Школа

Матеріали для проведення виховних заходів до визначних дат квітня

Авторські розробки, представлені у Бібліотеці сайту «На Урок»

Нарешті у квітні до нас завітала справжня весна, яка принесла з собою тепло та сонце. Саме час для цікавих виховних годин та позакласних заходів! Тим більш, що і визначних дат у квітні для цього достатньо. А щоб приготуватися до них було простіше, ми зробили для вас традиційну добірку корисних матеріалів з Бібліотеки освітнього проекту «На Урок».

Календар важливих дат квітня

  • 7 квітня – Всесвітній день здоров’я
  • 8 квітня – Великдень
  • 12 квітня – Всесвітній день авіації і космонавтики (Міжнародний день польоту людини в космос) та День працівників ракетно-космічної галузі України
  • 17 квітня – День пожежної охорони
  • 21 квітня – Український День навколишнього середовища (День довкілля)
  • 22 квітня – Всесвітній день Матері-Землі (Міжнародний день Землі)
  • 26 квітня – Міжнародний день пам’яті Чорнобиля

Всесвітній день здоров’я

Тема: Спосіб життя і здоров’я
Автор: Матвієнко Вікторія Віталіївна
Про матеріал: Виховний захід у формі тренінга, мета якого – дати дітям поняття про пріоритетність здорового способу життя. Заняття насичене цікавими вправами, спрямованими на формування розуміння впливу шкідливих звичок на самопочуття.


Тема: Ми обираємо здоров’я!
Автор: Клименко Алла Олександрівна
Про матеріал: Виховний захід, основна мета якого – показати учням, як впливають на їх здоров’я шкідливі звички та до яких негативних наслідків вони можуть призвести. До уроку додається яскрава презентація. https://naurok.com.ua/prezentaciya-mi-obiraemo-zdorov-ya-23600.html


Тема: Рішення і здоров'я
Автор: Торчук Наталія Сергіївна
Про матеріал: Брейн-ринг для учнів 8-10 класів. Відповідаючи на цікаві питання, які безпосередньо стосуються здоров’я, школярі розвивають навички спільної діяльності, а також отримають позитивну мотивацію на підтримку здорового способу життя.

Всесвітній день авіації і космонавтики

Тема: Подорож по незвіданим планетам
Автор: Фалєєва Світлана Костянтинівна
Про матеріал: Виховна година для 2-го класу, присвячена дню космонавтики. Під час заходу діти дізнаються багато нового про підкорення космосу та про планети сонячної системи.


Тема: Всесвітній день космонавтики
Автор: Топчій Інна Володимирівна
Про матеріал: Виховна година, під час якої школярі дізнаються про біографію Юрія Гагаріна та візьмуть участь у цікавій космічній вікторині на знання астрономії та історії космонавтики.


Тема: Вони були першими
Автор: Конончук Надія Миколаївна
Про матеріал: Яскрава презентація до дня Космонавтики, в якій подано ключові відомості про досягнення найвідоміших астронавтів. Може стати чудовим доповненням до тематичної виховної години.

День пожежної охорони

Тема: Юні вогнеборці
Автор: Кушнір Вікторія Вікторівна
Про матеріал: Квест для учнів 1-4 класів, під час якого вони дізнаються, наскільки важливо дотримуватися правил пожежної безпеки, а на додачу ще й візьмуть участь у веселих змаганнях.


Тема: Я пожежником, напевно, буду!
Автор: Касьянова Лідія Василівна
Про матеріал: Методична розробка, в якій можна знайти цікаві інтерактивні ігри, казки та презентацію на тему пожежної безпеки. Матеріал буде корисним під час підготовки відповідної виховної години.


Тема: Лише за умови безпеки людини, можливе щасливе майбутнє країни
Автор: Коваленко Інна Миколаївна
Про матеріал: Сценарій виступу агітбригади юних пожежників, у якому порушуються актуальні питання забезпечення пожежної та техногенної безпеки, надаються рекомендації щодо дій у надзвичайних ситуаціях, а також пропагується здоровий спосіб життя.

Український День навколишнього середовища (День довкілля)

Тема: Буклети до Дня Землі та Дня довкілля
Автор: Чупилко Ірина Миколаївна
Про матеріал: Яскраві буклети, які можна використати при проведенні заходів до Дня Землі та Дня довкілля в якості роздаткового матеріалу та пам’яток для учнів.


Тема: Чисте моє довкілля
Автор: Омельчук Галина Володимирівна
Про матеріал: Сценарій екологічного фестивалю, насичений цікавими конкурсами та вікторинами, під час яких учні зможуть продемонструвати свої знання з теми охорони довкілля.


Тема: Моє довкілля – моє майбутнє
Автор: Толокнєєва Ольга Володимирівна
Про матеріал: Яскрава презентація до виховної години до дня довкілля України. Можна використати в якості допоміжного та ілюстраційного матеріалу до розповіді вчителя.

Всесвітній день Матері-Землі (Міжнародний день Землі)

Тема: Бережімо Землю
Автор: Толокнєєва Ольга Володимирівна
Про матеріал: Розробка класної години з екологічного виховання до Всесвітнього дня Землі, основна мета якої – виховати екологічну культуру, бережливе ставлення до природи та бажання примножувати її багатства.


Тема: Доброго ранку, плането Земле!
Автор: Платонова Людмила Василівна
Про матеріал: Сценарій виховного заходу для учнів початкової школи, під час якого вони дізнаються, що завдає шкоди екологічному стану планети та як цього уникнути. Завдання проводиться у формі гри.


Тема: День Землі. Історія заснування
Автор: Кучмук Людмила Василівна
Про матеріал: Інтерактивний урок для учнів 7-8 класів, мета якого – ознайомлення учнів з історією виникнення Міжнародного Дня Землі.

Міжнародний день пам'яті Чорнобиля

Тема: Дзвони Чорнобиля
Автор: Авраменко Наталя Валентинівна
Про матеріал: Сценарій виховного заходу, присвяченого річниці з дня аварії на Чорнобильській АЕС, основна мета якого – вшанування пам’яті ліквідаторів. Розробка супроводжується презентацією, що ілюструє події тих днів.


Тема: Біль і крик душі під знаком Чорнобиля
Автор: Перепелиця Любов Вікторівна
Про матеріал: Вечір поезії, який ґрунтується на творах художньої літератури, та спрямований на усвідомлення учнями наслідків трагедії аварії на Чорнобильській АЕС через поетичне слово.


Тема: Документальний та науково-популярний кінематограф. Образ Чорнобиля у мистецтві
Автор: Мороз Оксана Дмитрівна
Про матеріал: Розробка уроку з художньої культури в 10 класі, присвячена аварії на Чорнобильській АЕС. У матеріалі вичерпно розкривається вплив трагедії на мистецтво. Розробка може бути використана під час підготовки до тематичних виховних годин  та позакласних заходів.

Говорити про Чорнобиль важко, адже не треба не залякувати школярів, а вчити робити висновки та не допускати подібного у майбутньому. Цій темі ми присвятили окрему статтю, яка допоможе вам організувати захід.


У вас є власні розробки на актуальну тему? В такому разі додавайте їх до Бібліотеки – ваш досвід потрібен іншим педагогам!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter