НУШ

Добірка матеріалів для першого уроку в 1 класі

Цікаві сценаріїв першого уроку для тих, хто вперше переступив шкільний поріг.

Перший день у школі неодмінно повинен стати святом! І якщо все організувати правильно, 1 вересня дійсно стане днем, який запрошує у майбутнє – у безмежний світ знань, друзів, захоплень та безлічі можливостей для здобуття нових умінь.

Для того, щоб перша зустріч зі школою була приємною, а вчителі та діти одразу знайшли спільну мову, ми пропонуємо використати ідеї з добірки сценаріїв для першого уроку в 1 класі. Кожен із пропонованих матеріалів допоможе учням познайомитися одне з одним, усвідомити роль знань і вмінь у житті, та дізнатися, у якій чудовій країні ми живемо.

Сподіваємося, що ваші першокласники успішно подолають адаптаційний період та будуть учитися із задоволенням!


Тема: «Школа радо нас вітає»
Автор: Баканьова Світлана Валеріївна  
Про матеріал: Перший урок важливий для кожного школяра, а особливо – для першокласника. Екскурсія по школі – це перший адаптаційний крок для створення рутин. Змінився статус дитини, тепер це школяр. Важливо зберегти відчуття приналежності до великої шкільної родини назавжди та успішно пройти період звикання до навчального процесу. 


Тема: «Подорож кораблем до Країни Знань»
Автор: Оробченко Тетяна Борисівна  
Про матеріал: Кожен учитель початкових класів знає, як складно зацікавити малюків, що 1 вересня переступають шкільний поріг. Тому з метою полегшення та підтримки вчителя під час вибору стилю проведення Першого уроку пропонується авторська розробка уроку-подорожі!


Тема: «Нове відкриває школа»
Автор: Бендюг Алла Іванівна
Про матеріал: Розробка уроку для першокласників, яка містить ігрові вправи та ідеї для роботи в групах. Метою занять є ознайомлення учнів із шкільним життям, виховання інтересу до книги, знань, бажання вчитися та дружити, любові до України. Завдяки цим заняттям діти отримають відповідь на запитання: для чого учень йде до школи та що на нього очікує.


Тема: Перший урок для 1 класу «Школа радо нас вітає»
Автор: Долгова Ольга Володимирівна   
Про матеріал: Допоможе вчителям сформувати у дітей уявлення про шкільне життя, відчути себе повноправними членами великої шкільної родини. Крім цього, урок, підготовлений за пропонованим сценарієм, надасть уявлення про такі цінності кожної людини, як сім'я, родина та держава; поглибить знання учнів про нашу державу – Україну; викликає позитивні емоції від зустрічі зі школою; розвине бажання вчитися.


Тема: «Перший урок у 1 класі»
Автор: Омельчук Наталія Михайлівна
Про матеріал: Містить презентацію та конспект першого уроку в 1 класі «Україна в моєму серці», зокрема, розповідь про символи України. Діти відгадують загадки, декламують вірші та записують на паперових голубках слова, що асоціюються в них з миром та злагодою.


Тема: «Діти єднають Україну»
Автор: Денисенко Зоряна Володимирівна
Про матеріал: Створений для того, щоб розширити знання учнів про свою рідну державу, про народну та державну символіку, формувати і розвивати патріотичні почуття в учнів, створити атмосферу доброти, взаєморозуміння. Цей перший урок виховуватиме почуття доброзичливості, гордості за рідну землю, бажання вчитися та приносити користь рідній країні. 


Тема: «Перший раз у перший клас. Моя рідна школа»
Автор: Кириченко Яна Петрівна  
Про матеріал: Розробка повинна дати першокласникам уявлення про школу, сформувати в них інтерес до знань. Після знайомства, що відбувається за допомогою м'якої іграшки, починаються мандри зупинками. Діти вчаться рахувати, вгадувати персонажів казки, знаходять літери у словах та повторюють рухи. Урок проводиться для того, щоб учні побачили, що шкільне життя - цікаве та насичене, прагнули дізнаватися якомога більше. 


Тема: «Народився дружний клас»
Автор: Шило Ольга Павлівна
Про матеріал: На створення такої розробки надихнуло відео «Як я потраплю в школу цього року?» Дж.Паллотта, Д.Бзєжицкі. Цей перший урок починається з перегляду відео, дискусія після якого укріплює учнів у думці «Все цікаво, якщо робити це з друзями!» Діти відмічають свій шлях до школи, знайомляться та роблять гуртом букет із квітів, який символізує єдність колективу.


Тема: «Порадійте всі за нас, ми прийшли у 1 клас – діти України!»
Автор: Товстенко Людмила 
Про матеріал: Урок розроблений таким чином, щоб діти опинилися у країні Сонячних Зайчиків – там вони знайомляться, розуміють на прикладі сучасної казки про Колобка, які знання вони здобудуть у школі, для чого вони прийшли навчатися. А перший вчитель показує їм шлях, яким учні будуть йти чотири роки, прагнучи здобувати знання та люблячи рідну країну. 


Тема: «Моя рідна школа»
Автор: Долгова Ольга Володимирівна
Про матеріал: Розробка спрямована на те, щоб формувати в учнів почуття повноправного члена великої шкільної родини; ознайомити з правилами поведінки в школі, режимом роботи школи. Крім цього, перший урок спонукає інтерес до навчання та прагнення здобувати знання, закладає любов до школи, дбайливе ставлення до шкільного майна та поваги до працівників школи. Успішно пройдена адаптація до навчання стане запорукою учнівського успіху у подальшому.  


Чи є у вас власні розробки та сценарії, які чудово підійдуть для першого уроку в 1 класі? Ви можете поділитися корисними цікавинками з колегами, завантаживши їх до нашої Бібліотеки! А щоб бути у курсі усіх новин, обов'язково підписуйтесь на нас у Telegram

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter