Якісні розробки для підготовки до нового навчального року.

Із чим можна порівняти підготовку до нового навчального року? Хіба що зі складною естафетою чи багатоборством. Адже вчителю за короткий час необхідно встигнути впоратися з неймовірною кількістю справ: опрацювати нові нормативні документи, вивчити методичні рекомендації, спланувати свою роботу та знайти якісні навчальні матеріали. А ще й підготуватися до першої зустрічі з учнями та їхніми батьками! Як не розгубитися та все встигнути? Креативні ідеї для натхнення, які зроблять старт навчального року цікавим та невимушеним, ви знайдете в нашій тематичній добірці з Бібліотеки! А як рік розпочнеш – так його і проведеш, тож розпочинаємо його активно та цікаво!

Робота з батьками

Тема: Зустріч з батьками майбутніх першокласників НУШ або Перезавантаження за новим Стандартом
Автор: Сидоренко Надія Сергіївна
Про матеріал: Пропонований матеріал допоможе організувати першу зустріч із батьками майбутніх здобувачів освіти. Використовуючи розробку, педагог зможе акцентувати увагу на особливостях нового покоління «Z», розповісти про засади НУШ та надати необхідні поради та рекомендації батькам.


Тема: Батьківські збори «Адаптація учнів 5 класу до навчання»
Автор: Чуб Вікторія Володимирівна
Про матеріал: Матеріал допоможе ознайомити батьків із особливостями адаптації школярів до навчання у п’ятому класі. Також у розробці наведено перелік рекомендацій щодо виховання дітей та подолання проявів дезадаптації у п’ятикласників.


Тема: Буклет «Поради батькам щодо підтримки дитини у період адаптації до школи»
Автор: Стадник Надія
Про матеріал: Матеріал містить рекомендації для батьків першокласників щодо успішної адаптації дітей до навчання у школі. Початок навчання дитини у першому класі – складний і відповідальний етап у її житті. Підтримка, розуміння, любов та ласка – це те, що є необхідним у цей непростий період.


Тема: Батьківські збори «Спільні вимоги дорослих у ставленні до дітей. Правове виховання в сім’ї»
Автор: Чуб Вікторія Володимирівна
Про матеріал: Використовуючи пропоновану розробку, вчитель зможе ознайомити батьків із ефективними формами та методами виховання загальнолюдських цінностей у школярів. Також матеріал допоможе розкрити сутність гуманних взаємин батьків і дітей та виробити шляхи, засоби і прийоми побудови гармонійних стосунків у родині.

Методичні рекомендації

Тема: Нормативно-правова база документів, що регламентують питання підвищення кваліфікації педагогів
Автор: Любов Цукор
Про матеріал: Матеріал містить добірку документів, які допоможуть розібратися з особливостями та нюансами підвищення кваліфкації. У розробці ви знайдете описи та коди для прямого переходу до першоджерел.


Тема: Зміст співпраці вчителя та асистента вчителя
Автор: Петренко Вікторія
Про матеріал: У розробці міститься детальний опис змісту роботи вчителя та асистента вчителя, план спільної роботи. Також у матеріалі ви знайдете роз'ясненя щодо функцій учителя та його асистента. 


Тема: Зовнішнє оформлення діагностичних робіт для папок, портфоліо робіт учнів
Автор: Шеремета Вікторія Василівна
Про матеріал: Документ містить варіанти оформлення портфоліо робіт учнів із базових предметів початкової школи. Документ створений за допомогою програми PowerPoint, тому його можна з легкістю редагувати. 


Тема: Застосування фізкультхвилинок на уроках
Автор: Кузякова Вікторія
Про матеріал: У матеріалі подано рекомендації щодо використання фізичних вправ та руханок під час уроків. Такий підхід допоможе зберегти високий рівень працездатності під час занять. 


Тема: Тренувальні картки «Узагальненння, повторення вивченого матеріалу в 5-11 класах»
Автор: Cава Ірина Богданівна
Про матеріал: Тренувальні картки допоможуть учням краще засвоїти та повторити раніше вивчений матеріал з української мови, ефективніше підготуватися до ЗНО. Кожна картка (загальна кількість – 15) містить 3 або 4 завдання з різних розділів мовознавства. 


Тема: Презентація «Технології інклюзивного навчання»
Автор: Семенова Наталія Василівна
Про матеріал: Матеріал характеризує технології навчання в інклюзивному класі, які покликані допомогти учням з особливими освітніми потребами пристосуватися до навчання у звиачайній школі. 


Тема: Методична робота: «Плюси, мінуси різних варіантів розміщення учнів у класі»
Автор: Омельченко Параска Василівна
Про матеріал: На допомогу вчителю НУШ для кращої роботи з учнями. Як краще розмістити дітей за партами? Тут ви знайдете різні варіанти розміщення дітей у класі та зможете обрати оптимальний.

Виховна робота

Тема: Перший урок «30 для НЕЗАЛЕЖНОЇ» у 3 класі НУШ
Автор: Бондар Тетяна Миколаївна
Про матеріал: Матеріал містить сценарій проведення уроку з використанням інтерактивних прийомів та мультимедійної техніки. Його мета – розвивати пізнавальний інтерес до минулого і сьогодення рідного краю, виховувати почуття гордості за рідну землю. Пропонована розробка першого уроку допоможе налаштувати школярів на плідну роботу протягом навчального року, налагодити емоційний контакт та створити сприятливий психологічний клімат у класі.


Тема: Свято Першого дзвоника «З Україною в серці»
Автор: Данюк Лариса Костянтинівна
Про матеріал: Виховний захід традиційного, але кожного року особливого та радісного, свята Першого дзвоника та Дня знань. Цього року його присвячено 30-й річниці Незалежності України, літопис якої писати нам, її громадянам.


Тема: Найважливіші події історії незалежної України в QR-кодах
Автор: Колодько Олег Анатолійович
Про матеріал: Матеріал може бути використаний під час проведення першого уроку в 2021/2022 навчальному році, на уроках історії України, а також під час підготовки до ЗНО. Його з легкістю можна модифікувати під власні потреби, використовувати в електронному або друкованому варіантах.


Тема: План виховної роботи для класних керівників 8-9 класів на 2021/2022 навчальний рік
Автор: Трофімова Тетяна
Про матеріал: План виховної роботи для класних керівників 8-9 класів на 2021/2022 навчальний рік із тематикою заходів, інструктажів та бесід. Пропонований план можно корегувати і доповнювати протягом року на свій розсуд. План виховної роботи сприяє системності та послідовності в роботі класного керівника, допомагає йому не розмінюватися на дрібниці, а спрямовувати свою діяльність на вирішення першочергових завдань навчально-виховного процесу.


Тема: Презентація «Булінг, його наслідки та запобігання йому»
Автор: Клець Олена Валентинівна
Про матеріал: Пропонований матеріал містить інформацію про основні ознаки булінгу, а також поради для вчителів щодо попередження та своєчасного виявлення цькування. Також у розробці розглянуто метод «розстановки сил», завдяки якому можна дослідити комунікацію в колективі та дізнатися, хто в класі є агресором, хто – неформальним лідером, а хто – жертвою.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter