Ефективність навчання сучасного покоління неможлива без використання освітніх інновацій. У тематичній добірці з Бібліотеки «На Урок» ви знайдете актуальні тенденції та цікаві новаторські ідеї, що допоможуть налаштувати школярів на плідну роботу. 


Тема: Інновації сучасної педагогічної майстерні. Пазли як одна з родзинок уроку
Автор: Джос Людмила Григорівна
Про матеріал: Пропонована презентація містить приклади використання навчальних пазлів на уроках хімії. Також представлено цікаві ресурси та сервіси, за допомогою яких можна створювати власні пазли або скористатися наявними розробками. Матеріал зацікавить не лише вчителів хімії, а й викладачів інших дисциплін. До речі, авторкою створено багато інших цікавих розробок, на які варто звернути увагу!


Тема: Сучасні освітні інновації на уроках історії як спосіб формування творчих здібностей учнів
Автор: Косік Юлія Олександрівна
Про матеріал: У пропонованій науково-педагогічній статті йдеться про сучасні освітні інновації, які можна використовувати при викладанні суспільствознавчих дисциплін (авторка пропонує звернути особливу увагу на веб-квести, скрайбінг, ментальні карти, кроссенс тощо).


Тема: Інновації сучасної освіти – «гімнастика» для розуму вчителя
Автор: Нікончук Тамара Василівна
Про матеріал: У матеріалі ви знайдете справжній калейдоскоп інноваційних педагогічних технологій. Також у ньому наведено мотиваційні аспекти їхнього впровадження, розібрано переваги та недоліки. Використання інновацій є запорукою успішного сприйняття учнями навчального матеріалу, створення атмосфери саморозвитку та самореалізації школярів. 


Тема: Інновації на уроках музичного мистецтва
Автор: Добровольська Наталія
Про матеріал: Матеріал насамперед буде корисним для вчителів музичного мистецтва. У розробці представлені методичні прийоми, інтерактивні вправи та цікаві ігри, що дозволять організувати активну взаємодію учнів на уроці.


Тема: Інновації у системі методичної роботи закладу загальної середньої освіти
Автор: Піньйонжик Алла
Про матеріал: У пропонованому матеріалі розбирається досвід проведення методичних заходів у закладі загальної середньої освіти. Розглянуто нестандартні форми роботи, зокрема: педагогічний КВК, ярмарок педагогічної творчості, методичний ринг, педагогічні вечорниці, салон творчого спілкування тощо.  


Тема: Використання інноваційних технологій на уроках природничого циклу
Автор: Борщевська Людмила Володимирівна
Про матеріал: У пропонованій презентації детально розглянуто поняття STEM-освіти та її елементи. Цей напрям освіти враховує особливості сучасного покоління Z та дозволяє ефективно формувати ключові компетентності школярів. А приклади проєктно-дослідницької діяльності допоможуть створювати неймовірно цікаві інтегровані уроки природничого циклу. 


Тема: Нові стандарти НУШ: від дошкілля до базової освіти
Автор: Йосипенко Надія Юріївна
Про матеріал: У пропонованій презентації представлено інноваційне бачення та пропозиції реалізації наступності в роботі дитячого садку та початкової школи. Також розглянуто лінії та основні аспекти розвитку особистості дошкільника та молодшого школяра. Представлена модель образу сучасного вчителя в інноваційному просторі допоможе якісно організувати освітній процес за новим Державним стандартом початкової освіти. 


Тема: Соціалізація учнів на основі інноваційних освітніх проектів
Автор: Ляшенко Ольга Сергіївна
Про матеріал: У матеріалі розглянуто теоретичні засади формування соціалізації учнів. Також визначено переваги та позитивні результати використання інноваційних процесів, зокрема проєктної діяльності, для покращення соціальної взаємодії між школярами.


Тема: Нові підходи до забезпечення якості шкільної освіти
Автор: Рева Наталія Василівна
Про матеріал: Матеріал буде корисним під час підготовки до педагогічних та методичних рад, а також із метою аналізу сформованості та функціонування внутрішньої системи забезпечення якості освіти, самооцінки діяльності вчителів; стану викладання предметів, які вивчалися відповідно річного плану роботи закладу в межах експертизи виконання держстандарту та формування ключових компетентностей під час проведення навчальних занять.


Тема: Виховна робота на дистанційному навчанні. Опановуємо нові способи дистанційного виховання
Автор: Тиха Анастасія Сергіївна
Про матеріал: У пропонованому матеріалі представлено різні форми дистанційної комунікації, програми для перевірки знань та хмарні сервіси. Вони неодмінно стануть у пригоді заступникам директорів з виховної роботи та класним керівникам, які прагнуть організувати якісну та ефективну виховну роботу на дистанційці. 


Тема: Як зацікавити учнів українськими творами: нові підходи
Автор: Демченко Ольга Вікторівна
Про матеріал: У матеріалі розглянуто теоретичні засади формування читацької компетентності школярів середньої школи. Також наведено неймовірно цікаві інноваційні прийоми (ігри, буктрейлери, веб-квести), що неодмінно зацікавлять учнів художніми творами! Представлені підходи до проведення уроків української літератури сприятимуть формуванню творчих, розумових та пізнавальних здібностей школярів. 


Тема: Нові форми впровадження та поширення педагогічного досвіду
Автор: Верес Любов
Про матеріал: У пропонованому матеріалі розглянуто теоретичні засади підходів до створення сучасного освітнього середовища. Також представлено форми й етапи впровадження та поширення педагогічного досвіду.


Тема: Нові професійні ролі сучасного вчителя
Автор: Іванович Світлана Леонідівна
Про матеріал: У презентації представлена модель образу сучасного вчителя, який має формувати ефективну індивідуальну освітню траєкторію дитини. Так, на переконання авторки, до дітей має прийти людина-лідер, яка може вести за собою, яка любить свій предмет, яка його фахово викладає. Також у розробці докладно розглянуто нові ролі педагога: коуч, фасилітатор, тьютор та ментор.


Тема: Покоління Z: психологічні особливості сучасних дітей
Автор: Ракоїд Валентина Миколаівна
Про матеріал: У матеріалі стисло представлена інформація про теорію поколінь, яка допоможе педагогам розширити знання про психологічні особливості людей різного віку. Запропоновані техніки дозволять оптимізувати освітній процес та організувати ефективну взаємодію з поколінням Z. 


Тема: Формування комунікативних компетентностей учнів через впровадження інноваційних технологій
Автор: Дудечко Лариса
Про матеріал: Матеріал стане у пригоді вчителям англійської мови. Авторка пропонує сучасну комунікативну методику та форми парної та групової роботи, які сприятимуть кращому і свідомому засвоєнню матеріалу учнями. А різноманітні види проєктів та використання мультимедійної техніки гарантовано підвищать емоційний рівень уроку! 


Тема: Активізація пізнавальної діяльності та розвиток творчих здібностей учнів на уроках хімії шляхом впровадження інновацій
Автор: Баденко Ірина Григорівна
Про матеріал: У матеріалі представлено інноваційні технології навчання, які можна використовувати на різних етапах уроку. Детально розглянуто структуру заняття із застосуванням дидактичних ігор та технологій проєктного навчання. Матеріал буде корисним для вчителів, які викладають будь-які навчальні дисципліни.


Тема: Сучасні педагогічні технології на уроках іноземної мови – дизайн-мислення
Автор: Гриценко Олена
Про матеріал: Презентація містить короткий опис технології, основних принципів та розбір педагогічного потенціалу дизайн-мислення на уроках. Також наведено приклад організації уроку англійської мови, розробленого за цією технологією. 


Тема: Кубики Рорі – мистецтво цікавої розповіді або крок творчого мислення молодшого шкільного віку
Автор: Іваненко Вікторія
Про матеріал: У матеріалі розглянуто приклади використання кубиків Рорі як ефективного методу розвитку творчої особистості молодших школярів. Також у цій методичній скарбничці Ви знайдете відповіді на низку важливих питань щодо організації освітнього процесу, розвитку пізнавально-пошукової діяльності та нестандартного мислення учнів початкової школи. 


Тема: Способи впровадження STEM-принципів у процес розвитку дитини
Автор: Лятичевська Світлана Вікторівна
Про матеріал: Пропонована презентація допоможе розібратися у сутності поняття «STEM», розкриє сутність етапів впровадження STEM-освіти в освітній процес. У матеріалі представлені цікаві інновації (кейс-уроки, освітні ігри, проєктна діяльність, хакатони, електронні віртуальні лабораторії), які допоможуть створити умови для різнобічного розвитку школярів і модернізують процес навчання. 


Тема: Скрайбінг як інструмент візуалізації мислення
Автор: Точоних Дар'я Володимирівна
Про матеріал: Пропонований майстер-клас допоможе розширити знання в області скрайб-презентації та познайомити з основними видами скрайбінгу. Також у розробці продемонстровано розвиток компетентностей учнів через використання скрайбінгу.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter