєте власні розробки тематичних заходів? Додавайте їх до Бібліотеки «На Урок» та діліться знаннями з колегами. Допоможіть іншим учителям зробити навчання максимально яскравим і корисним!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter