Добірка цікавих завдань з олімпіад і не тільки.

Кожен педагог прагне розкрити потенціал своїх учнів: не лише викласти навчальну програму на фіксованому рівні, а й показати безмежний світ знань. Якщо дитина цікавиться певним предметом та прагне поглиблювати свої вміння, запропонуйте їй участь в олімпіаді!

Як підготувати учнів до цього заходу? Як розширити їхнє уявлення про світ та конкретну дисципліну? Як виявити рівень знань школяра та виключити можливі незрозумілості в певній темі? Пропонуємо вам добірку олімпіадних завдань, які стануть у пригоді всім, хто хоче дати дітям більше! 

Олімпіадні завдання

Олімпіадні завдання 2 клас

Тема: Олімпіадні завдання з математики 2 клас
Автор: Кричевська Віра Андріївна
Про матеріал: Пропоновані логічні задачі допоможуть вчителям других класів підготувати учнів до олімпіади з математики та інших інтелектуальних конкурсів. Задачі мають на меті розвивати в учнів логічне мислення, вміння аналізувати, порівнювати, зіставляти.


Олімпіадні завдання 3 клас

Тема: Олімпіадні завдання з англійської мови 3 клас
Автор: Германович Алла Федорівна
Про матеріал: Олімпіадні завдання з англійської мови для учнів 3 класу. З їхньої допомогю ви не лише зможете організувати олімпіаду у своєму класі, а й підготуєте дітей до шкільної. 


Тема: Завдання для олімпіади з природознавства у 3-4 кл.
Автор: Сікірінська Аліна
Про матеріал: Олімпіадні завдання з природознавства у 3-4 класах. Можна використати також як підсумкову перевірочну роботу в кінці року. Чудова можливість для дітей перевірити себе та впевнитися у власних силах. 


Тема: Олімпіадні завдання з української мови
Автор: Кутах Людмила Іванівна
Про матеріал: Для вчителів початкової школи дібрано матеріали для проведення шкільних олімпіад з української мови. Для зручності вони розподілені за класами. Вправи обрано за темами відповідних класів


Олімпіадні завдання 4 клас

Тема: Олімпіадні завдання з математики для учнів 4 класу
Автор: Калініченко Алла Василівна
Про матеріал: Матеріал містить завдання для обдарованих учнів 4 класів із математики. Можна використати для підготовки та проведення цікавої олімпіади з математики. Матеріал призначений для учнів, учителів молодших класів.


Тема: Олімпіадні завдання з англійської мови для 4 класу 
Автор: Хоменко Надія Іванівна
Про матеріал: Матеріал можна використати для проведення олімпіади з англійської мови в 4 класі. Особливо актуально для класів із поглибленим вивченням цієї дисципліни, але також буде цікаво і учням звичайних шкіл. 


Тема: Олімпіадні завдання з природознавства 4 клас
Автор: Дерев'янко Марина Сергіївна
Про матеріал: Ці завдання призначені для найсильніших четвертокласників, які бажають позмагатися та перевірити власні знання. Ці завдання допоможуть визначити найкращих учнів школи з цього предмета.


 

Тема: Олімпіадні завдання з української мови 4 клас
Автор: Натан Катерина Петрівна
Про матеріал: Олімпіади у початковій школі – засіб виховання сумлінного ставлення дітей до навчання; одна з форм позакласної роботи, яка створює умови для вияву обдарованих дітей, посилює зв'язки сім'ї і школи.


Олімпіадні завдання 5 клас 

Тема: Олімпіадні завдання з української мови та літератури для 5 класу. Шкільний етап.
Автор: Маловічко Віта Павлівна
Про матеріал: Олімпіадні завдання для учнів 5 класу (шкільний етап), розраховані для учнів, які мають високий та достатній рівень навченості. Творча робота та тестові завдання дають змогу перевірити вміння, знання та навички з предмету.


Тема: Завдання для І етапу Всеукраїнської олімпіади з математики (5 -11класи)
Автор: Шеретюк Надія Василівна
Про матеріал: У поданому матеріалі пропонуються завдання для І етапу Всеукраїнської олімпіади з математики для 5-11 класів. Варто зазначити, що робота містить як задачі, що відповідають програмам із математики для кожного класу, так і складні олімпіадні задачі.


Олімпіадні завдання 6 клас

Тема: Олімпіадні завдання з зарубіжної літератури
Автор: Олефиренко Олеся Сергіївна
Про матеріал: Тестові олімпіадні завдання можуть бути використані для шкільної олімпіади або підготовки учнів до участі в районних олімпіадах. Також вони стануть чудовим тренажером, за допомогою якого учні зможуть перевірити свої зання та впевнитися у власних силах. 


Тема: Олімпіадні завдання з математики
Автор: Редя-Малигіна Тетяна Олександрівна
Про матеріал: Олімпіадні завдання з математики для учнів 6 класу. Діти зможуть підготуватися до шкільних, а згодом і до районних олімпіад. Також ці завдання можна використати як контрольні роботи.


Олімпіадні завдання 7 клас 

Тема: Олімпіадні завдання з хімії
Автор: Топал Елла Іллівна
Про матеріал: Завдання І етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії 2019 рік. Завдяки цим завданням ви зможете підготувати учнів до майбутніх олімпіад. Також пропонований матеріал можна використати у якості творчих завдань.


Тема: Завдання I етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії 2018 року
Автор: Костюк Вікторія Олександрівна
Про матеріал: Завдання I етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії 2018 року. Такі олімпіадні задання допоможуть учителю обрати найдостойнішого претендента на подальші олімпіадні змагання. А ще їх можна використати для звичайної роботи у класі.


Тема: Олімпіадні завдання до I етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури
Автор: Михайлич Валентина Володимирівна
Про матеріал: Пропонований матеріал можна використати при проведенні I (шкільного) етапу Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури у 7, 8, 9, 10, 11 класах, а також під час повторення ключових тем у кінці навчального року.


Олімпіадні завдання 8 клас

Тема: Олімпіадні завдання для проведення районного (міського) етапу з географії для учнів 8-11 класів
Автор: Безверхий Олег Олександрович
Про матеріал: Олімпіадні завдання для проведення районного (міського) етапу з географії для учнів 8-11 класів (1 рівень). 


Тема: Тести з історії. Олімпіадні завдання з історії 8,9 класи.
Автор: Резниченко Олег Володимирович
Про матеріал: Олімпіадні завдання з історії для 8-9 класів. Методичні матеріали, які допоможуть учителю провести І етап предметних Всеукраїнських олімпіад з історії в навчальному закладі. 


Тема: Олімпіадні завдання з хімії для 8 класу
Автор: Топал Елла Іллівна
Про матеріал: Завдання І етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії 2019 року. Можна використати для підготовки дітей до олімпіадних змагань, а можна – для контрольних робіт чи творчих завдань.


Тема: Олімпіадні завдання з фізики 8 клас
Автор:
Корабльова Людмила Олексіївна
Про матеріал: 
До вашої уваги пропонуються орієнтовні олімпіадні завдання з фізики, які можна використовувати під час проведення шкільного етапу олімпіад. Крім того їх можна використати для роботи з учнями, які бажають поглиблено вивчати фізику. 


 

Тема: Олімпіада з зарубіжної літератури для учнів 8 класу
Автор: Самойленко Олена Вікторівна
Про матеріал: Матеріал містить олімпіадні завдання з зарубіжної літератури для учнів 8 класів, представлені тестовими питаннями до вивчених творів, питаннями з теорії літератури, також пропонується творча робота (за вибором) та ідейно-художній аналіз вірша.


Олімпіадні завдання 9 клас

Тема: Олімпіадні завдання з української мови і літератури 9 клас
Автор: Шиляєва Олена Сергіївна
Про матеріал: Олімпіадні завдання з української мови і літератури розраховані на учнів 9 класів загальноосвітніх навчальних закладів. Оцінювання з мови: завдання 1-6 оцінюються 2 балами; завдання 7 – 5 балами; завдання 8 – 6 балами. Оцінювання з літератури: завдання 1-5 оцінюються 1 балом; завдання 6 – 5 балами; твір – 24 балами (12 – за зміст; 12 – за мовне оформлення).


Тема: Олімпіадні завдання з географії
Автор: Шекмар Катерина Олександрівна
Про матеріал: Олімпіадні завдання з географії для учнів 9 класу містять чотири варіанти розробок тестових, схематичних та відкритих завдань. Матеріал також можна легко використати для оцінювання річних знань учнів та для повторення знань із географії України.


Олімпіадні завдання 10 клас

Тема: Олімпіадні завдання з історії України
Автор: Волошина Ольга Іванівна
Про матеріал: Тестові завдання з історії України можна використовувати як олімпіадні завдання, а також як тестові завдання для контролю знань. 


Тема: Олімпіадні завдання з біології 10 клас
Автор: Барсукова Антоніна Леонідівна
Про матеріал: Олімпіадні завдання з біології 10 клас містять запитання з однією правильною відповіддю, з декількома правильними відповідями, завдання на послідовність або встановлення відповідності та завдання з розгорнутою відповіддю. 


Тема: Олімпіадні завдання з географії 10 клас
Автор: Турко Юлія Русланівна
Про матеріал: Олімпіадні завдання з географії для учнів 10 класу. Підходять для підготовки до олімпіади, а також для тестування та контролю знань на уроці, перевірки рівня засвоєння матеріалу.


Олімпіадні завдання 11 клас

Тема: Олімпіадні завдання І рівня з біології в 11 класі
Автор: Попович Ольга Іванівна
Про матеріал: Олімпіада вміщує тестові запитання з вибором однієї правильної відповіді, тестові запитання з вибором кількох правильних відповідей, завдання на встановлення відповідності та послідовності. Практична робота на папері пов'язана з розв'язанням задачі з молекулярної біології та описом рисунка.


Тема: Олімпіадні завдання з географії для учнів 11 класу
Автор: Турко Юлія Русланівна
Про матеріал: Олімпіадні завдання з географії для учнів 11 класу, які допоможуть педагогу посилити знання учнів та підготувати їх до міської чи обласної олімпіади. 

Більше цікавих олімпіадних завдань для учнів ви знайдете за посиланням.

Маєте власні цікаві напраціювання? Неодмінно поділіться ними з колегами! Додавайте матеріали до Бібліотеки «На Урок»!

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter