Виховна година

День Святого Валентина: добірка матеріалів із Бібліотеки «На Урок»

Розробки святкових заходів та корисні матеріали, які допоможуть успішно провести у школі день Святого Валентина.

14 лютого в українських школах уже традиційно відзначають день Святого Валентина. Діти чекають на свято з нетерпінням, бо цього дня вони можуть продемонструвати свою симпатію, подарувавши комусь із однокласників омріяну валентинку. Саме 14 лютого школа перетворюється на простір, де вирує атмосфера кохання!

Готуєтеся до проведення тематичного заходу в школі? Тоді вам точно стане у пригоді добірка корисних розробок до Дня закоханих із Бібліотеки «На Урок»! Це допоможе вам обрати найкращий спосіб цікаво та інформативно провести день Святого Валентина.


Тема: Матеріали до уроків «Тиждень Святого Валентина»
Автор: Семененко Ірина Вікторівна
Про матеріал: Розробка містить завдання для уроків англійської мови для учнів 7 класу. Матеріал розписаний за днями тижня та передбачає зміну видів роботи для дітей, пов’язуючи навчання зі святкуванням дня Святого Валентина. Цікаві вправи допоможуть вчителю ознайомити школярів зі святом та успішно закріпити і систематизувати знання учнів із теми.


Тема: Урок на тему: «Виготовлення валентинки»
Автор: Берник Ярослав Васильович
Про матеріал: Матеріал уроку технологій для учнів 5 класу допоможе вчителю успішно поєднати ознайомлення дітей із Днем закоханих із практикою створення подарунків до свята. Виготовляючи різні види валентинок, п’ятикласники зможуть не лише зробити приємні подарунки для рідних власноруч, а й успішно розвиватимуть уяву, мислення, рухову моторику та естетичний смак.


Тема: Сценарій «Розважальна програма до дня Святого Валентина»
Автор: Корнєєва Олена Олександрівна
Про матеріал: Розробка заходу складається з двох частин: теоретичної та розважальної. Ознайомлюючись із теоретичним блоком, учні дізнаються про історію виникнення свята, прослухають тематичні вірші про кохання. Після цього, діти зможуть відпочити і розважитися, взявши участь у різноманітних веселих конкурсах та іграх.


Тема: День святого Валентина
Автор: Малих Тетяна Миколаївна
Про матеріал: Матеріали для виховної години допоможуть класному керівникові ознайомити школярів з історією та значенням дня Святого Валентина. Святковий захід ґрунтується на постійному діалозі між учнями та вчителем. А це сприяє розвитку емоційно-почуттєвої сфери дітей та згуртовує дитячий колектив.


Тема: Через віки з любов’ю
Автор: Вишневська Галина Ярославівна
Про матеріал: Сценарій позакласного заходу допоможе ознайомити учнів з історією і традиціями дня Святого Валентина. Розробка пропонує поєднати проведення святкового заходу з вивченням навчального матеріалу із зарубіжної літератури. Героями сценарію є пари, які сформовані із всесвітньовідомих авторів, літературних персонажів та їхніх коханих половинок.


Тема: Презентація: «Через віки з любов’ю»
Автор: Вишневська Галина Ярославівна
Про матеріал: Презентація стане чудовим доповненням для позакласного заходу із зарубіжної літератури до дня Святого Валентина. Розробка допоможе учням візуалізувати власні знання щодо святкування Дня закоханих та пов’язати їх із вивченням навчального матеріалу. Презентація найкраще підійде для використання у 10 класі.


Тема: Виховний захід до дня Святого Валентина
Автор: Лут Марина
Про матеріал: Проведення виховного заходу допоможе вчителю розширити знання дітей про День закоханих. Учні зможуть дізнатися нові факти про історію свята, його звичаї і традиції. Крім того, школярі порівняють інформацію про його святкування у різних країнах. Цікаві завдання і конкурси допоможуть залучити до заходу кожного учня. Розробка пропонує школярам поєднати ознайомлення із прекрасним та зміцнення атмосфери порозуміння в учнівському колективі.


Тема: Вечірка до дня Святого Валентина
Автор: Тимощук Галина Василівна
Про матеріал: Розробка вечірки допоможе вчителю успішно поєднати проведення тематичного заходу із ознайомленням дітей зі звичаями святкування дня Святого Валентина в англомовних країнах. Матеріал передбачає активну участь школярів у проведенні дійства. Взявши активну участь у святкуванні, діти зможуть розвивати мовленнєві навички та логічне мислення, продовжать формувати власне естетичне сприйняття світу.


Тема: Ритмічні малюнки «Валентинки» (презентація)
Автор: Демків Марія Василівна
Про матеріал: Дидактичний матеріал стане цінним доповненням для уроків музичного мистецтва. Ритмічні малюнки допоможуть зацікавити дітей Днем закоханих і розвиватимуть ритмічне чуття школярів. Яскраві зображення активізують увагу дітей і спонукають їх до детальнішого усвідомлення навчального матеріалу.


Тема: Музичні кросворди на тему кохання у творчості композиторів
Автор: Демків Марія Василівна
Про матеріал: Розробка вдало поєднує проведення заходу до дня Святого Валентина із повторенням вивченого на уроках музичного мистецтва. У кросвордах зашифровано твори про кохання, прізвища композиторів та їхніх коханих. Матеріал містить презентацію та малюнки для роздрукування, що дозволяє вчителю обрати між виконанням завдання індивідуально чи колективно.


Тема: Презентація «Історія виникнення свята Святого Валентина»
Автор: Ткач Вікторія
Про матеріал: Яскрава та інформативна презентація допоможе успішно провести тематичний захід чи виховну годину, присвячену Дню закоханих. Розробка виконана англійською мовою. А це дозволить успішно поєднати ознайомлення учнів із Днем Святого Валентина та вивчення навчального матеріалу з навчального предмету. Хоча презентація призначена для використання у 5 класі, вона буде актуальною і для дітей дещо старшого віку.


Тема: Презентація на тему «St. Valentines Day» (Lesson 8) Unit 3. Let’s celebrate
Автор: Пачесюк Наталія Федорівна
Про матеріал: Мультимедійна презентація підготована для використання на уроці англійської мови в 4 класі. Вона стане у пригоді вчителю під час вивчення розділу «Let’s celebrate» з теми «Свята». Розробка включає короткі відомості про традиції святкування дня Святого Валентина, вивчення нових слів та тематичних віршів.


А ви любите проводити тематичні заходи до святкових і визначних дат? Надсилайте власні розробки та діліться знаннями з коллегами. Допоможіть іншим вчителям зробити уроки максимально яскравими та корисними!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter