Добірка матеріалів, присвячених методам та прийомам навчання в межах Нової української школи.

Ключова ідея НУШ – розвиток важливих для успіху в житті компетентностей: інформаційно-цифрової, ініціативності і підприємливості, соціальної та громадянської. І не менш пріоритетні здатність співпрацювати в команді та вміння конструктивно керувати емоціями. Це означає, що учні за оновленою моделлю викладання мають не просто набувати знання, а й уміти використовувати їх на практиці.

Учителі НУШ активно обмінюватися досвідом, адже мають спільну мету – допомогти своїм вихованцям успішно самореалізуватися у суспільстві. Ваші колеги додали у Бібліотеку «На Урок» власні розробки, що стосуються практичного втілення принципів НУШ в освітньому процесі. Надихайтеся готовими авторськими публікаціями та додавайте власні!


Назва: Урок на тему «У теплому родинному колі»
Авторка: Дощенко Надія Андріївна
Про матеріал: Ця авторська розробка допоможе створити умови для розвитку комунікативної та навчально-пізнавальної діяльності учнів, поглибити їхні знання лексики та граматики, а також допоможе переосмислити цінність родинних стосунків. 


Назва: НУШ. Цифровий кейс: 28 тиждень «Світ рослин»
Авторка: Савченко Тетяна Володимирівна
Про матеріал: Пропоновану презентацію можна використати під час 28 тижня навчання в межах розгляду теми «Світ рослин». Завдяки презентації діти дізнаються про нюанси розвитку та розмноження рослин, вивчать їхню будову. 


Назва: Урок «Робота над реченням. Зустріч з весною»
Авторка: Булавина Раїса
Про матеріал: Завдяки цьому матеріалу вчитель допоможе учням розвинути каліграфічне письмо, вдосконалювати вміння працювати над реченням, а також навчить їх концентруватися на виконанні завдань та логічно мислити.


Назва: Урок з елементами тренінгу за концепцією НУШ «Я та мої емоції»
Авторка: Гуревич Кароліна Володимирівна
Про матеріал: Урок із елементами тренінгу, розроблений спеціально для учнів 1-го класу НУШ. Окрім практичних цілей (розвиток емоційної грамотності, практика лічби та аудіювання тощо), в матеріалі акцентується увага на цілях розвитку (розвиток мовленнєвих здібностей, уміння узагальнювати та систематизувати тощо).


Назва: НУШ. Розробка уроку на тему «Інсценізація улюблених казок і віршів. Важливість імпровізації у грі. Створення простих медіапродуктів»
Авторка: Микитюк Світлана
Про матеріал: Пропонована розробка допоможе педагогу навчити школярів мистецтва імпровізації. Як? Дуже просто: відтворюючи репліки персонажів казок і віршів, граючи з інтонацією, тембром та силою голосу. Також у межах уроку учні актуалізують знання про норми мовленнєвого етикету.


Назва: Урок «Первоцвіти» (за програмою НУШ)
Авторка: Кондратенко Алла Василівна
Про матеріал: Скориставшися пропонованою розробкою, ви зможете просто та цікаво розказати учням про рослини-первоцвіти, що занесені до Червоної книги України. Школярі узагальнять знання про значення природи в житті людини та її вплив на навколишнє середовище, а також дізнаються про цінність природоохоронної роботи.


Назва: Щоденні 5. Картки для списування «Сторінками казок» до тижня «Мої улюблені книжки»
Авторка: Куц Наталія Василівна
Про матеріал: У матеріалі ви знайдете 10 карток, що призначені для вдосконалення навичок письма першокласників. Їх можна використовувати під час роботи з казками. Як варіант, працювати з ними можна впродовж тематичного тижня «Мої улюблені книжки»: діти за коротким уривком мають відгадати назву казки, записати її у відповідні клітинки, списати уривок і розфарбувати героя.


Назва: Ігри на уроках англійської мови в НУШ
Авторка: Мальцева Вікторія Олександрівна
Про матеріал: Це методичні рекомендації та збірник ігор для уроків англійської мови в 1-их та 2-их класах Нової української школи. Тут можна знайти інтерактиви для засвоєння алфавіту та правил читання, ігри для розвитку навичок аудіювання, фонетичні, лексичні й граматичні вправи та багато іншого.


Назва: Дидактичні ігри на розвиток креативного мислення та уяви відповідно змісту тематичного тижня
Авторка: Купріянова Катерина Вікторівна
Про матеріал: Дидактичні ігри розроблено відповідно до тематичних тижнів НУШ, 1 клас. Ігри спрямовані на розвиток уяви, креативного мислення та комунікативних навичок молодших школярів.


Назва: Ігрові вправи на кожен день для молодших школярів в НУШ «Весела п'ятірка»
Авторка: Лалакулич Марина Михайлівна
Про матеріал: Ця добірка вправ стане в пригоді практичним психологам, учителям початкових класів, вихователям ГПД та вихователям старших груп у ДНЗ. Розробка містить по п'ять вправ із п'яти напрямків здійснення навчально-пізнавальної діяльності дітей, а саме: ігри на знайомство; ігри на привітання; інтерактиви на згуртованість дитячого колективу; рухові ігри та вправи для зняття фізичного й психічного напруження.


Назва: Методичний матеріал «Сучасні педагогічні технології на заняттях з англійської мови»
Авторка: Ковальчук Ірина
Про матеріал: Методична розробка містить основні технології та методи теоретичних знань, їхнє практичне застосування. Також тут обґрунтована необхідність змін змісту і структури організаційно-методичного забезпечення, пошуку інноваційних підходів, активних форм і методів навчання щодо розвитку особистості в умовах упровадження концепції НУШ у ході навчання іноземної мови, які допомагають адаптуватися у життєвому просторі.


Назва: Нові ролі педагога в індивідуальній освітній траєкторії учня
Авторка: Солдатенко Ірина Олександрівна
Про матеріал: У цій розробці наведено інформацію про професійно важливі якості та вміння сучасного вчителя, здатного працювати в умовах реалізації Концепції «Нова українська школа». З допомогою цього матеріалу ви проаналізуєте окремі форми та мотиви самоосвіти педагогічних працівників.


Назва: Реалізація педагогічних ідей В. Сухомлинського в умовах НУШ
Авторка: Дзиговська Людмила Анатоліївна
Про матеріал: У цій розробці авторка описала актуальність і практичну зорієнтованість педагогічної спадщини В. Сухомлинського. Вона визначає дитиноцентризм як головну умову освітнього процесу, що також є однією з основ у Новій українській школі.


Назва: Нова українська школа – орієнтація на європейську освіту
Авторка: Плотникова Оксана Вікторівна
Про матеріал: У пропонованій презентації представлено особливості освіти у Фінляндії (концепція, ключові компетентності учнів, система оцінювання тощо). Завдяки цьому ви дізнаєтеся, як навчають дітей закордоном, зможете визначити корисний для себе досвід та скористатися ним. 


Назва: Особливості інклюзивного навчання в початковій школі
Авторка: Маргосюк Ірина Леонідівна
Про матеріал: У матеріалі наведено багато корисної інформації про роль асистента вчителя в діяльності команди психолого-педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами. Також тут ви знайдете дієві поради для ефективного навчання учнів з ООП.


Назва: Лепбук «Україна» для нової української школи
Авторка: Ярошинська Наталія Броніславівна
Про матеріал: Матеріал являє собою кейс із роздруківками для лепбуку: символи України, дерева-символи, птахи-символи та квіти. До того ж розробка містить прислів'я про державу.


Назва: Фінансова грамотність учнів як чинник їхньої успішної економічної соціалізації
Авторка: Нівіна Наталія Петрівна
Про матеріал: Фінансова грамотність – одна з десяти ключових компетентностей, на розвиток яких орієнтується Нова українська школа. Завдяки цій розробці ви допоможете учням усвідомити важливість фінансової грамотності, без якої не обійтися тим, хто прагне досягти успіху в житті. 


Назва: Лепбук. Використання в початковій школі
Авторка: Кваша Тетяна Георгіївна
Про матеріал: Розробка чудово підійде для організації проєктної роботи у класі. Це неймовірно цікавий майстер-класу зі створення лепбука, завдяки якому диті навчаться створювати креативні інтерактивної книги, і одночасно зможуть систематизувати знання з природознавства. 


Назва: Мотивація. Підготовка до НУШ. Агенти змін.
Авторка: Омельяненко Алла Іванівна
Про матеріал: Ця розробка містить відомості про ключові вміння й навички, які потрібно формувати в учнів НУШ упродовж навчання. До того ж ви дізнаєтеся про лайфхаки, які мотивуватимуть дітей до навчання та створять у класі позитивну атмосферу. 


Назва: Збірник вправ для навчання читання першокласників (матеріали з досвіду роботи)
Авторка: Цикаляк Світлана Петрівна
Про матеріал: Збірник розроблено відповідно до Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти та Концепції «Нова українська школа». Чудово підійде для навчання першокласників виразного читання англійською мовою.


Ми впевнені, що вам також є чим поділитися з колегами! Тож додавайте матеріали до нашої Бібліотеки

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter