Найважливіші тези з виступу Вікторії Круглової.

Продовжуємо публікувати ключові тези Всеукраїнської інтернет-конференції «Інтернет-ресурси у навчальному процесі» від «На Урок». Під час конференції своїм досвідом зі слухачами поділилася Вікторія Круглова, співзасновниця проєкту «Мандрівна наука», провідна редакторка видавництва «Ранок», телеведуча науково-пізнавальної програми «Діалоги», співорганізаторка проєкту e-Bug-Україна.

У чому ж користь ІКТ?

Дистанційне навчання – методика, що користується особливою популярністю під час карантину, але є досить поширеною завжди. Опанувати її тонкощі не так складно! Все, що необхідно, це поповнювати свою скарбничку знань доступною інформацією!

  1. Інтерактивні формати (наприклад, QR-коди) задіюють увагу учнів та дозволяють подивитися на тему уроку по-новому.
  2. Науково-популярні, просвітницькі ресурси та додатки: цікава хімія, фізика, історія, географія, англійська мова тощо.
  3. Використання мультфільмів та навчальних роликів – організація спільного перегляду, завдання додому.
  4. Анімація та візуалізація уроку.

Інформаційно-комунікаційні технології варто розглядати як зручний спосіб набуття знань учнями. А карантин – як можливість навчитись чомусь новому, спробувати нові платформи та стати впевненішими користувачами інтернету як школярам, так і учням.

Лекторка також розповіла про проєкт e-Bug, присвячений мікробіології, інфекціям, антибіотикам, щепленням. Діючий сайт має українську версію, а також містить вікторини, домашні експерименти, ігри на різні мікробіологічні теми тощо. Орієнтований на вчителів та:

  • молодшу школу (від чотирьох років)
  • середню школу (від десяти років)
  • старшу школу та студенство.

Аби дізнатися про згадані ресурси більше та зануритися у тему інформаційно-комунікаційних технологій, пропонуємо переглянути виступ лекторки на інтернет-конференції «Інтернет-ресурси у навчальному процесі».

Всеукраїнська інтернет-конференція відбулася 14 березня. Це був день, насичений корисною інформацією, дієвими порадами та приємним спілкуванням. Щоб переконатись у цьому, перегляньте запис конференції на нашому YouTube-каналі та дізнайтеся, як організувати сучасне навчання на вищому рівні!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter