Корисні матеріали, які стануть у пригоді всім, хто прагне професійного розвитку.

Самоосвіта та підвищення кваліфікації – невід’ємні складові педагогічної діяльності. Освітній проєкт «На Урок» прагне допомогти вчителям знайти натхнення і ресурси для професійного розвитку та самовдосконалення. Тому ми зробили для вас добірку корисних матеріалів, представлених у Бібліотеці «На Урок», що допоможуть розібратися в основних питаннях, пов’язаних із самоосвітою вчителів. 


Тема: Самоосвіта вчителя під час карантину
Авторка: Дудка Оксана Сергіївна
Про матеріал: Цей індивідуальний план допоможе учителям спланувати свою роботу під час карантину. Матеріал містить корисні посилання на сервіси, відеоролики, курси та вебінари для самоосвіти, які стануть у пригоді кожному вчителю.


Тема: Самоосвіта вчителя за темою: «Активізація пізнавального інтересу на уроках у початковій школі»
Авторка: Кобзєва Лілія
Про матеріал: Матеріал знадобиться учителям початкових класів для самоосвіти. Авторка розробки поділилася з освітянами власним досвідом роботи у початковій школі. Завдяки пропонованій розробці ви дізнаєтеся, як без зайвих проблем активізувати пізнавальний процес.


Тема: Дистанційна робота для вчителів. Розробка «Скринька вчителя». Самоосвіта на період карантину
Авторка: Пантелей Ганна Григорівна
Про матеріал: У цій розробці авторка наочно продемонструвала нюанси, на які вчителям варто звернути увагу під час складання плану для самоосвіти у період карантину.


Тема: Самоосвіта вчителя: Інтерактивна взаємодія-онлайн між учасниками освітнього процесу
Авторка: Пантелей Ганна Григорівна
Про матеріал: Завдяки цій розробці ви дізнаєтеся більше про суть та головну ідею інтерактивного навчання, а також отримаєте посилання на корисні сервіси для взаємодії вчителя та учнів під час дистанційки.


Тема: Індивідуальний план самоосвіти під час карантину для вчителя української мови та літератури
Авторка: Галка Дар'я Валеріївна
Про матеріал: У пропонованому плані наявні дієві методи роботи під час дистанційного навчання та корисні поради для самоосвіти. Ця розробка перш за все стане у пригоді вчителям з української мови та літератури.


Тема: Онлайн-ресурси та самоосвіта педагогів
Авторка: Городецька Оксана Германівна
Про матеріал: Цей матеріал містить добірку корисних онлайн-сервісів для самоосвіти вчительства. До кожного додається короткий опис, який допоможе зорієнтуватися. Усі перелічені сервіси є безкоштовними.


Тема: Самоосвіта вчителя. «Нові професійні ролі сучасного вчителя»
Авторка: Іванович Світлана Леонідівна
Про матеріал: Матеріал містить презентацію з детальною інформацією про нову роль учителя. Тепер він не єдиний наставник та джерело знань, а справжній коуч, фасилітатор, тьютор, модератор в індивідуальній освітній траєкторії дитини. 


Тема: Самоосвіта педагога як умова підвищення його професійної компетентності
Авторка: Єлістратова Людмила Григорівна
Про матеріал: Ця розробка містить матеріали, які можуть допомогти вчителю в організації процесу самоосвіти: принципи самоосвітньої діяльності вчителя та технологію організації самоосвіти, а також корисні поради.


Тема: Звіт асистента вчителя про проходження курсів підвищення кваліфікації
Авторка: Зелінська Оксана Сергіївна
Про матеріал: Проходження курсів підвищення кваліфікації є однією з умов атестації працівника навчального закладу. А ще педагог обов’язково має надати керівництву закладу звіт про підвищення кваліфікації. Авторка запропонувала вчителям приклад саме такого звіту асистента вчителя, завдяки чому ви зможете без проблем підготуватися до педради.


Тема: Презентація «Якість сучасної освіти: від професіоналізму учителя до компетентності учня»
Авторка: Кичук Лариса Вікторівна
Про матеріал: У презентації представлено ознаки педагога-професіонала за В. Сухомлинським, наведено чинники продуктивності професійного життя педагога, структурні елементи професійної компетентності вчителя та розкривається важливість самоосвіти.


Тема: Імідж педагога в умовах системи освіти. Особистісне зростання вчителя
Авторка: Габрієлян Арміне Елдарівна
Про матеріал: Розробка містить матеріали психологічних семінарів для розвитку вміння формувати позитивне ставлення до себе як до особистості, створенню позитивного професійного іміджу. Матеріали семінарів можуть бути використані практичними психологами загальноосвітніх закладів у роботі з педагогами.


Тема: Удосконалення вчителя як процес і діяльність
Авторка: Мурзін Наталія Ігорівна
Про матеріал: Розробка містить важливу інформацію, яка дозволить провести якісний самоаналіз роботи. Це стане у пригоді вчителям під час створення плану для самоосвіти.


Тема: Підготовка педагогів до роботи в інклюзивному класі
Авторка: Усатюк Мирослава
Про матеріал: У цій розробці наводиться конкретна інформація про вдосконалення підготовки кваліфікованого вчителя початкової школи до роботи в інклюзивному класі.


Тема: Річний план роботи асистента вчителя (інклюзивна форма навчання)
Авторка: Титаренко Валентина
Про матеріал: Запропонована розробка річного плану роботи асистента вчителя допоможе оптимально та оперативно спланувати роботу асистента вчителя у тісній співпраці з педагогами та батьками.


Тема: Формування навичок організації навчання на основі ефективної взаємодії учителя та учня
Авторка: Пуценко Світлана Сергіївна
Про матеріал: Використовуючи цей матеріал, ви зможете ознайомити слухачів із джерелами особистісно орієнтованого підходу в навчально-виховному процесі, принципами організації позитивної міжособистісної взаємодії, а також розвивати усвідомлення унікальності особистості кожної людини.


Тема: Презентація до семінару «Формування навичок організації навчання на основі ефективної взаємодії учителя та учня»
Авторка: Пуценко Світлана Сергіївна
Про матеріал: Розробка містить опис вправ, які створюють комфортні умови для співпраці вчителя і учнів.


Тема: Тренінгове заняття для педагогів «Рівень конфліктності вчителя та його педагогічна діяльність»
Авторка: Верстюк Ірина Орестівна
Про матеріал: Пропонована розробка містить матеріал, використання якого допоможе навчитися виявляти рівень конфліктності, дозволить відпрацювати способи вираження почуттів за допомогою різних типів поведінки, а також проаналізувати зміни у ставленні до людини залежно від організації простору спілкування. Орієнтовна тривалість заняття – 95 хвилин. Кількість учасників: 15-20 осіб. 


Тема: Тренінгове заняття для педагогів «Зона комфорту вчителя»
Авторка: Верстюк Ірина Орестівна
Про матеріал: Тренінгове заняття для педагогів «Зона комфорту вчителя», орієнтоване на підвищення рівня згуртованості між колегами і зниження рівня тривожності, пов’язаної із професійною діяльністю. Орієнтовна тривалість заняття – 100 хвилин. Кількість учасників: 15-20 осіб.


Тема: Зошит спостережень учителя
Авторка: Ясковець Марія Михайлівна
Про матеріал: Цей зошит складено автором відповідно до методичних рекомендацій щодо оцінювання навчальних можливостей учнів другого класу (затверджених МОН України, наказ № 1154 від 27.08.2019 р.)


Тема: Значення самоосвіти для формування професійної компетентності педагогічного працівника  
Авторка: Концаренко Олена Григорівна
Про матеріал: Пропонована розробка містить матеріали, присвячені питанням самоосвіти як одного із найефективніших шляхів розвитку професійної компетентності, який зумовлює наступність і послідовність післядипломної освіти педагога.


Тема: Презентація «Самоосвіта вчителя»
Авторка: Лавриненко Тетяна Іванівна
Про матеріал: Пропонована розробка містить матеріал, який сприятиме вдосконаленню якостей особистості вчителя, допоможе адаптуватися до умов педагогічної діяльності, організувати постійне підвищення професійної компетентності.


Тема: Методична розробка «Самоосвіта як безперервний процес саморозвитку та самовдосконалення педагогів»
Авторка: Кізіченко Людмила Іванівна
Про матеріал: Автор розглядає теоретичні аспекти самоосвіти, напрями та етапи самоосвітньої діяльності вчителів. А також розкриває основні функції керівника у процесі підвищення ефективності самоосвітньої діяльності педагогів.


Тема: Самоосвіта педагогів як складова методичної роботи
Авторка: Гоменюк Ліана Вікторівна
Про матеріал: У статті розкрито актуальність проблеми навчання впродовж життя. Авторка звертає увагу на основні форми самоосвітньої діяльності педагогічних працівників і дає поради щодо організації цього напряму роботи вчителів.


Тема: Самоосвіта як безперервний процес саморозвитку та самовдосконалення педагогів
Авторка: Любечко Оксана Василівна
Про матеріал: Суспільство завжди ставить до вчителя високі вимоги. Щоб навчати інших, потрібно знати більше за всіх. Чи є самоосвіта необхідною умовою професійної діяльності педагога?


Тема: Програма самоосвітньої діяльності викладача (з досвіду роботи)
Авторка: Кикоть Валентина Пантелеймонівна
Про матеріал: Представлена програма та індивідуальний план самоосвітньої роботи викладача стануть у пригоді усім, хто займається самоосвітою та підвищує педагогічну кваліфікацію.


Тема: Самоосвітня діяльність як ефективна умова розвитку творчого потенціалу професійної компетентності педагога
Авторка: Бартіш Світлана Володимирівна
Про матеріал: Ця розробка допоможе організувати процес самоосвіти, дібрати власні, відповідні потребам і рівню професійної майстерності, шляхи його здійснення.


Самоосвіта – синонім розвитку. Тож розвиваймося разом!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter