Корисні матеріали для проведення Дня осені.

Осінь. У пришкільному парку різнобарв'я. Накрапає дощик чи світить тепле сонечко –це ідеальний час для прогулянок під парасолькою або без неї. Час послухати, як шелестить пожовкле листя, відчути приємний вітерець, помилуватися намистинками вологи на павутинні. Час для пізнання чогось нового, і саме час для свята!

А чи вміють ваші учні помічати, наскільки звичайні речі є дійсно неймовірними? Чи навчаєте ви їх спостережливості? Чи вміють вони описувати красу природи за допомогою поетичного слова?

Незабаром у більшості шкіл України пройдуть свята до Дня осені – маленький привід привернути увагу школярів до краси та унікальності природи, зробити разом цікаві поробки з природних матеріалів, познайомити з мистецтвом поетичного слова та об'єднати клас у неформальній обстановці під час свята!

Пропонуємо вашій увазі добірку розробок виховних заходів і сценаріїв з Бібліотеки освітнього проекту «На Урок», що стануть у пригоді для проведення Свята осені.


Сценарії до свята осені у школі

Тема:  Презентація на Свято осені
Автор:  Приймак Наталія Іллівна
Про матеріал: Матеріал зацікавить учнів середніх та старших класів. Вміст презентації привертає увагу до краси природи восени, виховує спостережливість, вчить помічати незвичайність буденного та цінувати красу того, що є навколо. Матеріал сповнений філософських сенсів і спонукає замислитися над дивовижністю життя , поглянувши на прояви осінньої пори.

Кожен слайд привертає увагу учнів до особливих проявів осіннього періоду. А всі разом вони, мов пазли, утворюють патерн казкової пори року.


Тема:  Виховний захід «Свято осені» в 2 класі
Автор:  Товстюк Ірина Володимирівна
Про матеріал: Виховний захід розроблено для учнів молодших класів, сценарій надзвичайно різноманітний та змістовний. Він містить віршики, загадки, цікаві факти про осінь, прикмети, легенди та українські традиції, пов'язані з осінньою порою. Крім того,  представлені матеріали для інсценізації казки та сценок.


Тема:  Свято осені «Йде осінь до нас золотава з маленьким кошиком вогню»
Автор:  Талах Наталія Іванівна
Про матеріал: Сценарій до Cвята осені орієнтований на учнів початкових класів. Завдяки тому, що матеріал складається з численних віршиків, у заході можуть взяти участь практично всі учні класу.

Зміст кожного віршика допомагає розкрити красу при­роди восени, показує багатство і щедрість осені та сприяє вихованню поваги до «золотих рук» природи, вдячності до рідної землі-годувальниці.


Тема:  Розробка виховного заходу «Свято осені»
Автор:  Гурин Олена Василівна
Про матеріал: Сценарій виховного заходу для учнів першого класу, що стане чудовою знахідкою для кожного вчителя. За допомогою поданих матеріалів можна створити справжнє свято, на якому школярі матимуть можливість погратися, відчути себе маленькими акторами та проявити кмітливість.

У сценарії запропоновано короткі віршики, загадки, декілька тематичних сценок та ігор, завдяки чому під час проведення заходу можна задіяти всіх учнів класу.


Тема:  Сценарій для дітей «Свято осені»
Автор:  Ніколаєва Віта Михайлівна
Про матеріал: Виховний захід орієнтований на вихованців дитячого садочка або учнів 1 класу. Захід включає добірку віршиків, пісень та загадок.

Свято осені допоможе згуртувати дитячий колектив, привернути увагу дітей до краси осені у рідному краї, показати красу та багатство осінньої пори, розвивати навички спілкування, культури поведінки, виховувати любов до землі, рідного краю, дбайливе відношення до всього живого, почуття прекрасного.


Тема:  Виховний захід «Свято осені»
Автор:  Д'яченко Валентина Іванівна
Про матеріал: Віршований сценарій для проведення Свята осені для учнів молодших класів. Зміст кожного віршика підкреслює красу, величність та розмаїття осені.


Тема:  Сценарій виховного заходу «Свято осені»
Автор:  Третяк Зінаіда Олексіївну
Про матеріал: Сценарій виховного заходу до Свята осені для учнів третього  класу. Розробка включає віршики, гуморески, сценки та пісні, що стануть у пригоді для вчителів, які прагнуть створити атмосферу справжнього свята.


Тема:  Свято осені «Осінній бал» для 1 класу
Автор:  Шендерук Катерина Іванівна
Про матеріал: Сценарій родинного свята для 1 класу. Свято має привернути увагу дітей до краси осені у рідному краї та виховувати вміння відчувати гармонію навколишнього світу.


Тема:  Свято осені для учнів початкових класів «Веселий ярмарок»
Автор:  Морозюк Оксана Миколаївна
Про матеріал: Виховний захід для учнів початкових класів представлено в оригінальному форматі. Це дозволяє учасникам поринути учасникам у святкову атмосферу ярмарку. Виховний захід включає сценки, віршики та пісні на осінню тематику, розповіді про традиції та звичаї українського народу.


Тема: Виховний захід «Осінній бал» для 1 класу
Автор: Ємельяненко Оксана Миколаївна
Про матеріал: Сценарій яскравого свята для 1 класу. Розробка включає сюжетні вірші, цікаві завдання, сценки та пісні, що допоможуть створити незабутню святкову атмосферу. А чи зможуть ваші учні врятувати Морквинку?


Тема: Виховний захід «Осіння казка» для 2 класу
Автор: Ємельяненко Оксана Миколаївна
Про матеріал: Основна мета заняття – узагальнити знання прикмет осені, особливостей кожного осіннього місяця, розвивати артистичні здібності дітей, їхнє мовлення, логічне мислення, виховувати любов до природи.


Тема: Свято «Осінній ярмарок» для 3 класу
Автор: Ніколаєнко Людмила Вікторівна
Про матеріал: Головна мета дійства – вчити бачити красу рідного краю, знайомити з традиціями українського народу. Розвивати спостережливість, вміння захоплюватися красою. Виховувати любов до своєї землі, свого народу, сприяти розвитку інтересу до явищ природи та її загадок.


Тема: Сценарій «Свята осені» трьома мовами для 4 класу
Автор: Гжегоцька Юлія Станіславівна
Про матеріал: Сценарій розрахований на учнів, які вивчають три іноземні мови: польська, англійська та німецька. Тут представлені пісні та вірші, тому може знадобитися допомога вчителя музики.


Тема: Сценка на осінній ярмарок для 5 класу
Автор: Носаль Марина Олександрівна
Про матеріал: Гумористична сценка для осіннього ярмарку, яка висміює стереотипні уявлення про те, як роблять покупки чоловіки та жінки. 


Тема: Сценарій свята: «Осінній ярмарок» для 6 класу
Автор: Балецка Тетяна
Про матеріал: Основна мета заходу – привернути увагу дітей до краси осені у рідному краї, ознайомити з українськими народними традиціями та побутом. Розвивати вміння спостерігати, виконувати нескладну роботу по дому. Виховувати гостинність, щедрість та щирість.


Тема: Позакласний виховний захід на тему «Осінній бал» для 7 класу
Автор: Стибленко Оксана Миколаївна
Про матеріал: Позакласний виховний захід допоможе вчителю розкрити чарівну природу навколишнього світу, закликає виховувати в учнів бережливе ставлення до природи.


Тема: Театралізоване дійство «Осінній ярмарок» для 8 класу
Автор: Покотицька Галина Романівна
Про матеріал: Веселе осіннє свято проведене у формі ярмарки. По осінньому вбраний зал, на столах різноманіття овочів і фруктів. Учасники в українських костюмах. Тут вірші, сценки, гуморески та пісні на жартівливий мотив. Рекомендується для учнів 7-8 класів.


Тема: Позакласний захід за темою «Рум'янець осені» для 9 класу
Автор: Масибут Світлана Михайлівна
Про матеріал: Завдяки пропонованому матеріалу учні отримають багато важливої інформації про осінн свята (у фокусі – визначні дати жовтня), дізнаються більше про світо Покрови.


Тема: Конкурс краси «Королева осені» для 10 класу
Автор: Сотула Оксана Леонідівна
Про матеріал: Багато хто з дівчат мріє стати королевою класу, можливо, королевою школи, чи навіть королевою краси світу. То чому б не допомгти? Пропонована розробка допоможе активному і творчому вчителю створити надзвичайне свято для своїх дітей, про яке вони мріють.


Тема: Сценарій заходу «Королева Осінь» для 11 класу
Автор: Бут Євгенія
Про матеріал: Сценарій осіннього балу та конкурсу для дівчат. За допомогою цієї розробки ви зможете організувати яскраве та незабутнє свято для уянів. 


Більше сценаріїв до свята осені за посиланням.

Читайте також:

  1. Сценарій осіннього свята в ДНЗ
  2. Сценарій Свята осені для різновікової групи
  3. Сценарії до Дня захисника України
  4. Сценарії до Дня вчителя
  5. Свято осені (сценарії)

А які у вас є творчі напрацювання? Діліться з колегами досвідом та ідеями – додавайте власні розробки до найбільшої в Україні бібліотеку для вчителів від освітнього проекту «На Урок»!

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter