Школа

Ігри у початковій школі: добірка матеріалів із Бібліотеки «На Урок»

Матеріали, що допоможуть урізноманітнити навчальний процес у початковій школі.

Учні початкової школи ще зовсім маленькі. Їм хочеться пустувати, гратися, бешкетувати, а вчитися, мабуть, не дуже. Як зацікавити їх навчанням? Давайте використовувати ігри на уроках!

Бібліотека проекту «На Урок» містить багато цікавих розробок, які допоможуть урізноманітнити навчальний процес. 

Про матеріал: Посібник містить ігри, скоромовки та фізкультхвилинки, які допоможуть формувати й удосконалювати навички читання. Розробка адресована вчителям початкових класів, вихователям груп продовженого дня.

Про матеріал: Розробка містить вправи для підвищення якості візуального сприймання та розвитку пам’яті, ігри, орієнтовані на концентрацію та переключення уваги. Пропонований матеріал доцільно використовувати на уроках у початковій школі.

Про матеріал: Авторка розробки пропонує низку дидактичних ігор, які допоможуть систематизувати й уза­гальнити знання дітей про тварин і рослини, а також про явища неживої природи.
Про матеріал: Пропоновані завдання дозволять навчити дітей контролювати свої дії, слухати і розуміти інструкції дорослих, коригувати власну поведінку; сприятимуть розвитку уяви, різних видів мислення, творчих здібностей; допоможуть зняти емоційне напруження, створити сприятливий психологічний клімат в колективі.

Автор: Tokar Svetlana
Про матеріал: Авторка пропонує низку дидактичних ігор, які можна застосувати на уроці для ефективного формування важливих умінь – зосереджуватися, самостійно мислити, швидко орієнтуватися і знаходити правильне рішення та ін.

Про матеріал: Цікаві ігри та завдання допоможуть вчителям на уроках української мови творчо розвивати мовлення учнів. Вправи можна застосовувати на різних етапах уроку української мови, а також на уроках розвитку мовлення.

Про матеріал: Розробка містить ігри та завдання, спрямовані на розвиток фонематичного слуху, уваги, пам'яті, удосконалення мовленнєвих навичок, творчих здібностей, критичного мислення тощо.

Про матеріал: Розробка містить матеріали для проведення уроку-інсценізації: загадки, ігри для удосконалення навичок читання, картки для творчої індивідуальної роботи, кросворд.
Про матеріал: Пропонований матеріал допоможе вчителю розвивати пам’ять, увагу та спостережливість учнів.
Про матеріал: Ця розробка стане у пригоді вчителям, що хочуть перевірити, як учні засвоїли тему «Антоніми». А діти отримають від уроку задоволення.
Про матеріал: Ігрова діяльність – один з ефективних засобів підвищення якості сприймання молодшими школярами художніх творів на уроці читання. Пропонована розробка містить приклади ігор добукварного, букварного та післябукварного періоду, які можна ефективно використати на уроках.
Про матеріал: Застосування запропонованої розробки сприятиме підвищенню ефективності навчання, зацікавленню учнів матеріалом, розвитку важливих навичок. Матеріал містить опис різноманітних завдань, що сприятимуть закріпленню знань з математики і розвитку логічного мислення школярів.

А які ігри ви використовуєте на уроках?
Додавайте власні розробки до Бібліотеки «На Урок», діліться досвідом з колегами, поповнюйте скарбничку педагогічних ідей!
Бажаєте дізнатися про використання ігрових практик під час уроків у початковій школі? Реєструйтеся на безкоштовний вебінар, який відбудеться 14 листопада о 18:00. Наш спікер – Харитонова Вікторія Олегівна – розкаже про те, чому важливо застосовувати ігрові практики в освіті, як, використовуючи ігри, підвищити якість навчання та багато інших цікавинок.
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter