Школа

Добірка уроків з елементами STEM-освіти

Авторські розробки, презентовані у Бібліотеці сайту «На Урок»

Інноваційні напрямки освіти, зокрема STEM, з кожним днем стають все популярнішими. І це не дивно, адже саме такий підхід дозволяє зацікавити учнів точними науками та зробити сам процес навчання більш жвавим та оригінальним.

Не дивлячись на те, що STEM є достатньо новим явищем для української освіти, вчителі активно використовують його у навчальному процесі. Саме тому ми підібрали для вас декілька цікавих розробок уроків з використанням STEM-технологій, розміщених в Бібліотеці нашого сайту.


Тема: Площа прямокутника та квадрата
Автор: Ігнатьєва Тетяна Олександрівна
Про матеріал: Конспект уроку з математики для 5-го класу з елементами STEM-технологій. На уроці діти закріплюють знання з теми, вчаться працювати в команді та користуватися рулеткою. Учням розкривається значення математики для майбутнього життя та вибору професії.


Тема: Город на підвіконні
Автор: Денисова Наталя Едуардівна
Про матеріал: Урок з природознавста з використанням елементів STEM- освіти. Провідними принципами уроку є інтеграція і дослідницько-проектна діяльність. Учні вчаться бачити зв'язок між різними предметами та практичним застосуванням цих знань.


Тема: Проблема чистого повітря
Автор: Татарець Світлана Миколаївна
Про матеріал: Урок хімії для 7 класу. В основі розробки інтеграція природничих наук, що є основою STEM ocвіти. Учні на уроці демонструють знання з предметів природничого циклу, об’єднують інформацію та роблять висновок про значення кисню та проблему забруднення повітря.


Тема: Лексичний експеримент
Автор: Ткаченко Ольга Петрівна
Про матеріал: Посібник практичних завдань для 5-го класу складений на основі цікавих фактів із природознавства, математики в поєднанні з розділами мовознавства. Спрямований на роботу в групах із метою формування в учнів умінь спілкуватися «один–до–багатьох» та розвитку колективної творчої роботи.


Тема: Яблуко на карті світу
Автор: Денисенко Антоніна Анатоліївна
Про матеріал: STEM-урок на платформі КМ-це інноваційна форма роботи на уроці у 4 класі початкової школи. Такий інтегрований урок дає можливість дітям отримати всебічні знання та зрозуміти, як використовувати їх на практиці.


Тема: STEM-ART проект Яблуко
Автор: Жирна Інна Миколаївна
Про матеріал: Конспект інтегрованого уроку з англійської мови та трудового навчання в рамках шкільного STEM-ART проекту Яблуко.


Тема: Механічна енергія
Автор: Гнєушева Ольга Вікторівна
Про матеріал: Розробка містить конспект уроку та презентацію. Відповідає новітнім освітнім вимогам,в якому використовується впровадження STEM-освіти. Учні самостійно вивчають матеріал за допомогою дослідів під керівництвом вчителя та закріплюють матеріал.


У вас є власні цікаві розробки уроків з елементами STEM-освіти або ви просто прагнете поділитися власним педагогічним досвідом з колегами? Тоді додавайте свої матеріали до Бібліотеки, створимо сучасний освітній простір разом!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter