Добірка авторських розробок щодо формування емоційної грамотності

Емоційна грамотність дає можливість досягати успіху в спілкуванні, вирішувати виниклі конфлікти, розуміти себе, свої бажання і потреби, причини власних вчинків, а також ставити перед собою цілі і вдало їх досягати. Ми підготували добірку авторських розробок, які допоможуть учасникам освітнього процесу навчитися керувати власними емоціями. 

Назва: Емоції та емоційний інтелект 

Авторка: Попова Донара Геннадіївна

Про матеріал: Аби порозумітися, недостатньо говорити однією мовою та розуміти значення слів. Багато сенсу залишається поза словами – у діях, жестах, міміці, емоціях. Те, як емоції впливають на спілкування і життя, ретельно досліджують із кінця минулого століття, а вміння правильно розуміти та використовувати емоції у повсякденні науковці називають «емоційним інтелектом». Пропонований матеріал містить теоретичні відомості, які дозволять познайомити учнів із поняттям емоцій та складовими емоційного інтелекту. 


 Назва: Розвиток емоційного інтелекту у старшокласників

Авторка: Піжицька Оксана Василівна

Про матеріал: Запропоноване тренінгове заняття дозволяє формувати у здобувачів освіти уявлення про емоційний інтелект, розвинути навички емпатії, контролю й усвідомлення власних емоцій, виховати позитивне ставлення до себе та до оточуючих.


Назва: Емоційне благополуччя. Природа та види емоцій.

Авторка: Хіль Тетяна Вікторівна

Про матеріал: Пропонований матеріал дозволить познайомити учнів з видами та механізмом формування емоцій та почуттів, формами передачі внутрішнього стану людини, розкрити роль емоцій у формуванні поведінки людини. Також сприяє розвитку пізнавальних здібностей учнів засобами емоційних переживань, формуванню вміння розпізнавати емоції творів мистецтва та визначенню емоційного стану людини, вихованню культури проявів емоцій та почуттів.


Назва: Використання елементів арт-терапевтичних технік для відновлення емоційного ресурсу педагогів

Авторка: Морозовська Лілія Леонідівна

Про матеріал: Однією з важливих навичок педагога є вміння відновлювати власну ресурсність та емоційний стан. Матеріал стане у пригоді практичним психологам закладу освіти для роботи з педагогами у формі практикуму. Захід дозволить трансформували енергію негативних емоцій у творчий процес, отримати гарний настрій та позитивні емоції, покращити психологічний стан і підняти життєвий тонус.


Назва: Емоційний інтелект. Радість

Авторка: Година Олена Миколаївна

Про матеріал: Невід'ємною частиною життєвих компетентностей є розвинутий емоційний інтелект. Вміння управляти емоціями допомагає розв'язувати проблеми, попереджає про небезпеку, навчає просити допомоги та мотивує бути відкритими до змін. Вони відіграють важливу роль у покращенні наших стосунків із навколишнім світом та самим собою. Пропонований матеріал може бути використаний під час вивчення теми «Емоції» в курсі «Я досліджую світ» або для окремих факультативних психологічних занять для учнів початкової школи з метою навчитися розпізнаватися власні емоції та керувати ними.


Назва: Матеріал для читання «Емоційний інтелект»  

Авторка: Гучевська Марина

Про матеріал: Запропонований матеріал стане у пригоді на уроці англійської мови в 11 класі. Він містить текст для читання «Emotional Intelligence», перевірочні завдання та відповіді до них.


Назва: Розвиток емоційного інтелекту як спосіб попередження суїцидальної поведінки

Авторка: Пономаренко Наталя Геннадіївна

Про матеріал: За останніми дослідженнями було з’ясовано, що одним із факторів, що впливає на розвиток суїцидальної поведінки, є низький емоційний інтелект та низький рівень емпатії. Матеріал містить декілька вправ для дітей різних вікових категорій, які сприяють розвитку емоційного інтелекту.


 Назва: Емоційний інтелект

Авторка: Шуть Карина Володимирівна 

Про матеріал: Пропонований матеріал містить опис поняття «емоційний інтелект», його складові та напрями. Також ви знайдете практичні рекомендації для розвитку емоційного інтелекту у дітей та дорослих.


Назва: Розвиток емоційної компетентності учнів з метою формування інноваційної людини

Авторка: Ланіна Світлана Вікторівна

Про матеріал: Пропонований матеріал допоможе розширити знання про емоційний інтелект та можливості його розвитку в освітньому процесі.


Назва: Емоційний інтелект

Авторка: Григор`єва Марія Миколаївна

Про матеріал: Цікавий матеріал дозволить ознайомити педагогів із поняттям «емоційний інтелект», а практичні завдання допоможуть урізноманітнити освітній процес.


 Назва: Розвиток емоційного інтелекту молодших школярів

Авторка: Сосніна Яна Олегівна

Про матеріал: Запропоновані завдання допоможуть розвинути емпатію як здатність відчувати стан іншого і співпереживати у школярів початкової школи. Виконання різноманітних завдань сприятиме розвитку мислення, уваги та спостережливості, формуванню у дітей позитивного ставлення до однолітків, дорослих та власної особистості, вихованню впевненості в собі та власних можливостях, що є важливою запорукою всебічного розвитку дитини

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter