Добірка освітніх продуктів для підвищення кваліфікації вчителів-предметників

Метою освітньої реформи є трансформація навчання здобувачів освіти на гнучкий та прозорий освітній процес, який не лише забезпечить високий рівень їхніх знань, а й розкриє потенціал кожної дитини. Таке завдання потребує від педагогічних працівників постійного професійного зростання, адже сучасні школярі мають зовсім інший тип мислення, а світ інновацій стрімко змінюється. Законодавством визначено загальні вимоги до проведення підвищення кваліфікації педагогів закладів освіти різних типів, зокрема встановлено її періодичність та мінімальний загальний обсяг. Крім того, педагоги мають право самостійно визначати інструменти та способи підвищення кваліфікації, орієнтуючись на власні інтереси і потреби. Щоби ви мали змогу організувати якісну роботу в міжатестаційний період з урахуванням нововведень, ми підготували статтю «Підвищення кваліфікації педагогів: законодавство, актуальні напрями і програми», в якій стисло розглянули нормативні документи, зокрема виданих у 2023 році.

«На Урок» є суб’єктом підвищення кваліфікації відповідно до чинного законодавства, тому наша діяльність спрямована на створення комфортних умов для розвитку професійних компетентностей освітян. Наша команда пропонує різноманітні якісні освітні продукти для ефективної організації процесу самоосвіти, що дозволять вдосконалити педагогічну майстерність у зручному форматі:

Онлайн-курси – комплекс навчальних матеріалів на актуальні для освітян теми, авторами яких є викладачі-практики та спеціалісти із різних сфер освіти, науки, культури.

Онлайн-конференції – це масштабний, зручний, ефективний формат підвищення кваліфікації, коли протягом дня глядачі у прямому ефірі спілкуються із фахівцями на задану конференцією тему та діляться досвідом. 

Вебінари – це онлайн-заходи на визначену тему, які дозволяють у зручний спосіб підвищувати рівень педагогічної майстерності вчителів у дистанційному форматі. Виступи охоплюють максимально широкий перелік тем і дисциплін, які відповідають професійному запиту педагогів.

За неповні 6 років діяльності Освітній проєкт «На Урок» організував понад тисячі цікавих і пізнавальних освітніх заходів для педагогічних працівників. Для того, щоби вам було простіше зорієнтуватися в навчальному матеріалі, ми систематизували наші освітні продукти за різними напрямами та категоріями:

Напрями підвищення кваліфікації:

Крім того, ми систематизували онлайн-курси підвищення кваліфікації «На Урок»  за певною тематикою та підготували дайджести, у яких розглянули структуру та особливості кожного курсу:


Підвищення кваліфікації педагогів різних категорій:

1. Керівники закладів освіти. 

2. Вчителі початкової школи.

3. Вчителі, які викладають у 5-6 класах НУШ.

4. Педагогічні працівники, які викладають предмети:

Бажаєте дізнатись, як орагнізувати ефективну роботу в міжатестаційний період? Запрошуємо вас долучитись Всеукраїнської інтернет-конференції «Підвищення кваліфікації, сертифікація та атестація педагогічних працівників», яка відбудеться 18 листопада 2023 року.  

А у цих статтях ми розглянули нормативну базу, що регламентує підвищення кваліфікації педагогів, та підготували огляд деяких Типових програм за різними напрямами:

Ми прагнемо, щоби наша робота допомогла педагогічним працівникам знайти натхнення для професійного розвитку та цікаві ідеї для організації освітнього процесу. Долучайтесь до нашої спільноти вчителів-інноваторів, які відкриті для обміну досвідом і мають бажання змінювати українську освіту на краще. І слідкуйте за нашими анонсами! Буде цікаво!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter