Корисні розробки, присвячені Новій українській школі.

Нова українська школа впевнено крокує країною. Уже другій рік українські діти йдуть саме у НУШ, і це справді чудово. Звісно, нова школа тільки розвивається, вона тільки-но вийшла на непростий шлях становлення, а педагоги отримують неоціненний досвід. Але першими бути завжди складно! Де брати досвід і натхнення, з ким порадитися?

Для того, щоб допомогти вам знайти відповіді на всі запитання, ми зібрали корисні матеріали з нашої Бібліотеки, присвячені Новій українській школі. Користуйтеся та надихайтеся!

Тема: Стаття на тему «Компетентності директора НУШ»
Автор: Павленко Наталія
Про матеріал: Матеріал призначений для кращого розуміння всього спектру роботи директора НУШ, його персональної відповідальності в умовах переходу на нову систему освіти. У розробці містяться корисні поради, що допоможуть організувати продуктивну й ефективну роботу.


Тема: Презентація «Новий учитель НУШ»
Автор: Гринько Ирина Миколаївна
Про матеріал: Матеріал може бути використаний для проведення засідання педагогічної ради з теми «Новий учитель НУШ». Досвід та практичні поради допоможуть майбутнім учителям НУШ легко включитися у процес.


Тема: Презентація «Проєкт виховної роботи в 1 класі НУШ»
Автор: Овчаренко Лариса
Про матеріал: Проєкт виховної роботи в 1 класі інтенсивної педагогічної корекції в умовах Нової української школи. На прикладі екологічного проєкту розглядаються особливості роботи, актуальні методи та прийоми. 


Тема: Презентація «Впровадження технології змішаного навчання на уроках української мови та літератури для забезпечення вимог»
Автор: Городніча Наталія Володимирівна
Про матеріал: Одним із перспективних напрямків розвитку освіти у світі зараз вважається змішане навчання, яке іноді називають гібридним. Змішане навчання – це результат інтегрування онлайн навчання з традиційною класно-урочною системою. Чи можливо реалізувати його в умовах НУШ? Саме цій темі присвячена пропонована розробка. 


Тема: Сценарії ранкових зустрічей для 1 класу НУШ
Автор: Лунякіна Дар'я
Про матеріал: Ранкова зустріч – це запланований, структурований збір. Учителі присвячують 20—25 хвилин кожного дня вранці для того, щоб створити позитивну атмосферу на весь період перебування дітей у школі. Як проводити ранкові зустрічі, яким темам вони мають бути присвячені, які прийоми варто використати, які сценарії найбільш актуальні? Про це – у пропонованій розробці. 


Тема: Презентація «Як організувати дистанційну освіту в НУШ через Вайбер?»
Автор: Жигайло Oлена Володимирівна
Про матеріал: Презентація призначена для вчителів початкових класів, яким довелося створювати нові алгоритми роботи під час організації дистанційного навчання другокласників через Вайбер (перевірка виконаних робіт). Цей досвід стане у нагоді під час організації змішанного навчання.


Тема: Презентація «Інноваційні технології викладання англійської мови в НУШ»
Автор: Латій Ольга Олександрівна
Про матеріал: Пропонований матеріал допоможе вчителям організувати викладання англійської мови з урахуванням нових методичних рішень і з використанням інноваційних методів навчання. 


Тема: НУШ: перші батьківські збори
Автор: Лісовець Олена
Про матеріал: Як мають пройти перші збори для батьків першокласників? Рокажіть їм про НУШ, розвійте міфи та продемонструйте реальність, допоможіть перевірити готовність дитини до школи. А щоб збори пройшли у невимушеній атмосфері, авторка розробки пропонує цікаві ігри та тести для батьків. 


Тема: Суть використання танграмів як методу навчання математики в початкових класах
Автор: Забірка Інна Василівна
Про матеріал: Матеріал до уроків математики НУШ. У цій публікації на прикладі власного досвіду розповідаю про суть використання танграмів як методу навчання математики у початкових класах.


Тема: Шаблон чек-листа: НУШ, 1 клас
Автор: Сердюк Анна
Про матеріал: Зразок чек-листа, який можна адаптувати фактично до будь-якого предмету, теми чи події. Цей простий метод допоможе встановити зворотний зв'язок із учнями щодо побаченого, почутого чи вивченого під час занять.


Тема: Методичний матеріал «Сучасні педагогічні технології на заняттях з англійської мови як засіб розвитку особистості в умовах упровадження концепції НУШ»
Автор: Ковальчук Ірина
Про матеріал: Методична розробка містить основні технології та методи теоретичних знань та їх практичне застосування. Обґрунтована необхідність змін змісту і структури організаційно-методичного забезпечення, пошуку інноваційних підходів, активних форм і методів навчання щодо розвитку особистості в умовах упровадження концепції НУШ у ході навчання іноземної мови, які допомагають адаптуватися у життєвому просторі. Висвітлено особисті напрацювання щодо реалізації Концепції Нової української школи в оволодінні іноземною мовою.


Тема: Презентація «Організація тематичних тижнів 1 клас НУШ»
Автор: Хитренко Тетяна Іванівна
Про матеріал: Розробка присвячена темі формування міжпредметних компетенцій у процесі тематичного навчання, організації міжпредметних горизонтальних та вертикальних зв'язків, плануванню тематичного навчання, а також мистецтву створення інтелект-карт.


Тема: Корекційно-розвиткова програма «Адаптація першокласників НУШ»
Автор: Христофор Тетяна Олегівна
Про матеріал: Пропонована програма розрахована на роботу з групою дітей, які можуть мати труднощі з навчанням у школі. Вона спрямована на профілактику та розвиток емоційно-вольової сфери, комунікативних навичок, уважності, просторових уявлень, формування розумового плану дій та мовленнєвих функцій, продуктивності психічної діяльності.


Тема: Перші батьківські збори для батьків першокласників у формі тренінгу
Автор: Салтунова Вікторія
Про матеріал: Батьківські збори у формі тренінгу розкривають зміст навчального процесу, мають комплекс вправ, які допомогають пояснити зміст НУШ( проблемні запитання, руханка, ранкове коло тощо). До розробки додається фотозвіт із особистого досвіду педагога.


Тема: Використання LEGO на уроках в початковій школі
Автор: Криворотько Надежда
Про матеріал: У цьому матеріалі надано розробки для предметів: «ЯДС», «Мистецтво», «Математика» з використанням LEGO. Вправи дібрано з метою розвитку критичного мислення здобувачів освіти НУШ.


Тема: Руханки до уроків у початковій школі
Автор: Лісниченко Тетяна Миколаївна
Про матеріал: Руханки (вправи на зняття м’язового та емоційного напруження) допоможуть вчителю НУШ створити ігрові ситуації, де учні є авторами, акторами і глядачами.


Тема: Сценарій свята зустрічі з майбутніми першокласниками
Автор: Мудзік Вікторія Валеріївна
Про матеріал: Упорядкований сценарій свята зустрічі майбутніх першокласників. У розробці використані ідеї інших педагогів і власні. Введено елементи з НУШ. Використання кубиків лего, куточку настрою тощо.


Тема: З досвіду роботи «Новий освітній простір НУШ»
Автор: Овчаренко Ольга Василівна
Про матеріал: Пропонований матеріал містить опис особливостей організації освітнього простору для учнів початкової школи відповідно до сучасних вимиг, які допомагають школярам самореалізуватися, розкрити свою особистість.


Упевнені, що ви також маєте чим поділитися з колегами. Тож додавайте свої розробки до Бібліотеки «На Урок»!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter